חוזרת כדי להתייעץ...

poly1982

New member
תודה רבה על התשובה!

בהחלט חומר למחשבה... אני אנסה להעלות את זה בעדינות מולה שוב.

דף חדש4

New member
יפה הדבור על משפחה שבוחרים בה

poly1982

New member
חוזרת כדי להתייעץ...

הי לכולם / כולן,
בעבר כתבתי כאן והפסקתי, חוזרת כדי להתייעץ.
אני נשואה לגבר גרוש עם ילדה בת 13, שאיתה יש לי בדרכ מערכת יחסים מאוד חמה ואוהבת. לאחרונה הצטרף למשפחה תינוק מתוק (זה הילד הראשון שלי). הבת שלו מאוהבת בו לגמרי ומקבלת אותו מאוד יפה - שרה לו, עוזרת לי עם כל מיני דברים קטנים... בקיצור, הכל דבש (חוץ מחוסר מוחלט בשינה אבל זה לא שייך לכאן)
אתמול הילדה היתה כאן ובארוחת הערב פתאום היא פלטה שילדים אחרים אמרו לה שהוא לא באמת אח שלה, בגלל שאין להם אמא משותפת.
ניסיתי לענות כמיטב הבנתי - קודם כל שזה לא נכון, הוא לפחות חצי אח שלה. שנית, הילדה קוראת לאמא שלי סבתא, למרות שביולוגית אין ביניהן קשר, אז משפחה בהחלט יכולה להיות יותר מקשר דם.
אמרתי את כל זה אבל ראיתי שהיא לא השתכנעה ושזה מציק לה.
מה אתם הייתם אומרים במקרה כזה? אגב נסיון להבין מי בדיוק אמר לה את זה הסתיים בכישלון...

XמXלה

New member
תראי, לי יש 6 חצאי אחים

לילדים של אבא שלי אני קוראת "הילדים של אבא שלי" ולילדים של אמא שלי אני קוראת "אח שלי/אחותי".
הגדרה של אח, כפי שהטבת להגדיר, לא רק תלוית קשר דם (למרות שכאן בהחלט יש קשר דם) אלא בטיב הקשר.
אני לא הייתי מסבירה אחרת ממך אבל בטח תקבלי כאן עוד עצות טובות וחכמות

poly1982

New member
מעניין

גם אבא ואמא שלי גרושים וביומיום, כשאני אומרת ״ההורים שלי״ אני מתכוונת לאמא שלי ובעלה ולא לאבא שלי ואשתו.

XמXלה

New member
זה כמו שהילדים שלי אומרים סבא או סבתא ברור שהם מתכוונים

להורים של אבא שלהם. להורים שלי מוצמד שם (סבתא רחל/סבא יוסף).
הכל מתחיל ונגמר בקשר הרגשי שלנו

הוא לא חצי אח... הוא לגמרי אח שלה...

השאלה היותר חשובה היא למה הילדים אמרו לה את זה,
איך היא הרגישה עם האמירה,
באילו נסיבות נאמר וכו'.
את השיחה הזאת צריכה לעשות אמא שלה ו/או אתם,
אבל העובדות נשארות שזה אחיה.

poly1982

New member
אמא שלה לא תעזור כאן

כשהתחתנתי עם אבא שלה הגרושה עשתה לילדה שיחה והסבירה כשיהיו לנו ילדים משותפים אבא שלה ואני נאהב אותה פחות... לא בדיוק שיא הרגישות :(
אבל אולי בן זוגי יוכל לדובב אותה בנוגע למי אמר לה את זה, ולמה.

XמXלה

New member
לא הייתי פוסלת אפשרות

שהילדה אמרה לאמא שלה משהו ושרבבה "אח שלי" והיא אמרה לה שהוא לא באמת אח שלה כי אין להם אותה אמא.
וילדה בחכמתה הפילה את זה על "ילדים" שאמרו לה כדי לגונן על האם מחד ולבחון את תגובתך מאידך

poly1982

New member
חשבתי על זה

ולצערי זה משהו שמתאים לאמא שלה לעשות. מצד שני מה זה עוזר לי לחשוד בה :(

מוכר וכואב....

גם כשאין אופציה לילדים משותפים. ..במקרה שלנו הלשעבר הבהירה לילדים שאבא לא אכפת מהם ולכן הוא מתחתן. .....וכמובן שהילדים שלי יתפסו את מקומם. ברוך השם שהילדים היו מספר נבונים לא להאמין....

poly1982

New member
איזה דבר נורא להגיד לילד

אני באמת לא מצליחה להבין את ההגיון של אנשים שבוחרים לאמלל את ילדיהם כדי לפגוע באקס/ית.

זה שופך אור אחר על הדברים....

אם כך פחות חשוב מי אמר מה,
ויותר חשוב שתביעו את אהבתכם ואת הראייה
של הילדה כחלק מהותי במשפחתכם.

ornme

New member
הייתי מראה לה במילונים העיבריים, ורק אחר כך נכנסת לפרוט

ברוב המילונים הפירוש למילה "אח" הוא: "בן לאותו אב או לאותה אם, צאצא להורה משותף"
אחר כך, באופן לוגי לחלוטין מפרטת את התכונות הדומות ביניהם, כולל תכונות אופי שאתן מאתרות בקטנצ'יק, שדומות לה ונמצאות גם אצל אבא.
ולקינוח הייתי מדברת על יחסים חמים ואוהבים.
ואולי גם מסבירה שלפעמים לאנשים מסויימים ישנה נטיה להיות מרושעים כשהם רואים אושר ושצריך לדמיין שיש לנו שריון כזה, שגורם להערות מרושעות להחליק בלי לפגוע.

ornme

New member
לא שמתי לב - אתם ודאי דוברי אנגלית, נראה לי

שהפירוש דומה גם במילוני אנגלית אנגלית.

mother cat

New member
גם הבת של בעלי די התעסקה בזה תקופה מסויימת

לה ברור לחלוטין שהילדים שלי הם אחים שלה. אבל מצאתי פעם מכתב שהיא כתבה לי ומעולם לא נתנה לי (לא חיטטתי... נכנסתי לחדר שלה להניח משהו וזה היה גלוי על השולחן, לא יכלתי שלא לראות...) שבו היא כותבת לי שמפריע לה שהבן שלי קורה לי אמא והיא קוראת לי בשמי כי הוא עשוי לחשוב שהוא לא אח שלה... היא מעולם לא נתנה לי את המכתב ולא העלתה את הנושאף ולא היה לי איך להתחיל שיחה על זה, אבל ברור לי שזה הטריד אותה. לעומת זאת הילדים שלי כל-כך כרוכים אחרי אחיהם הגדולים שאי אפשר לטעות. היתה תקופה שהבן שלי היה קורה לאחיו הגדול "אח שלי!", מה שהצחיק נורא את כולנו.
&nbsp
אני מסכימה עם מי שאמר לך שבעצם מה שהנערה אומרת לך זה שהיא לא סגורה על מקומה במשפחה עכשיו שהתינוק נולד, ומה שהכי חשוב זה להמשיך לאהוב אותה ולתת לה להרגיש רצויה, אהובה, וחלק אנטרגלי של המשפחה. אני זוכרת אותך מהפעם הקודמת שכתבת פה - עם הרגישות הרבה שיש לך אין לי ספק שתצליחי.
&nbsp
ומזל טוב על הלידה

poly1982

New member
תודה רבה :)

אני משתדלת מאוד לחזק אותה כמה שאפשר, מחמיאה לה על זה שהיא טובה עם הקטנצ׳יק (מה שנכון!), מעודדת אותה להשתתף גם אם לא תמיד זה נוח לי באותו רגע (למשל היא מאוד אוהבת לדחוף את העגלה בטיול ואני תמיד מאפשרת לה, למרות שלפעמים היא לא שמה לב לאן היא הולכת ואז העגלה קצת נתקעת, דברים כאלה ). לשמחתי אין ביננו מחסומים של בושה גופנית, היא נהנית לבוא לשבת איתי בחדר כשאני מניקה ולקשקש על היום שלה וככה אנחנו ממשיכות לשמור על קירבה כי כשהתינוק ער אז בדר״כ אין לי המון זמן לשיחות חולין... וכשהוא ישן אז או שאני ישנה או שאני מנסה להספיק דברים כמו כביסה וכאלה.
וגם - אני מקפידה שיהיה לה זמן איכות עם אבא שלה - פעם בשבוע הם הולכים לעשות משהו לבד. אני לא רוצה שהיא תחשוב שהחיים איתנו כפי שהיא מכירה אותם נגמרו רק בגלל שהצטרף עוד חבר למשפחה.
ועדיין לפעמים יש הרגשה שכל מה שאני עושה - לא מספיק.. מוכר לך?

למעלה