חוזרת כדי להתייעץ...

mother cat

New member
מוכר מאד....

מרגישה המון שאני לא עושה מספיקץ או שילדיו של בעלי חושבים שאני לא עושה מספיק, או שהם מתנהגים כאילו לעולם לא אצליח לעשות מספיק... חלק מזה זה גם גיל ההתבגרות... וחלק מזה זה העובדה שמה שאני לא אעשה אני לא אהיה אמא שלהם לעולם.
&nbsp
תשמעי, אחד הדברים שאת יכולה לעשות, אבל בזהירות, אולי לא מיד כדי שזה לא יהיה קרוב מדי לשיחה והיא לא תרגיש שזה מלאכותי, זה להכניס את המילים "אח" ו"אחות" לשיחה. למשל אם את מבקשת ממנה להשגיח עליו רגע כי את צריכה לעשות משהו, במקום להגיד "מותק, את יכולה לשים רגע עין על משה?" את יכולה להגיד "מותק, את יכולה לשים רגע עין על אחיך"? זה יהיה אולי טיפה מלאכותי בהתחלה, אבל לא המון - הרי בעיניך היא בהחלט אחותו, לא? אז תשתמשי בזה... או שתמלאי איזה טופס לידה שבו כתוב משהו על מספר האחים ותמלאי גם אותה בתור אחות.
&nbsp
בואי אני אספר עוד משהו לחמם את הלב - אתמול התחלתי עם הבן שלי ריפוי בעיסוק. בשלב כלשהו היא שאלה אותו כמה אחים יש לו, והוא ענה 3 ונתן את השמות שלהם. ואז היא שאלה מי הכי קטן והוא ענה שהבת שלי. וכשהיא שאלה מי הכי גדול הוא אמר לה "אני, כי אני יצאתי ראשון מהבטן של אמא שלי!". היא הסתכלה עלי קצת מופתעת ואחר כך אמרה לי שהיא לא הבינה איך יכולים להיות 4 אחים כשהגדול בן 4... אז נאלצתי להסביר לה שהוא צודק שהוא יצא ראשון מהבטן שלי, אבל שיש לו שני אחים גדולים. הוא לגמרי לגמרי רואה בהם אחים, למרות שהוא כבר יודע שאני לא אמא שלהם ואחותו הגדולה (רואה? אני משתמשת במילה...) הסבירה לו כבר על אמא שלה.
&nbsp
זה יקח זמן. צריך להתרגל. אבל זה יגיע... היא עוד תקטר על האח הקטן שנכנס לה לחדר ומציק לה כשהיא עם חברות...

poly1982

New member
ההצעה שלך נראית לי מאוד

לשלב את המילים האלה בשיחה, באופן כאילו ספונטני - זה בהחלט יכול לעבוד. לדעתי זה ימצא חן בעיניה.
ואכן מחמם את הלה הסיפור על הבן שלך :)

mother cat

New member

דף חדש4

New member
מי אמר לה את זה ונסיון לשכנע אותה שהוא טועה- זו לא הדרך

התגובה ההולמת ביותר בעיני היא- לראות בתהייה הלגיטימית שהיא מעלה- הזדמנות לדבר על מה התנוק הזה בשבילה?
מה היא יכולה לצפות ממנו ומה יהיה הקשר ביניהם?
הייתי מבינה שעד עכשיו התנהגה לתנוק כאילו הוא אחיה ומישהו קלקל לה את האדליה.
ובעצם האיר את עיניה לאמת. האמת הלא נוחה אולי - שהילד הזה רק חצי אח ונסיון להבין את ההשלכות של זה.
האם יאהב אותה כמו אח?
האם אביה יאהב אותו יותר ממה שהוא אוהב אותה- כי הוא אוהב אותך אבל כבר לא את אמא שלה?
כל מני שאלות לגיטימיות עשויות לצוץ פה ובמקום לסתום אותן- כדאי לפתוח עליהן שיחה.
הייתי אומרת- נכון שהוא חצי אח של מבחינה ביולוגית אבל טיב הקשר ביניכם- תלוי רק בך ובו.
אם תחליטו שאתם מתייחסים זה לזו כמו אחים אוהבים , ללא מגבלות- אז ככה זה יהיה.
ואם תחליטי שבגלל שהוא לא אחיך המלא- את לא יכולה לאהוב אותו בלב שלם- אז לי יהיה מאד חבל לגבי זה
וככה גם הקשר שלכם ייראה.
אני מאד מקווה שתהיה אהבה גדולה ביניכם. בסופו של דבר אתם גרים באותו הבית וחווים הרבה דברים ביחד ואני בטוחה שהתנוק הזה, שאת מטפלת בו כל כך במסירות וכל כך עוזרת לי איתו (ושאני מאד מעריכה את זה שאת עושה זאת)- מאד יאהב אותך ויתקשר אליך כשיגדל.

למעלה