חוות דעת רפואית מטעם מעסיק

מצב
הנושא נעול.

aki757

New member

היי.... רציתי לדעת אם רופא תעסוקתי+ רופא מומחה ממליצים שהעבודה שלי פוגמת לי בבריאות ועליי לעזוב. פניתי למעסיק והוא רוצה להעביר את חוות הדעת לרופאים מומחים מטעמו ובינתיים שאמשיך לעבוד, התהליך אמור להימשך כחודש עד להחלטת היועצים מטעמו האם זה לגיטימי ומותר או שעליי לעזוב לאלתר ללא התחשבות בהם, כיון שרופא תעסוקתי ומומחה תופסים לכל עניין ודבר ?

שיר ורד

New member
זה לגיטימי, אך מותר לך לעזוב

היי.... רציתי לדעת אם רופא תעסוקתי+ רופא מומחה ממליצים שהעבודה שלי פוגמת לי בבריאות ועליי לעזוב. פניתי למעסיק והוא רוצה להעביר את חוות הדעת לרופאים מומחים מטעמו ובינתיים שאמשיך לעבוד, התהליך אמור להימשך כחודש עד להחלטת היועצים מטעמו האם זה לגיטימי ומותר או שעליי לעזוב לאלתר ללא התחשבות בהם, כיון שרופא תעסוקתי ומומחה תופסים לכל עניין ודבר ?
זה לגיטימי, אך מותר לך לעזוב
זכותו של המעסיק לערער על החלטת רופאים מטעמך ולדרוש בדיקה ע"י רופאים המוסכמים עליו. זכותך כמובן לא לעבוד אם יש חשש לפגיעה אמיתית בבריאותך כתוצאה מהעבודה. האפשרויות העומדות לפניך: להודיע למעסיק שאתה פורש מיידית ולעזוב מיידית. להודיע למעסיק על עזיבת עבודה עקב מחלה עם הודעה מראש כחוק. כנ"ל, אבל להשיג אישור על ימי מחלה עד למועד כניסת ההתפטרות לתוקף. להגיע להסכמה עם המעסיק על שינוי (זמני?) בעבודה לסוג עבודה אשר לא תפגע בבריאותך. לצאת לחופשה (בתשלום או ללא תשלום) עד לקבלת חות דעת של הרופא התעסוקתי מטעם המעסיק. במידה והמחלוקת תגיע לדיון משפטי, להלן הנזקים הכלכליים שיכולים להגרם לך, אם יוכח בדיעבד, כי מצבך הרפואי לא הצדיק את הפסקת העבודה. אי מתן הודעה מראש - תשלום למעסיק של שכר בגובה תקופת ההודעה מראש. הפסד פיצויי פיטורים.(אם בכלל הם מגיעים לך?) המתנה של 90 יום לפני קבלת קצבת אבטלה (שוב בהנחה שמגיעים לך דמי אבטלה). כאן יכולה להיות לך הפתעה ויתכן שגם הביטוח הלאומי ירצה שתיבדק אצל רופא מטעמו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה