חוזרים בשאלה מול חוזרית בתשובה

david_fdd

New member
חוזרים בשאלה מול חוזרית בתשובה

שלום לך אלי ולכל המשתתפים אני אמנם חרדי ואני רואה במו עיני שכל אלו שחוזרים בשאלה הם סלח לי על הביטוי הדפוקים בשכל או שהם נחיתים בקיצור לא החברה הטובים ולעומת זה חוזרים בתשובה יש לך את העילית שאצל החילוניים כמו אורי זוהר ועוד הרבה. מה אתה יכול לומר על כך ?

אלי פלס

New member
אורי זוהר?

אם לאורי זוהר אתה קורא עילית, אתה בבעיה קשה מאוד. על שכמותו נאמר: "ברוך שפטרנו מעונשו של זה..."

david_fdd

New member
אתה פשוט משקר

תראה או שאתה משקר או שאתה לא יודע כי אז עוד היית חרדי. בקיצור אורי זוהרהיה מהבדרנים הגדולים שלכם ועד היום עוד משמיעים את המערכונים שלו חוץ מזה שאני מכיר עורכי דינים שחזרו בתשובה אנשים על רמה ולא דפוקים בני 16 עד 25

אלי פלס

New member
חחחחח...

יקירי, הוא לא היה מהבדרנים הגדולים שלי... למעשה אני בכלל לא חושב שהוא מצחיק. אם אתה רוצה כבר לדבר על סאטירה ישראלית מצולמת, לך תראה את החמישי הקאמרית. ובנוגע לעורכי הדין למיניהם. סו פאקינג וואט? אני מכיר גם ראש כולל שיצא בשאלה... אבל זהו לא המדד נכון לוויכוח. המדד הנכון הוא בהמשכיות המחשבה ולא בקיבעון המוחין...

david_fdd

New member
אתה לא עונה לעניין

ודאי שזה המדד ואגב הראשכולל שאתה מכיר הוא היה חוזר בתשובה ולא חרדי במקור בכל דבר המדד שאתה רוצה לדעת אם זה טוב או לא אתה בודק מי הולך לשם אם הולכים שם צעירים סהרוריים או מבוגרים מיושבים בדעתם

טל קר

New member
הבחור היחיד שאני מכירה אישית

שחזר בתשובה, ממש עונה בול על "צעיר סהרורי". האמת כל כך בול עד שכשנה אחרי שהתחיל להתנהג מוזר ולחזור בתשובה הסתבר שיש לו סכיזופרניה והוא אושפז אחרי התקף פסיכוטי בגהה. כיום הוא עדין מקבל טיפול פסיכיאטרי ונמצא במסגרת ישיבתית (לא מתבדחת, לא הייתי מתבדחת על מקרה כזה, זה באמת היחיד שמכירה אישית, הוא בן של חברה של אימי).

חבל מאד טל קר

נגעת בדיוק בבעייה של הציבור החרדי בכלל עניין השיווק אין מי שישווק נכונה את הציבור הזה אבל אני מציע לך להיכנס לישיבת אש התורה רק כדי להציץ ולהיווכח כמה מאות אנשים משכילים בכל המקצועות טייסים אנשי הייטק ובכלל יושבים ולומדים תורת ישראל ולא מתביישים וכל יום ויום מגיעים להכרה שהרבות היהודית לא נופלת משייקספיר מוצארט וכו אבל אני כן מכיר כמה וכמה חוזרים בשאלה וברובם הגדול אנשים מתוסכלים עם בעיות נפש וליבי ליבי עליהם מאחל להם רפואת הנפש בעיקר יום נעים בני

שלום....

לפני עשור הגה, יזם והקים שי הורוויץ את עמותת הלל, שסייעה לצעירים שחזרו בשאלה. מחר חוגג הארגון עשור לקיומו. ביקשנו ממנו לכתוב את דעתו על העמותה ועל פעילותה היום, כמו גם על התופעה של החזרה בשאלה. הראל בוזגלו. -------------------------------------------------------------------------------- לאחר שבגיל 15 נדחפתי החוצה מתוך העולם החרדי, החלטתי שנתיים לאחר מכן, בגיל 18 להקים עמותה לחוזרים בשאלה, מתוך רצון של נקמנות, ומרדנות. לצערי העמותה שהקמתי המשיכה לפעול גם לאחר שהתפכחתי ונוכחתי לדעת כי אנו קורעים צעירים וילדים ממשפחותיהם ללא הענקת מענה אמיתי לקשר בין הילדים להורים. עמותת הלל, פועלת היום, למיטב ידיעותי ולצערי, תוך ניתוק צעירים ממשפחותיהם, תוך שימוש במניפולציות פסיכולוגיות וללא ידע מקצועי בתחום מצוקות נוער מתבגר. ובייחוד, תוך בורות וחוסר הבנה של הרקע והמנטליות שבו גדלו הנערים והנערות הדתיים. חוסר הבנה זה גורם ליציאה חפוזה של נער דתי מהסביבה בה הוא גדל, תוך ניתוקו האכזרי והקיצוני מהחברה, משפחתו הקרובה והדת. ניתוק זה, ברוב המקרים שידועים לי, גורמים לתוצאות קשות של בלבול נפשי, בעיות קליטה, בדידות איומה ותהיות על הצעד החפוז שנעשה. במקרים רבים קשיים אלו מביאים את הנערים והנערות לשוב אל חיק משפחתם בסופו של דבר, אך בנפשם כבר טבועים צלקות עמוקים ממסלול היסורים שעברו, צלקות המונעות מהם לחיות באופן טבעי בסביבה הישנה, אותם נטשו ואליהם שבו. למותר לציין, כי אילו הנערים והנערות היו מקבלים סיוע הולם, אמיתי ומקצועי בזמן אמת דבר זה היה נמנע. את ניהול העמותה שהקמתי ירשו במקומי אישים שאינם דתיים, הנעדרים רקע והבנה של הנערים והנערות הפונים אליהם וחסרי ידע בדינמיקה של החברה החרדית (חברי הלל החילונים החליטו שלא למנות בראש העמותה חרדי מלידה שחזר בשאלה נבעה מהידיעה שאנשים שגדלו באורח חיים דתי\חרדי במרבית המקרים חוזרים חזרה לאחר שמתבגרים ומתפכחים). על כן היום הנהלת העמותה חסרה היכרות עם הציבור הדתי ודפוסי החשיבה שלו. מתוך כך פועלים מתנדבי העמותה באופן לא מקצועי, כאשר הסיוע או הטיפול שהם מציעים אינו הדבר המתבקש והפשוט: ניסיון לשקם יחסים מעורערים בתוך המשפחה או החברה - אלא מיד הענקת אפשרות ``בריחה ומנוסה`` של המתבגר לקיבוץ או למשפחות מארחות, כל זאת ללא סיוע והתמודדות עם הבעיות האמיתיות של המתבגר ומשפחתו. אנשי הלל מייחסים בגרות נפשית מכל בחינה אפשרית גם לקטינים בני 15-18, והם פותחים בהליך של יעוץ טלפוני ופגישות תוך הובלה לפתרון אחד ויחיד של עזיבת המשפחה והחברה - דבר שהוא בעוכרי הנער בשלבים מאוחרים יותר. בידי רשימה שמית של קטינים כאלה שקיבלו ``סיוע`` - ובסופו של דבר התגלה כהאצת הדרדרות הנער. מעיד אני עדות אישית שלעיתים משתרבבות כוונת זדוניות (כמעט מיסיונריות) בפעילות חלק מהמתנדבים שהכרתי. חלקם של המתנדבים רוצים ``להצליח בכל מחיר`` בהעברתו של צעיר מעולם זה למשנהו, כוונה זדונית זו היא בניגוד לכל כללי המקצוע בעזרה למתבגרים במצוקה. אנשי ``הלל`` פועלים

אלי פלס

New member
או.קיי.

אז מי חוזר בתשובה? - אנסים, נרקומנים ושאר פושעים ששורצים בכלא ומנסים איכשהו לצאת ממנו ע"י הקלה בעונש... - ילדים מבולבלים שע"פ רוב יוצאים בשאלה מאוד מהר... - מעוטי יכולת שלא מסתדרים בעולם ומחפשים מישהו שיעזור להם... ומי יוצא בשאלה? - בחורים ובחורות שלמדו, השקיעו והבינו שאין להם מה לחפש בעולם השחור, השקרי והצבוע. - בחורים ובחורות שהבינו שהעולם החרדי מכונס בתוך עצמו מבלי להסתכל ימינה ושמאלה ומבלי לנסות ולפעול ע"פ ההיגיון. הם הולכים ומחפשים את דרכם שלהם... וכעת ברצינות, שלמה קאליש הוא דוגמא לאדם רציני ומשכיל שאכן חזר בתשובה. ישראל סגל הוא דוגמא לאדם רציני ומשכיל שיצא בשאלה. ובנוגע לאותו ראש כולל, היא הנותנת. הוא חזר בתשובה כנער מבולבל, השקיע, למד, התעמק ולבסוף גילה את האור ויצא בשאלה.

neXos

New member
שלום לכולם

אני פעם ראשונה נמצא כאן בפורום. וזה די נמחד שיש מקום שאפשר להעביר דעות בצורה בוגרת ואנטיליגנטית. אבל כשאני רואה תשובה כמו זאת :"מי חוזר בתשובה-אנסים.....בחורים מבולבלים...עולם שחור שקרי וצבוע...." אני מקבל רושם שזה לא מקום להעביר דעות בצורה שקולה ובוגרת. אלא כל אחד מביא את הטענות שלו עם הרגשות שלו.וצריך לעשות הפרדה בין רגש להגיון. נכון , יש הרבה דברים שמפריעים לי בעולם החרדי. אני מגדיר את עצמי כיפה סרוגה מינוס (המינוס לא בגלל חוסר אמונה אלא בגלל חוסר כח)ואני מרגיש נח גם עם חילונים לא קיצוניים וגם עם חרדים לא קיצוניים , כי אין דבר כזה חרדי קיצוני בלי שיהיה גם קיצוני מהצד השני. העולם החרדי הוא עולם בעייתי בגלל הסגירות שלו. הסגירות שלו בגלל פחד מהעולם המערבי שיגרום למצב של נהירה מהדת החוצה ,אבל לדעתי הסגירות שלו היא גורמת לנהירה הזאת. אם יש אדם שהעולם החרדי מפריע לו - שלא יהיה חרדי!!! ישנם עשרות של אנשים שהם לא חרדים אבל דתיים. אם יש אדם שלא אוהב את הדרך של העולם החרדי - תפאדאל ,שיעזוב את העולם החרדי. אבל מה הדת אשמה?? הדת לא אמרה להסתגר. הדת לא אמרה לא לעשות בגרות. הדת לא אמרה להקצין הכל. אנשים אמרו וקבעו את כל זה אבל הדת לא. לכן אם יש למישהו בעיה עם הבגדים השחורים או עם מנהגים מעאפנים (שאני מסכים שהם קיימים) שלא יקיים אותם. אבל מכאן ועד לומר שאין אלוהים בגלל שרב אחד אמר שאני צריך ללכת עם מכנסיים מקופלות עד הברכיים וזה ממש אפל ולא מתקדם ללכת ככה , אני חושב שהדרך ארוכה. מה עוד שישנם גם אנשים שחזרו בתשובה לא כי הם אנסים או מעוטי יכולת (מה הקשר!!!) אלא כי הם הגיעו למסקנה שהעולם החילוני לא מציע להם תשובות לשאלות מהותיות. אלא פשוט נמאס להם מריקנות. כי הם מרגישים שהעולם החילוני זה לא זה. כי הם מוצאים הגיון וסדר,סיבה ומשמעות בעולם הדתי . ואני אומר דתי ולא חרדי כי לחרדים אין מונופול על הדת (בניגוד למה שאנשים מסוימים חושבים). בגלל שאני דתי אני לא יכול לתקוף את השקפת החילונית עם השקפת העולם שלי כי הם לא מתחברות, אבל לחרדים אני כן יכול לומר משהו : הרמב"ם אומר שלעולם יבחר לו האדם דרך אמצעית. בכל דבר,אופי השקפה וכו´. ואני חושב שזה גם תקף לקיצוניות בדת. הדת המקורית היא דת יפה,סימפטית ואוהבת את כולם (ואהבת לרעך כמוך) בשנים האחרונות זה השתנה וזה די חבל ולאלי - הרמב"ם (שפיץ עולם אגב) אמר גם שאם יש מישהו דתי שאתה רואה שהוא ממש אפס וזבל והוא שם כיפה וכו´ אבל בוגד באשתו וגונב וכו´ והדבר הראשון שעולה לך בראש זה "איזה אדם מחורבן הוא . אם הוא דתי והוא כזה ,אני עוזב את הדת" אתה תמיד צריך להאשים את מי שצריך להאשים פה. וזה את הבןאדם האפס. ולא את הדת או את אלוהים. כי מטומטמים לא חסרים גם בצד החילוני וגם בדתי. זהו. מצטער על הבלאגן בדברים אבל זה נגרם בגלל שיש לי כלכך הרבה דברים לומר בנושא הזה. ביי בינתיים.

אלי פלס

New member
שלום וברוך בואך...

כנראה שלא הייתי חד מספיק בנימת הציניות שלי. הטענה שלי על שהחוזרים בתשובה הם אוסף של אנסים ופושעים אחרים הייתה צינית והראיה שמייד אח"כ כתבתי על שלמה קאליש שחזר בתשובה. כל מה שניסיתי היה להבהיר שכל צד יכול לשטוח טענות מכאן ועד להודעה חדשה על אופיים של האנשים שעושים את השינוי.

freeonly

New member
אינני מבין...

אינני מבין את ההבדל בין "הדת" אמרה לבין "אנשים" אמרו. הרי אנשים "אמרו" את הדת... היא לא קפצה מעצמה מתוך האדמה ואמרה "אני כאן".

ניצבת

New member
מה שיש בציבור החילוני יש גם בציבור.

החרדי. מישהו פעם אמר לי מה שיש בעזרת גברים יש בעזרת נשים. בסופו של דבר מדובר בבני אדם ולא במלאכים גם החוזרים בתשובה וגם היוצאים בשאלה הם אנשים שלפתע נעמדו על פרשת דרכים והתבוננו בחייהם וראו שהם זקוקים לשינוי הם זקוקים ליותר הערכה וכו. מי שטוב לו ונהנה במקום שהוא נמצא לא מחליט פתאום לשנות את חייו. הבעיה שיש מלחמת אחים בין שני הציבורים הללו וכל צד מנסה להאיר את עוזביו באור שלילי. אצל החילונים אומרים שהחוזרים בתשובה הם לא אנשים מוצלחים או חולי נפש וכו וכנ"ל אומרים בציבור החרדי על היוצאים בשאלה. והויכוח מי מה עקר.

אלי ידידי, אני לא ממש מסכים איתך..

ב"ה אלי, שלום. אין אנשים "רציניים" שחזרו בתשובה? רק "אנסים" ו"פושעים" כפי שציינת חוזרים בתשובה? קשה לי להסכים איתך. אחלוק עליך בנושא זה. אבל נשאר ידידים :) Kיציק

אלי פלס

New member
איציק...תקרא לפני שאתה מתקיף

אם היית קורא את כל השרשור ואפילו אם היית מתמיד וקורא עד לסוף ההודעה, היית מבין שאני מסכים אתך ולא חולק עליך...

מאיוש18

New member
אם אתה חרדי כדבריך כיצד זה ../images/Emo132.gif

שאתה גולש פה איתנו
כי לי יש דוד דתי ואני מכירה עוד אנשים דתיים שאין להם אפילו טלויזיה בבית ואתה עוד רוצה לומר לי שאתה גולש באינטרנט
איך הרי זה תועבה לא
מצפה לתשובה

תועבה?

ערב טוב, אני עונה, למרות שהשאלה לא הופנתה אלי: אולי תלוי לאן נכנסים? ולפי מספר הדתיים המועט שאת/ה מכיר/ה, (שמן הסתם אינם משתייכים לכל הזרמים שבדת) אין בכך ללמד על הדת. לכל אחד יש את ההקפדות שלו, מי יותר ומי פחות, מי בנושא זה, ומי בנושא אחר.. ואין בכך פסול, כל עוד זה בגבולות המותר (ושזה יעניין את הדתי הגולש, ולא אותך). יש המון אתרים יפים וטובים ללא תועבה. תועבה אפשר למצוא בכל מקום, אם רק רוצים.

טל קר

New member
בקשר לזה שכך אתה רואה במו עיניך,

אני ממליצה על אופטיקה הרצל בהרצליה (שם עשיתי את המשקפים שלי). הם יושבים בהנדיב פינת סוקולוב, ואם אתה פונה אליהם דרך מכבי, אז יש סיבסוד מסוים דרך הקופה. בהצלחה!

מידע כללי על חוזרים בתשובה.

שלום,אמנם אינני מסכים עם הלשון שננקטה אצל מר דויד FDD . ארצה לומר שישנם חבר´ה מצויינים,איכותיים מאוד,בוגרי סיירות וטייסים שעימם אני לומד: ולהלן הרשימה:(לא אפרסם את שמם משום צנעת הפרט) ראש להק כ"א בחיל האויר-תא"ל. מפקד בסיס לשעבר בח"א-אל"מ 2 מפקדי טייסות בח"א-סא"לים. 4 קציני מודיעין בכירים-רס"ן,סא"ל. 2 מ"פ וסמג"ד בחטיבת גולני-אגוז. אנשי רוח ואקדמיה, ראש מחלקת לב ומנתח ראשי באיכילוב-קרדיולוגיה. מרצים בכירים בשוק הכלכלה\אנליסטים. עו"ד מפורסמים. פרופסורים מפורסמים לכימיה,מתמטיקה,ביולוגיה. את המידע המלא אפשר לקבל במכון להנחלת מורשת היהדות ברחוב השלושה 36 ב"ב. (שם אני לומד-ורק שתבינו שגם רמת הלימודים בהתאם.) בברכה-וחבל שאתם לא מכירים את הנתח הנ"ל של אוכלוסיית החוזרים בתשובה. מאיר מגדלי האופרה.

אלי פלס

New member
מאיר...

(אם אני לא טועה זו הפעם השניה שאתה כותב כאן אז - ברוך שובך) כמו שכתבתי בנוגע לשלמה קאליש, אני כן מכיר את הנתח הזה של אוכלוסיית החוזרים בתשובה ולכן אני חושב שוויכוח כזה נדון מלכתחילה לכישלון כיוון שלשני הכיוונים ניתן להביא עשרות ומאות דוגמאות של אנשים רציניים, מוכשרים ומשכילים שעשו את השינוי.

למעלה