ועוד משהו
מעבר לפוזיציה הקטנה שיש לי על dzz (שכמו שהסביר קובריידר, מדובר בשיטת מסחר לטווחים קצרים עם בנצ׳מרק שונה, ואין הרבה משמעות לחפיפה בין הנכסים), יש לי גם פוזיציית שורט גדולה יותר על GLD, שנפתחה די קרוב לשיא.
הפוזיציה הזו נפתחה בתור גידור לפוזיציית לונג על phys.
בניגוד לדעתו הנחרצת של יעקב בעניין, שאין שום הגיון בלהיות גם לונג וגם שורט על אותו נכס, יש בזה יתרון גדול.
כאשר אתה מנהל תיק השקעות ארוך טווח, שחלק גדול ממנו מרוכז באפיק מסוים משום שאתה סבור שהמגמה הכללית באותו אפיק היא מגמת עלייה (מה שנקרא גם bull market), אתה הרי לוקח בחשבון שיהיו בדרך עליות ומורדות. ברור שעצם ההגדרה של התיק כהשקעה לטווח ארוך אומרת שאתה הולך לספוג את העליות והמורדות הללו ולא לנסות ולסחור סביבן, אבל במהלך כל בול מרקט ממושך קיימות נק׳ של אקסטרים, שהסיכוי לתיקון עמוק וממושך אחריהן הוא גבוה יחסית. אפשרות אחת היא כמובן לומר אני לוקח את זה בחשבון והולך לספוג את זה. אבל הגישה הזו לא מתאימה לכך אחד, והפרמטר הנפשי-פסיכולוגי משחק כאן תפקיד מרכזי.
זו הסיבה שהמציאו דבר שנקרא ׳גידור׳. גידור משמעותו שכאשר אני סבור שהסיכוי לירידה ממושכת ועמוקה יחסית במחיר הוא גבוה, אני לא מוכר אלא פותח פוזיציה על אותו נכס או על נכס מקביל בכיוון השני. למה לגדר ולא למכור? פשוט מאוד- אם תמכור וטעית אתה תמצא את עצמך בחוץ, ואפילו אם צדקת יש סיכוי טוב שלא תקנה שוב. המטרה המרכזית בבול מרקט היא להחזיק בנכס. גידור הוא כלי שבא לעזור לך לעשות זאת גם כשזה קשה.
אגב, כשאתה מחזיק בשורט כנגד פוזיציית לונג, בהנחה שגודל הפוזיציה לא עולה על נניח 30% מגודל פוזיציית הלונג, אין שום בעיה אפילו לסחוב אותה לאורך חלקים ממושכים של הבול מרקט. אז אומנם לא מכרתי את הזהב בשיא, אבל מכיוון שהרגשתי שמדובר בנק׳ קיצון, גידרתי. וטוב שכך.