חוזה העסקה, בונוסים וימי מנוחה

בראיון עבודה נאמר לי שימי העבודה הם חמישה ימים, אבל בחוזה העסקה מצויין שימי עבודה הינם 6 ימים (כאשר עובדים חמישה ימים אבל בעונה יש 6 ימים ובכל מקרה מדובר במשרה מלאה 186 שעות + שעות נוספות).
האם זה תקין? עליי לשים לב למשהו? האם זה מהווה הרעה כלשהי מבחינתי? תנאים? וכו'

בנוסף, מדובר על תפקיד איש מכירות עם נסיעות לחול פעם בחודש.
דובר על כך שיש משכורת גלובלית, פלוס בונוסים שנתיים. לא הצלחתי להבין חדש משמעית לגבי עמלות על מכירות מדי חודש.
יש יעדים חודשיים. האם צורה כזאת של השתכרות פוגעת בי? בתנאים הסוציאלים?

ושאלה אחרונה לגבי "העסקה על תנאי". ידוע לי שבדרך כלל יש 3 חודשים על תנאי. מה קורה לאחר מכן? לי נאמר שיש 6 חודשים על תנאי. אני חושב שזה פרק זמן די ארוך. האם יש לזה השפעה כלשהי כלפי?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
תקופת ניסיון בעבודה

בראיון עבודה נאמר לי שימי העבודה הם חמישה ימים, אבל בחוזה העסקה מצויין שימי עבודה הינם 6 ימים (כאשר עובדים חמישה ימים אבל בעונה יש 6 ימים ובכל מקרה מדובר במשרה מלאה 186 שעות + שעות נוספות).
האם זה תקין? עליי לשים לב למשהו? האם זה מהווה הרעה כלשהי מבחינתי? תנאים? וכו'

בנוסף, מדובר על תפקיד איש מכירות עם נסיעות לחול פעם בחודש.
דובר על כך שיש משכורת גלובלית, פלוס בונוסים שנתיים. לא הצלחתי להבין חדש משמעית לגבי עמלות על מכירות מדי חודש.
יש יעדים חודשיים. האם צורה כזאת של השתכרות פוגעת בי? בתנאים הסוציאלים?

ושאלה אחרונה לגבי "העסקה על תנאי". ידוע לי שבדרך כלל יש 3 חודשים על תנאי. מה קורה לאחר מכן? לי נאמר שיש 6 חודשים על תנאי. אני חושב שזה פרק זמן די ארוך. האם יש לזה השפעה כלשהי כלפי?
תקופת ניסיון בעבודה
1. שאלתך נוגעת לסעיפים לא ברורים בחוזה עבודתך, בין אם משום שלא הובהרו דיים בחוזה העבודה ובין אם בריאיון העבודה נאמרו לך דברים אחרים. אין מדובר בשאלה משפטית - אלא בשאלה מעשית. פני למעסיקתך לשם קבלת הבהרות.
2. ביחס לשאלתך על תקופת הניסיון בעבודה - ככל שלא קיים הסכם קיבוצי הקובע אחרת, וממילא ככל שבסוף תקופת הניסיון לא מובטחת "קביעות", ממילא רשאי מעסיק לקבוע תקופת ניסיון בעבודה על פי שיקול דעתו, אין אמת מידה משפטית אחת ומחייבת במשק ואף, ככלל, תקופה של 6 חודשים הינה סבירה. ככל שאת סבורה אחרת, פני למעסיק בעניין זה. אגב, בכל מקרה המשמעות המשפטית של הביטוי "תקופת ניסיון" ביחס למעסיק שאין בו הסכם קיבוצי - נמוכה ביותר (שכן ממילא תמיד שמורה לו הזכות לפטר, לאחר שימוע).

למעלה