חוזרת לעדכן...

סגירה ראשונה מתקרבת...מתחמם..מתחמם...

היי כולם...
3 שבועות וקצת אחרי הניתוח...טבעת..
מרגישה טוב...אני מניחה שכבר אין בצקת..אין דלקת ..
צלקות מגרדות מעט מאד ולא כמו קודם...
התיאבון חזר ..אבל , נכנסתי למצב של "שמירה" נקרא לזה...
מתה לטעום כל מיני דברים טעימים ואסורים ומתאפקת...
יש לי תור לסגירה ראשונה ואני ממש מתרגשת...נרגעתי מהגילוי ששותים רק קצת בריום ולא פחית שלמה של הנוזל ליזול הזה....
מפנטזת על תחושת הגבלה...מתה להבין מה מרגישים ואיך אדע שזה קורה...סתם לחוש שבעה ..או מיחושים...חנק...לרוץ להקיא...כל כך רוצה להיות בקונטרול..לחוש ולהבין ...לא להגיע להקאה...וכבר לדעת שאני על המסלול....
במסע שלי בו אני קוראת את הפורום לאחור ישנן הרבה דמויות שלא נמצאות עכשיו...
היכן כולם...קוראים בשקט? נעלמו ? עברו לפלנטה אחרת??

הפרדה בין אוכל לשתיה

שבוע טוב כולם

קראתי הרבה על הפרדה בין אוכל לשתיה.
אני כבר אחרי סגירה ראשונה של 5 cc מאז יום שלישי...כבר חלפו
ארבעה ימים.
אני לא מרגישה הגבלה....
מעניין אותי האם ההפרדה בין אוכל לשתיה באה כבר
עכשיו או רק כשיש הגבלה ואז עולה החשש
להרחיב את הפאוצ' וגם "לבזבז" מקום על שתיה
ולא על המזון....מה נכון לעשות ?!

ננעלתי או משהו אחר???

לפני תשעה ימים סגרתי פעם ראשונה...5 סיסי...סיפרתי לכם שאינני מוגבלת...
והיום...שיא של לחץ...גרה באשקלון...עובדת הרבה שעות ותחת לחץ האוירה ...אני מרגישה לחץ באזור עצמות הבריח..בית החזה...אכלתי טוב אבל תחושה מוזרה של מלאות וכאילו יש פעילות יתר של בעבוע או אויר והרגשה של מעבר המזון....הלחץ הזה אומר שאולי ננעלתי קצת או סתם לחץ כללי????

דחוף...מישהו פעם פתח את הטבעת בברזילי??

כבר עולה לי חום ויש כאב חד בבטן אני לא יודעת אם לגשת למיון...אשקלון בית חןלים ברזילי...מחר אני מוזמנת לסואוקה לאבינוח..לחכות ???

אופירA

New member
מנהל
קחי יותר בחפיף. הקונטרול יגיע, בקלות.

יכולת אכילה חזרה לקדמותה? חשוב לנסות את כל המאכלים שלא נוסו, כדי לדעת מה המצב כרגע עם המקרים הקשים ביותר - שניצל, בקר, לחם, חלה.
אם אין שום הגבלה - לסגור 5 CC. אם יש הגבלונת עם המקרים הקשים - לדווח. אולי תסגרי 4 בהתחלה.

ליזול - רק פעם אחרונה וגמרנו. תתעודדי.

אופירA

New member
מנהל
אם את לא מרגישה הגבלה - תאכלי ותשתי כהרגלך

אין סיבה להפרדה.
רק תחושת הגבלה מחייבת שינוי התנהגות.

אמנם שינוי התנהגותי כתוצאה ממודעות הוא דבר טוב תמיד, אבל כאשר אנו רוצים לחיות עם טבעת, נחכה עם השינוי ההתנהגותי לשלב שבו נכיר את הטבעת.
בשלב שבו אנו עורכים היכרות עם הטבעת, כדאי להתנהג כרגיל, כדי ללמוד מה ומתי צריך לשנות כל אחד מאיתנו.

אבל בלי קשר, לא מזיק להתרגל לשתות הרבה, מה שחשוב להרזיה, ולא מזיק להתרגל לשתות לפני אכילה בקביעות. זה עשוי להקטין במעט את הרעב ויכולת האכילה אצל כל אדם.

אופירA

New member
מנהל
מתח, לחץ - משפיעים על הקיבה והוושט

להינעל זה אומר שהמים לא נכנסים פנימה, יוצאים כלעומת שבאו. כנ"ל האוכל.
אם את יכולה לאכול ולשתות, זו לא נעילה.
השרירים של מערכת העיכול מגיבים ללחץ. החל מבית הבליעה וכלה במעיים.

קוביd1

New member
לנגה

כאב חד בבטן עליית חום לא בהכרח מהטבעת ,כדאי ללכת לחדר מיון בברזילי אולי יש לך בעיה אחרת ,סגירת טבעת חזקה מידיי לא גורמת לחום
אל תדחי אולי זה אפנדציט ,שלא יגרם לך נזק.

קובי

זהו..פתחו לי 1 cc

נסעתי מאשקלון לבאר שבע ל בית חולים סורוקה.
דרך מתוחה מאד...
דר אבינוח שמע על התגובות של הגוף והטבעת וטען שאני חסומה.
פתח לי 1 cc וביקש שאצא לשתות.
שאלתי אם החום שעלה לי יכול להיות קשור וענה שכן....
אז שתיתי הרבה נוזלים וזהו...
ביציאה מסורוקה תפסה אותנו אזעקה ובדיוק נכנסו פירון ולפיד לבקר פצועים.....אוירה שכזו...
עכשיו הצד (שמאל) עדיין כואב אבל פחות
וגם יכולה סופסוף לשתות נורמלי יותר ולשים משהו בפה.....
זו היתה חוויה מכוננת עבורי ותודה לכל המתעניינים....
שיהיה לנו המשך טוב ובטוח......

אופירA

New member
מנהל
התשובה שהחום יכול להיות קשור - לא נראית לי

אני רוצה לשמוע שהחום חלף לגמרי, והכאבים נעלמו לחלוטין.
אם זה לא קורה, צריך לברר בירור רפואי נוסף שלא בכיוון הטבעת, ו/או לפתוח 1CC נוסף ולראות אם הכאבים והחום נעלמו לחלוטין.

החום ירד...

ואיננו...הכאבים עמומים יותר מקודם....
אמתין לעבור לילה ונראה איך מרגיש בבוקר....
אם הכאב לא יחלוף אמשיך טיפול עם ובלי קשר..
אגב...אם אנו תמיד מדברים על כך שלעתים נחסמים או נוצרת דלקת בושט/קיבה...לא לגיטימי שיעלה חום?
היה לי 8.6 לכמה שעות....אתמול...אופטלגין 1 סייע וירד החום ומאז לא עלה.......מקווה שהכל יחלוף כלא היה....

אופירA

New member
מנהל
אני לא רואה סיבה לחום או לכאב חד

וגם לא רואה שום סיבה לדלקת בוושט או בקיבה, כאשר לא הרגשת כמעט הגבלה אחרי הסגירה של 5.
פתאום הופיעו כאבים, ואז נהייתה היצרות, ואני לא יכולה לדעת כמה לתת משקל לאזעקות באשקלון.
אז אין שום סיבה לדלקת, וגם כשיש דלקת בוושט אין שום חום. חום נוצר כתוצאה מזיהום. ולא מוצא חן בעיני החום הזה.
הייתי עושה גם בדיקות דם, כולל CRP (צריך לבקש במיוחד לכלול אותו בבדיקות הדם), לברר זיהום.
ואם הכאב העמום נמשך, הייתי עושה שיקוף וושט קיבה, וגם אולטסאונד בטן לראות אם זה לא משהו אחר.

TAמי

New member
החום קשור לטבעת הסגורה

אני 6 שנים אחרי הניתוח. ירידה מטורפת מעל המצופה אבל לפני שנתיים התחלתי לסבול מחום מוזר פעמיים שלוש בשבוע. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות ולא עלו על כלום. רופא המשפחה ביקש שאתייעץ עם ד"ר אבינוח שטען לפתוח מיד. מאז קצת עליתי וניסיתי לסגור חזרה מעט אבל בכל פעם שניסיתי (פעמיים-שלוש) מיד החום חזר ונאלצתי לפתוח. כנראה שמגיע שלב שאסור להסתמך יותר על הטבעת.

אופירA

New member
מנהל
החום לא קשור לטבעת הסגורה של נגה

ולכל המצבים שאנשים נתקלים בהם בד"כ, במקרה של טבעת סגורה.

המקרה שלך הוא ייחודי, והוא נובע מכך שאחרי 4 שנים התחלת לסבול מחום, כאשר 4 שנים התנהלת כנראה לא בריא עם הטבעת, ולכן הירידה המטורפת מעל המצופה.
עכשיו צריך לראות את ההתנהלות הכללית ואת כל הבעיות שהצטברו כתוצאה ממנה, ואז להסיק ממה החום.
זה יכול להיות שילוב של וירוס יחד עם בעיה בטבעת.
צריך לראות איזה בדיקות בדיוק עשית, כדי להבין למה לא מצאו כלום.
CRP בדם היה תקין? (לא יתכן).
נבדקו נוכחות של וירוס CMV או הוירוס של מחלת הנשיקה?
עשו שיקוף וסיטי של האיזור של הטבעת? ולא נמצא שום תזוזה ושום מצב דלקתי?

במשך ה-6 שנים אף פעם לא היה רפלוקס לילי (לא יתכן)? האם נבדק מצב של שאריות אוכל בריאות?
גם צריך להבין כמה פתחת וכמה סגרת, מה זה נקרא "מעט". גם זה מאוד משמעותי מניסיוננו, ומשפיע על היווצרות בעיות.

במשך השנים חובה לפתוח קצת את הטבעת, ואין לסגור אותה לאחר מכן, אלא להשתמש בעזרה שמרנית לשמירה על המשקל. אי אפשר במשך השנים להישען על הטבעת כמו שנשענו עלי בשנה הראשונה. במשך השנים העזרה של הטבעת בשמירה על המשקל היא חלקית, ולא טוטאלית. בדיוק כמו שהשרוול מתרחב עם השנים, ושוב אי אפשר להסתמך עליו, אלא צריך לעזור לשמירה על המשקל גם באופנים השמרניים של פעילות גופנית ואכילה בריאה ודלת קלוריות והמון מודעות עצמית ומודעות תזונה.

בקיצור, אי אפשר בכלל להסיק ממקרה למקרה, כי המקרים כלל לא דומים.
פה מדובר במנותחת כמה חודשים, אחרי סגירה ראשונה בלבד, שבה לא היתה למנותחת שום הגבלה. היו לה כאבים שאינם מאפיינים דלקת בוושט, וחום בלי סימנים של רפלוקס או מצבים חמורים אחרים של טבעת נעולה. ובכלל אין סיבה לטבעת נעולה עם כל המצב הבטחוני (גרה באשקלון), כאשר לא היתה הגבלה כלל אחרי סגירה ראשונה (כנפוץ).

אז פה ברור היה לי שהחום לא קשור לטבעת.
ולגבי החום שלך אשמח ללמוד מה קרה ולתת לך אולי תובנות נוספות בנוגע לבריאות, הגם שהחום מפסיק לאחר פתיחת טבעת, כי יש עוד הרבה מאוד עניינים שלמדנו מהניסיון עם הרבה אנשים, וכדאי לעשות עוד סיעור מוחות. לא עולה כסף לשמוע ולא מחייב לקבל כל מה ששומעים. אבל כדאי לשמוע.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי עם שם וטלפון באין מענה.

אז אולי לא ננעלתי ...אבל -

מה שקרה הוא שהתחלתי לחוש לחץ גדול בחלק העליון של בית החזה עד עצם הבריח והכתף.
חשבתי לעצמי שבטח מהלחץ בעבודה ולאור המצב...אזעקות וכו...שאולי הגוף מגיב וגם הטבעת "נלחצה" ונסגרה יותר...
חברה שכבר היתה רעבה הזמינה פיצה לעבודה וכיבדה אותי..
מאחר והמוןןןן זמן לא נגעתי בפיצה וגם הייתי רעבה וגם רציתי לחוש מה זה המשמעות שמזון לא עובר או עובר לאט, הרשיתי לי להתכבד.
לעסתי ממש ממש טוב והפיצה נכנסה..אולם, פתאם הכאב התעצם וחשתי לחץ גדול מאד באזור הקיבה והפלג העליון של הגוף....במשך שעות סבלתי מאד וחיכיתי לראות אם המזון יאותת לי "החוצה"...זה לא קרה רק שתיתי תה חם בלגימות קטנות ולקחתי כדור משכך כאבים.
נרדמתי רק בשלוש וחצי וקמתי בלי הכאב הקשה אבל עם תחושת לחץ ומוגבלות.
איזו מוגבלות? כששותה מרגישה צורך ללגימות קטנות כי אם לא אז זה מציר ולוחץ לי....אכלתי יוגורט בביסים קטנטנים....
אז אמנם לא ננעלתי..האם יכול להיות שזו משמעות של "הטבעת נסגרהממעצמה"??! האם יכול להיות שהטבעת "החליקה" מה שאתם מכנים בפורום...?! אשמח לשמוע עוד בנושא וחוויות שעברתם אתם בזמן לחץ...... שבת שלוםםםםםם ובטחון.....

אופירA

New member
מנהל
קודם כל, שום דבר לא החליק!

וכמו שאמרתי - לחץ יוצר תגובה של מערכת העיכול, שמכווצת את השרירים ומשפיעה על המעבר של הטבעת לכיוון הצרה.
אל תנסי להכביד על מערכת העיכול בתקופה של לחץ. בלי קשר לטבעת.
תדאגי לשתות לפני אכילה. ואם תחושה לא נורמלית באופן בלתי סביר ממשיכה הלאה, אז תתקשרי ותתייעצי. 03-5781855.

אופירה תודההההה

אני אתקשר מחר בעה אנסה למצא זמן פנוי...
מתי מתאים?
ואיך יודעים שהטבעת החליקה..פצעה תקיבה או מה שזה לא יהיה...? מה הסימפטומים?

למעלה