חוזה אישי

מצב
הנושא נעול.

קפו

New member
חוזה אישי

חוזה אישי
שלום.. אני עובד כבר שנתיים כמו מעפיל עם חוזה אישי יש לי 2 שאלות : 1- באחד הסעיפים כתוב שאני לא יכול ליהיות חבר בכול נציגות או ןעד עובדים, לא יהיה מיוצג בכל הנוגע לתנאי עבודתו אלא אישית בלבד.. האים זה חוקי , ואים אחרי שנתים אפשר לעשות משהו 2- השבוע הוציהו לכמה אנשים "לחופש" ,מי משלם על הימים אלא ועד כמה ימים אפשר לתת ימי חופש בלי לשלם?? תודה...

שיר ורד

New member
תשובה

חוזה אישי
שלום.. אני עובד כבר שנתיים כמו מעפיל עם חוזה אישי יש לי 2 שאלות : 1- באחד הסעיפים כתוב שאני לא יכול ליהיות חבר בכול נציגות או ןעד עובדים, לא יהיה מיוצג בכל הנוגע לתנאי עבודתו אלא אישית בלבד.. האים זה חוקי , ואים אחרי שנתים אפשר לעשות משהו 2- השבוע הוציהו לכמה אנשים "לחופש" ,מי משלם על הימים אלא ועד כמה ימים אפשר לתת ימי חופש בלי לשלם?? תודה...
תשובה
1. הסעיף לא חוקי. ראה חוק הסכמים קבוציים סעיפים 33ח-יג. 2. המעביד רשאי להוציא את עובדיו לחופשה בתשלום על חשבון ימי החופשה הנצברים לעובד במועד הנוח למעביד. לחופשה של 7 ימים ומעלה יש לתת הודעה של 14 יום מראש. הוצאה לחופשה ללא תשלום בלי הסכמת המעביד היא הפרה של הסכם העבודה.

coaxcable

New member
הבנתי שלגבי הוצאה בתאריך נוח למעביד

תשובה
1. הסעיף לא חוקי. ראה חוק הסכמים קבוציים סעיפים 33ח-יג. 2. המעביד רשאי להוציא את עובדיו לחופשה בתשלום על חשבון ימי החופשה הנצברים לעובד במועד הנוח למעביד. לחופשה של 7 ימים ומעלה יש לתת הודעה של 14 יום מראש. הוצאה לחופשה ללא תשלום בלי הסכמת המעביד היא הפרה של הסכם העבודה.
ולא רק לעובד יש מעין מצב ביניים שהוא יכול או אמור להתחשב בעובד לגבי כך או ש..?

שיר ורד

New member
במחינת החוק, לא

ולא רק לעובד יש מעין מצב ביניים שהוא יכול או אמור להתחשב בעובד לגבי כך או ש..?
במחינת החוק, לא
בפסיקה , נרמז שכן. רק לאחר מאמצים רבים עודכן החוק בשנים האחרונות, כך שהעובד רשאי לבחור בעצמו יום חופשה אחד!!!! בשנה, וגם על יום זה, הוא צריך להודיע למעסיק 30 יום מראש.

קפו

New member
סעיף לא חוקי

במחינת החוק, לא
בפסיקה , נרמז שכן. רק לאחר מאמצים רבים עודכן החוק בשנים האחרונות, כך שהעובד רשאי לבחור בעצמו יום חופשה אחד!!!! בשנה, וגם על יום זה, הוא צריך להודיע למעסיק 30 יום מראש.
סעיף לא חוקי
אם הסעיף לא חוקי, מה אפשר לעשות?? אז גם כול החוזה הוא לא תקין??

שיר ורד

New member
אם הסעיף לא חוקי

סעיף לא חוקי
אם הסעיף לא חוקי, מה אפשר לעשות?? אז גם כול החוזה הוא לא תקין??
אם הסעיף לא חוקי
אפשר להתעלם ממנו , סעיף לא חוקי איננו מבטל את יתר סעיפי החוזה. במקרים שתוכנם של סעיפים אחרים מותנה/תלוי/קשור בסעיף לא חוקי מומלץ לקחת יעוץ משפטי מסודר, לפני נקיטת פעולה כלשהי בקשר לסעיפים אלו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה