חוזים אדומים כדם

יעקב ו

New member
זהב לעומת מניות?

לא היה פעם כלל שאומר שכשהמניות יורדות הזהב עולה?

mnakash

New member
יום קשה עובר על התיק שלי

מתלבט אם לסגור פוזיציות רווחיות משנים שעברו (כאלו שאני כבר לא מחשיב כהשקעות אלא יותר רכיבה על מומנטום והגדרתי לעצמי כשזה ייפסק אני מוכר) שנפלו היום והרבה.
למשל BGFV שהניבה תשואות יפות במשך השנים וגם לאחרונה נופלת היום 7%.
HPQ, WDC ו SOHU גם כן פחות או יותר באותו מצב.

פתוח לשמוע דיעות.

תחדד את ההגדרה

אם הגדרת לעצמך מראש שמדובר ברכיבה על מומנטום ולא על השקעה, נשאר לך רק לחדד את ההגדרה- באילו תנאים מתקיים מומנטום ובאילו תנאים הוא נעדר.

כמובן שההגדרה תלויה בטיים-פריים שלך. מכיוון שאתה לא סוחר יום, אני מניח שאתה מכוון לטווח הבינוני.
מבחינתי, תנאי בסיסי לקיומו של מומנטום חזק בטווח הבינוני (בין שבועות לחודשים) הוא שהמחיר נמצא מעל ema של 30 יום. למה דווקא ema 30 יום? פשוט בגלל שכאשר ישנה מגמת עלייה חזקה, בחלק גדול מהמקרים המחיר נשאר מעל הממוצע הזה לאורך כל הדרך, לפעמים אפילו מספר חודשים. אתה בטח מבין שזה לא אומר שאין יוצאים מהכלל, בוודאי שיש, אבל אם רוצים כללים ברורים, המחיר הוא שרירותיות מסויימת.

אני לא בא לשכנע אותך שהממוצע שאני משתמש בו הוא הטוב ביותר, זה החלק הפחות חשוב, אלא לשכנע אותך שהגדרה ברורה ופשוטה תשרת אותך היטב, ושהיא שווה את המחיר שלה.

אגב, אתמול סגרתי לונג על sohu לא בגלל שהיא נראתה לא טוב, אלא מפני שסגרתי את כל הלונגים שלי. היא עדיין נראית טוב. גם hpq ברשימת המעקב שלי כבר שבוע בערך. בקיצור, מגמת העלייה בשתי המניות הללו נראית כרגע מוצקה למדיי.

קרלטון

New member
קרן המטבע הבינ"ל מאיימת לעצור סיוע ליוון

וזה בדיוק מה שהשוק היה צריך כרגע.

International Monetary Fund officials are threatening to suspend aid payments to Greece by the end of June unless euro-zone leaders move to plug a gap of 3 billion to 4 billion euros ($4 billion to $5.3 billion) in the country's rescue program

http://www.marketwatch.com/story/im...id-report-2013-06-20?link=MW_home_latest_news

KobeRider

New member
כמעט כל התעודות הגלובאליות הגיעו לשפל חדש

ה-SPY נוגע ב-160, אבל ה-3Q כבר מתחת לשפל של יוני. EWG (גרמניה) בשפל של חודש וחצי.

השף מ

New member
לצערי , חטפתי אותה משני כיוונים

גם התיק ספג מכה כואבת
וגם ברחתי מהופעה של אפרת גוש

ymca4u

New member
אפרת גוש

ההופעה כוללת מספר שירים מלנכוליים כך ביום של ירידות עדיף אפילו לשמוע מוזיקה מזרחית שמחה :).

קרלטון

New member
בפעם הבאה שאתה מפרש את זה ככה...

....נאלץ לדרוש שתגבה את דבריך....

עם תמונות!

למעלה