חוזרים בשאלה מול חוזרית בתשובה

yariv~2

New member
היי היי היי כל ה"חוזרים" שאני מכיר

הם אנשים שהיו בצרות (מכיר אישית) אבל נכון שיש יותר "משכילים" שחזרו בתשובה(לדעתי בשאלה) מסיבה אחת פשוטה אם אתה דתי ואדמור אין לך שום סיכוי שבעולם להתמשכל :) בחברה שמרנית כמו החברה החרדית אם ישמעו או רק יחשבו כך אני מאמין שרק השמועות והקללות ונסיונות לרצח שקרו וקורים! לאנשים חרדים "מכובדים" שמנסים לעשות את הצעד (דין מוסר מזכיר משהו?) ולעומת זאת אצל החילונים כשאתה בחברה פתוחה אז אין לך בעיה לעשות את השינוי כי כל אחד לעצמו ואף אחד לא יחליט או ינסה להחליט לך מה לעשות! ולכן רוב המתמשכלים צעירים יחסית למסכנים שלא מוצאים את עצמם וחוזרים בתשובה.. נ.ב. אני כבר שנתיים "מתמשכל" ואין לי שום בעיה להרגיש הרבה יותר חכם ומשכיל מכל אדמור משועמם גם לא ממש התכוונתי לכתוב פה אבל שראיתי כזאת שטות הייתי חייב לכתוב.. ואם כבר התחלתי לכתוב כנראה שאמשיך אז בהצלחה אלי!!

מיאווו&

New member
הכל לטובה...

כתבתי הודעה שלמה עם כמה עובדות... אבל פתאום העמוד התרענן והכל הלך. אז רק אנסה לשחזר את עיקרי הדברים: דבר ראשון- לא להכליל!!! יש יוצאים נורמלים, ויש חוזרים נורמלים! בתקופת המהפך, טבעי שהבנאדם יהיה סהרורי ולא ממש מאופס, כי עובר עליו שינוי גדול מאוד! גם אני מכירה אישית כמה יוצאים בשאלה שיצאו כי היו בצרות! ואני גם מכירה אישית כמה חוזרים בתשובה שחזרו בעקבות צרות!! (היו בצרות, ואז מצאו את האלוקים!). נו אז? זה אומר משהו על הכלל? יש פה מישהו שמכיר חצי מהיוצאים בשאלה או חצי מהחוזרים בתשובה שיכול לקחת על עצמו להכליל? לא! יופי. אז לדעתי, לצאת בשאלה, זה אומר "שיבוש" מסוים. ו-לא! אל תבינו אותי לא נכון! אין לי כלום נגד היוצאים, יש בודאי אנשים טובים ולא טיפשים שיוצאים בשאלה. אבל אני מאמינה שדרכי היא דרך אמת, ומי שעוזב את דרך האמת, לדעתי- הוא איבד איזה משהו.. (מה שנכון, לכל הדעות- שהרי היוצאים בשאלה איבדו את האמונה) וזה בדיוק כמו שיש יוצאים בשאלה (או אנשים לא דתיים, בלי קשר לעברם) שחושבים שהדתיים הם אנשים שהשתבשה עליהם דעתם (או אף יש המגדילים ואומרים: "חשוכים", ושאר ביטויי גנאי..) כתבתי מקודם כמה עובדות לגבי אלה שיצאו ו/או חזרו בשאלה- שאני מכירה.. אין רוב מכריע לכיוון מסוים, בקשר לחירפון של אותם אנשים.. יש כאלה שמשתגעים מזה לכל החיים, אבל הרוב המכריע לא!! (במוקדם או במאוחר, תופסים את הדרך שלהם ומתייצבים) יריב, אין לי בעיה שתרגיש יותר חכם מכל מיני אדמו"רים שאתה לא מכיר, ולא יודע מה הם עושים בזמנם הפנוי או הלא כ"כ פנוי.. אבל אתה לא נשמע טיפש בשביל לא להבין מה זה אומר.. לילה טוב לך, ובהצלחה.

yariv~2

New member
ממש לא הבנת מה שניסיתי לכתוב

אני כתבתי במפורש שיש ויש והבהרתי את זה! מה שאני ניסיתי להסביר זה את הסיבה למה המתמשכלים(אהבתי את המילה..) צעירים יותר מאשר החוזרים בתובה! (וזה ברור שאם אתה בגיל צעיר יותר אז לא ממש יכלת להיות ראש כולל רב וכדו´ ולכן יש יותר חילונים משכילים שחוזרים בתשובה מדתיים ) ומה שכתבתי בנוגע ל"אדמורים" זה היה בציניות בקשר למה שהכותב אמר שכל המתמשכלים טמבלים! זה לא נכון! אני עצמי עדיין מקבל פניות רבות (ומנדנדות) שאני יחזור ויקבלו אותי חזרה ללא בעיה.. (נראה לי שזה דיי מוכר לנו הנושא שחושבים שעזבנו בגלל שהיה לנו רע וכל זה ולא מהסיבה הנכונה והפשוטה שהתורה שהבנו שהתורה לא נכונה ומי שמעוניין בפירוט אדרבה! אני מוכן לענות בתנאי שלשנינו יש את האפשרות להודות בטעות! ולא כמו שאומרים רבים "אנחנו לא נצא מיזה כי זה נכון אבל אתה בפנים יודע שזה טעות..." (מוכר?) ולאלי תודה!

שמואליק

New member
אינו יודע לשאול

כמעט כל החוזרים בשאלה הם ברמה אנאלפבית אפשר לברר אצל עמותת הלל וכל מי שמסתובב בבני ברק או בהר נוף ורואה את השבבניקים מיד משכתנע שמדובר באנשים רקים לחלוטין חסר השכלה אני אישית חרדי אקדמאי כל החרדים שלמדו איתי הם אנשים שלמדו טוב בישיבה ולכן אנחנו תופסים כל הלמודים מהר מאד משלימים כל ההשכלה החילונית של כל שנות התיכון בחצי שנה אין שום שבבניק או חוזר בשאלה {סליחה שאינו יודע לשאול } שמוכשר ללמוד שם אני אישית אוהב הרבה יותר חילונים משכילים מחוזרים בשאלה פשוט אנשים חילונים הם אנשים משכילים אינטליגנטים שפשוט לא קשורים להדת שלא באשמתם ולכן זה לא מפריע לי להיות חברים הטובים שלהם גם בחורים גם בחורות והם באמת אוהבים אותי לעומת חוזרים בשאלה אני בכלל לא מתקרב אליהם זה לא בשביל הרמה שלי זה הכל עובדה בשטח למי שקצת מתמצא בזה "הבהרה העברית שלי הוא לא משופר בגלל שאני עולה חדש מאירופה" גם אצל החוזרים בתשובה יש המון דפוקים שאין לי שיח איתם אבל יש המון איטלקטואלים שפשוט נחת ועונג לדבר איתם על כל פנים זה עידן חדש לא כמו שהיה פעם שאנשים חזרו בשאלה בגלל אידיאלוגיה ציוניזם קומוניזם או סוציאליזם או בגלל המצוקה כלכלית והחברתית ואנטישמיות כל זה אין היום ולכן כל מי שחוזר היום בתשובה זה רק בגלל התפקריזם כלומר שפשוט מתפקרים בשוק עובדה היום אפשר להיות חרדי וזה לא מפריע כלל להחיים יומיים כמו אני שאני חרדי מגיע ממשפחה מאד אמידה ואריסטוקרטית ואני גם אקדמאי ויש לי כמה תוארים ומתפרנס בכבוד יש עוד סיבה שזה קורה והוא אשמת חינוך החרדי הישיבתי שלא מתאים לכל אחד ואת זה באמת צריך לתקן לעזור לאותן בחורים מתפקרים להתגייס ולהתפרנס

nobh

New member
לי יש חברים חילונים אפילו../images/Emo132.gif

זה חוסר אינטלגנציה מוכח. השבבניקים זו סיסמא שמראה כמה אתה חסר השכלה בור ועם הארץ, הגזענות שלך בה אתה קובע מי לרמה שלך ומי לא מראה בדיוק כמה אתה אינטלגנט. אבל זה דבר משותף לכל הדתיים שהם חושבים שהם מרכז העולם, ומתאימים את שאר האנשים לרמה שלהם. חזרה בשאלה אין לה קשר לשבבניקים, זה שם קוד לתהליך שעובר על אנשים שגדלו לתוך מציאות נכפית, ועכשיו הם מבינים שבעצם זה בשביל כלום. אין חיים אחר המוות, ואין שום סיבה בעולם לא לאכול בזוקה או חזיר. סתם דיבילי לחלוטין, למה לא לאכול חזיר ? שטות. למה לא חומוס או פלאפאל, מה נטפלתם לחזיר? אני יכול להתמודד מולך בכל ברמטר, בש"ס או בחשיבה. אני לא שבבניק, שהבעיה שלהם היא לא חוסר אינטלגנציה אלט היטפלותם לאחרים וההצקות שלהם, הם כופים את עצמם. הנסיון שלך לחבר את החזרה בשאלה לשבבניקים מעמיד אותך ברמה הנמוכה ביותר של האינטלגנציה. זה שיש לך קשר עם חילוניים לא הופך אותך למוישה גרויס, זה לא פונקציה. אני בתור חוזר בשאלה מתמודד עם מציאות שבה פתאום נוצר חלל, כי היה לי אלוהים בזמן צרה ועכשיו הוא איננו, כי פשוט אני לא מאמין בו, וזה חלל שנכפה עליי בעל כרחי. אני לא עוסק בהאשמות כי זה לא מענין אותי, אבל זה שאתה קורה לי כחוזר בשאלה אנלפבית, ומה עם יוכי ברנדס לדוגמא ישראל סגל הם גם אנלפביתים לא ממש. יש אחד רב שמקלל הוא אנלפבית, ואת זה אתה צריך להבין.

שמואליק

New member
הא הא הא

אתה יכול להתמודד איתי בכל ברמטר בשס או בחשיבה בדיחה טובה אתה בכלל לא תגיע לזה ושוב אני מכיר הרבה הנושא הזה רוב חוזרים בשאלה במצב של היום הם אנאלפביתים ולא אנשים שחשבו על אלוהים והחליטו שאינו קיים כמו שהרבה חוזרים בשאלה רוצים להציג את זה ביום שאחרי רוב ריבו של החוזרים בשאלה היו שבבניקים ואנאלפביתים ואנשים מסכנים שזה גרם להם לשנות את החיים כיון שאין להם מה להפסיד ולכן הם מוכנים לסבול כל החיים מן המצפון וגרימת צער שאין כמוהו להמשפחה רק מכיון שהגיע לרמה כזה הלא הדעת אינו סובלת איך בן אדם יכול להתנתק מכל החברה והמשפחה סתם ככה ואל תבוא לי כמו חכם שחקרת ובדקת והגעת למסקנהשזה אמת אין את האידיוט הדתי שיקנה דבר כזה את מי אתה מרמה

מיאווו&

New member
טעיתי ../images/Emo13.gif

לא הבנתי אותך נכון :)) אבל עדיין יש כמה הסתייגויות: אכן רוב החוזרים בשאלה הם צעירים (תקרא לזה "מתמשכלים", ואני אקרא לזה "משכילים", ע"ש המשכילים הידועים
), אך עדיין יש גם מבוגרים חוזרים בשאלה (מיעוט קטן מאוד, אם אינני טועה, אף קיים) להערכתי, (ולא לתקוף אותי על זה
), זה בגלל שהמבוגרים חושבים יותר לעומק, מתוך ניסיון חייהם (זו הכללה, אבל בגדול, זו המציאות. בכל אופן אצל רוב אלה שאני מכירה), ואילו צעירים, יותר מרגישים שהם חייבים להבין מה שהם עושים... וכשזה לא מסתדר להם כ"כ, אז קורים כל מיני דברים. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי (בכלל לא בטוחה בכך
), אז אם לא מובן, אבקש בקשה מיוחדת להפעם- לשאול, לברר, ולא לתקוף
תודה מראש! לילה טוב, ילידת..

continiu

New member
צרות

זה לא כתם ולכן אין מקום לאמירה אנשים שהיו בצרות כגנאי. נכון שרוב האנשים שחוזרים בתשובה הם לא אינטיליגנטים, וזה מתבטא במה שכתבת בהמשך לגבי החופשיים שכל אחד לעצמו. (וזה אגב מבטל את המונח חילוניים) אז כל החוזרים למיניהם הם מתלהמים ונטפלים, להוציא את התסכול שלהם בדברים אדיוטיים. וחשוב מאיזה עדה הם באים .אני לא חושב שמישהו רציני חושב שאורי זהר למשל הוא איכותי, בגלל שהאיש מדבר כמו אדם דוחה מלא רגשי תסכול בלי טיפת אינטלגנציה מינימלית. לגבי זה שאומר שהחוזרים בשאלה דפוקים ,נראה לי שמי שמועיל לחברה ונהנה מהחיים, הוא פחות דפוק ממי שכל שבת רוקד קדצקה ושר בהיסטריה ובשמחה בלתי מובנת, או מתנדנד כמו עץ 20 דקות ויותר 3 פעמים ביום מגן אברהם עלינו לשבח טמטום.

ושתי

New member
יש ויש

אני משיבה למאיר מה שכתבתי קודם ל- שאלו פעם (לפני שנים) את ד"ר דוד גרין, הפסיכולוג שהתמחה בכתות מיסטיות ובחזרה בתשובה, כיצד זה שטייסים - שנחשבים עילית - חוזרים בתשובה. והוא ענה: מדוע אתם סבורים שאצל טייסים אין הפרעות נפשיות? והוסיף: דווקא אצל אלה זה צפוי, משום שמי שמחזיק בהגה מטוס מאך 2 עלול להגיע, בשיכרון הכוח, למחשבות גדלות, שהנה אוט-אוט-אוט הוא סגן אלוהים. אין ספק שבכל חברה תמצא אנשים שהגיעו להחלטה על המרת דעה, ואין להחלטה זו שום קשר להשכלה. הרי באותה מידה תוכל למצוא 2 מ"פים ו-4 אנשי מודיעין בכירים ו-3 מדענים ורופאים מאושפזים בבתי חולים לחולי נפש. אז מה? מה אתה מסיק מזה? כלום. זו בעיה אישית של כל אחד. אגב, באותו סגנון אפשר גם לומר את ההיפך: יש לפחות ארבעה מגדולי החרדים המחזירים בתשובה, שבניהם ובנותיהם יצאו לעולם החופש - חזרו בשאלה. השמות מצויים בה.ל.ל., ואני לא אחשוף אותם כאן. אז מה? זו תופעה שקורית בכל חברה.

הודיה29

New member
מאיר הפוך על הפוך

עשית פה. בעצם הראית איזה עולם חילוני נפלא כי הרי אתה מתגאה בתוארם של האנשים ומקצועם דהיינו דוקטורים טייסים וכו´.... אז אל תשכח להזכיר שאת התארים האלה הם השיגו כשאנשים חילונים. אז כשאתה מתהדר בהם אתה מהלל את החברה החילונית. לילה טוב וטוב שיש לנו אותך להזכיר לנו כמה אנחנו החילונים טובים ומוצלחים.

הודיה29

New member
את רוב רובם

של החוזרים בתשובה תמצא בבתי הכלא, מה לעשות. או הרבה חבר´ה משועממים מתוסכלים ולא ממש מצליחים.

ושתי

New member
דפוקים יש גם בחברות עילית

שאלו פעם (לפני שנים) את ד"ר דוד גרין, הפסיכולוג שהתמחה בכתות מיסטיות ובחזרה בתשובה, כיצד זה שטייסים - שנחשבים עילית - חוזרים בתשובה. והוא ענה: מדוע אתם סבורים שאצל טייסים אין הפרעות נפשיות? והוסיף: דווקא אצל אלה זה צפוי, משום שמי שמחזיק בהגה מטוס מאך 2 עלול להגיע, בשיכרון הכוח, למחשבות גדלות, שהנה אוט-אוט-אוט הוא סגן אלוהים. ואידך זיל גמור.

david_fdd, חבר זה צורת דיבור ?

ב"ה חבר יקר, בתור אדם דתי, וחרדי, כמו שאתה מיצג את עצמך, הייתי מצפה ממך לתרבות דיבור שונה... לא תרבות דיבור זולה כמו זו שהצגת. כתוב: "ואהבת לרעך כמוך" - אתה יודע מה זה כמוך? יש עוד משפט חמוד: "לאהוב בן-אדם פרושו, לראותו כמו שהבורא יצר אותו" הבורא ית´ ברא את האדם עם בחירה חופשית, ברור שיש לו רצון שאדם יעשה מה שהוא רוצה אבל מכאן, ועד לקרוא לחבר שחוזרים בשאלה בסגנון זול כמו שדיברת, הדרך רחוקה... ואסיים ברוח חודש זה (כסליו) שהוא חג האור.. מי יתן ונזכה כולנו לגאולה האמיתית והשלמה, ואז יאיר האור הגדול, אורו של משיח. אמן.. Kיציק

פינגו

New member
נקוט משנה זהירות

שפה זולה אינה מעידה על זהות דתית אלא רק על כמה האדם זול...

הלכת כמה וכמה בחור דתי..

ב"ה פינגו .. את/ה צודק/ת בנוגע למה שאמרת, אבל בחור דתי, וכ"ש חרדי, מחויב בתרבות דיבור אחרת... ולכן כתבתי, את אשר כתבתי.. Kיציק

למעלה