חוו"ד לא-מדוייקת של שמאי ותיקון לקוי במוסך

hnaveh

New member
חוו"ד לא-מדוייקת של שמאי ותיקון לקוי במוסך

שלום, לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים קלה, לאחר שרכב נכנס ברכבי מאחור (לרכב נגרם נזק קל ואני הייתי במיון לאחר שהרגשתי סחרחורות, אבל לא מעבר לכך). פניתי לחברת הביטוח במקום, ומאחר ולא ניתן היה לנסוע עם הרכב, הוא נגרר לאחר זמן קצר יחסית. כבר למחרת הוא טופל: הוזמן שמאי של חברת הביטוח להערכת הנזק, והנזק תוקן במוסך שעובד עם חברת הביטוח. נקבעה ירידת ערך של -הדגש- 2.5%, וטלפונית נאמר לי במפורש ע"י חברת הביטוח שאין כל פגיעה בשלדה. לאחר כחודשיים פרסמתי את הרכב למכירה, אמרתי לקונה הפוטנציאלי שאין פגיעה בשלדה, אך ציינתי בפניו את ירידת הערך, והרכב נלקח לבדיקה במכון בדיקה. במהלך הבדיקה התגלה שיש פגיעה בשלדה, והדבר צויין בדו"ח סיכום הבדיקה. כמו-כן, נאמר לי ע"י מורשה במכון שככל הנראה מדובר בירידת ערך של כ- 10%, אבל זה לא נכתב בדו"ח (מאחר והם לא שמאים). כמו-כן, נתגלה שהתיקון נעשה בצורה לט יסודית מספיק, כך שעדיין יש כיפוף מסויים בשלדה, וגם זה צויין במפורש בדו"ח. לאחר מכן לקחתי את הרכב לפחח מטעמו שציין גם הוא שיש פגיעה בשלדה ושהוא מעריך שירידת הערך היא של כ- 5%, אבל הוא טען שאין באפשרותו לתת לי סיכום בכתב, מאחר והוא לא שמאי. יש לציין שברשותי ביטוח צד ג' (ולא מקיף). לכן גם יצאתי מלכתחילה מתוך הנחה שלשמאי ולחברת הביטוח אין אינטרס להמעיט בערך הנזק (שהרי חברת הביטוח ממילא לא כיסתה את הנזק) שאלותיי הן: 1. מה עליי לעשות כדי לתבוע את השמאי בגין ההערכה השגויה? האם יש כאן היבט פלילי? (שהרי הוא למעשה הסתיר מידע) 2. מה עליי לעשות כדי לתבוע את המוסך שתיקן כפי שתיקן? 3. את מי עליי לתבוע בגין ירידת הערך 4. האם לחברת הביטוח יש גם אשמה בכך (שהרי הם עובדים בשיתוף עם השמאי והמוסך)? -הדגש- אבקש תשובה מגורם מקצועי בלבד, -סדגש- תודה.

ססובר

New member
חוות דעת

1. להביא חוות דעת של שמאי אחר, להוכיח שהרכ בלא עבר אף תאונה נוספת לאחר אותה תאונה ולהוכיח את הנזק הכספי שנגרם לך עקב חוות הדעת המוטעית של השמאי. 2. להביא חוות דעת של שמאי שהתיקון לא בוצע כנדרש וא שווי עלות השלמת התיקון. 3. את הנהג הפוגע וחברת הביטוח שלו. 4. אם לא הסתירו ממך עובדות במזיד או המליצו על שמאי שידעו שהוא טועה באופן קבוע אז אולי. 5. אני לא גורם מקצועי.

hnaveh

New member
חוו"ד של שמאי אחר

קודם כל, תודה. לגבי התיקון במוסך: פניתי אליהם שוב, והם תיקנו, והפעם באופן יסודי. לגבי השמאי: אכן פניתי לשמאי אחר (שלא עובד עם חברת ביטוח כלשהי), וקיבלתי ממנו חוו"ד שבה נכתב במפורש שיש פגיעה בשלדה, ונקבעה ירידת ערך של 8%. אלא שלאחר מכן, כשפניתי לשמאי שנתן את חוו"ד המקורית, הוא טען: א. שאין פגיעה בשלדה אלא במרכב התחתון, והוא ציין זאת. וזאת מאחר וברכב פרטי אין שלדה אלא מרכב תחתון... ב. לגבי האחוז שהוא ציין לירידת הערך, הוא טען שהוא טעה בתום-לב ושהיה עליי לפנות אליו ע"י שיתקן את הדו"ח. טענתי שרציתי אסמכתא כתובה מגורם אובייקטיבי לגבי % ירידת הערך לא עזרה, ואין בכוונתו לשאת בעלויות של בדיקת השמאי החוזרת ובעלות הבדיקה לפני קנייה (סכום שהחזרתי למי שרצה לקנות את הרכב). ג. יש לציין שלפני שפניתי לשמאי העצמאי, הודעתי בכתב על כוונתי לחברת הביטוח, והם מצידם לא המליצו לי לפנות לשמאי שלהם לתיקון הטעות שלו. ברצוני לדעת: א. מה לעשות לגבי השמאי: האם יש טעם להתלונן באיגוד השמאים (אני משערת שאיגוד השמאים מנוהל ע"י שמאים...)? מה לגבי לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות? ב. מה לגבי חברת הביטוח - האם גם הם אחראים למעשה להטעייה? האם גם עליהם יש טעם להתלונן באיגוד חברות הביטוח ו/או לתבוע? ג. במידה ואחליט לתבוע, במה זה כרוך, הן כספית, הן הזמן שיקח והן הסיכונים (להפסיד במשפט , תביעה של חברת הביטוח ו/או השמאי כנגדי וכיו"ב) אני ישוב חוזרת ומדגישה ש:לכאורה לא היה לחב' הביטוח ולשמאי אינטרס להפחית ברמת הנזק, מאחר וצד ג' אשם ומאחר ואין לי ביטוח מקיף. תודה.

למעלה