חוזרת לעדכן...

אופירA

New member
מנהל
להתקשר תמיד, ולהשאיר הודעה אם אין מענה

ואני חוזרת טלפונית למשאיר ההודעה.

יש סימפטומים ידועים שמעלים חשש לתזוזת טבעת או ארוזיה - בד"כ כאבים לא סבירים שלא חולפים, בד"כ פתאומיים.
שתי תופעות אלו לא יכולות להשאיר אותך אדיש. והן לא נפוצות.
אם יש חשד, אנו יודעים להעלות אותו עפ"י התיאור שלך, ולהגיד לך ללכת לצילום/שיקוף, שיפוענח אך ורק ע"י ד"ר אבינוח (ואפשר גם ע"י ד"ר סובחי, כחוות דעת נוספת).
כמו כן, בהתאם לחשד, אני מציעה לבקש מרופא המשפחה בדיקת דם של CRP, כדי לאשש חשד לדלקת רצינית.

אבל בדרך כלל לא אמור להיות חשד לתופעה זו, ואין טעם כל שינוי קטן או מוזר לחשוב ישר בכיוון זה. רק בעיות קשות בכיוון מסוים מעלות חשד כזה.

60 איש צפו בהודעה הזו...

כמה מהם עם טבעת ??? כמה מהם חוו משהו כזה..או דומה..?
מענין האם חוייה אחת מתוך כלל החוויות של הקוראים דומה ויכלה להאיר עיניים...לתת תחושת שיתוף או להציף פתרו
אני ממש אשמח אם מכל השישים מישהו ..מישהי ..יספרו איך זה אצלם...בחוויה שלהם....

פלפלית79

New member
לנגה השואלת

מניסיון אישי, לחץ מאד משפיע עלי.
הטבעת ננעלה לי כמה פעמים מלחץ, עד שהייתי צריכה לפתוח רבע ולפעמים חצי.

לעיתים זה גם משתחרר... מעצמו.
אתמול למשל, במשך כל היום, לא הצלחתי לאכול ואפילו לשתות (למרות שלא הייתה סיבה ספציפית ללחץ, חוץ מהמצב הכללי המלחיץ).
הרגשתי שהטבעת ממש ננעלה לי.
אחרי מספר ניסיונות לשתות ולאכול ללא הצלחה, פשוט החלטתי לוותר.
במשך כמה שעות פשוט לא שתיתי ולא אכלתי כלום.
כשהגעתי בערב הבייתה, הכנתי לי מיץ גזר, שתיתי שתי כוסות לאט לאט... ואז הטבעת השתחררה ואכלתי ללא קושי.

במשך השנה פלוס שאני עם הטבעת הבנתי שאסור לי "להילחם" בטבעת.
אם יש ימים לחוצים שיותר קשה לי לאכול או לשתות (או גם וגם) - אני פשוט "משחררת", לא לוחצת, לא נלחמת בה, וכשאני מגיעה הבייתה אני "מטפלת" בעצמי ובטבעת בדרכים שלי.

לאורך הזמן גיליתי שבבקרים שוקו פותח לי לאט לאט את הטבעת. לצערי, לא מדובר השוקו "דיאטטי" ומדולל, אלא כוס שוקו גדולה (2 כפיות שוקולית וחלב 1%), אבל למדתי לוותר לעצמי בעניין הזה של הקלוריות.
עוד גיליתי שמה שהכי "פותח" לי את הטבעת זה מיץ טבעי של גזר או סלק או תפוחים (או שלושתם ביחד). אז בימים יותר לחוצים אני מכינה לי 2 כוסות מיץ, שותה לאט ולאחריהם מצליחה לאכול טוב.
בנוסף, גם גיליתי שלפעמים דווקא לאכול משהו לאט לאט, בלי שתיה, פותח את הטבעת ואז ניתן לאכול.

בקיצור - אין חוקים (לפחות אצלי) ומדובר בניסוי והתהייה.
כל פעם כשיש איזו בעיה משהו אחר עוזר לי.

שיהיה בהצלחה לכולנו!

פלפליתודה !!

וכשהטבעת ננעלת לך יש לך כאבים מסויימים באזור הקיבה?? כי אני ממש מרגישה לצץ עד בוג של כאב שמלווה אותי....
שתיה חמה מסייעת ומרגיעה..
בשיחה עם אופירה גם החלטתי לפתוח מעט ונראה אם הכאבים יחלפו.....
תודה על השיתוףףףף יום נעים נגה

פלפלית79

New member
כשהטבעת ננעלת

אין לי כאבים בקיבה, אלא לחץ בפורט ותחושה מאד לא טובה של התייבשות.
כאבים בקיבה אני מרגישה כשאני אוכלת יותר מדי ואז יש עומס :)

קראתי שוב את הדברים שכתבתי, וחשוב לי להדגיש שאצלי יש הבדל בין נעילת טבעת לבין מצב שבו הטבעת סגורה בשעות מסוימות של היום וניתן "לשחרר" אותה.
כאשר הטבעת ננעלת (אצלי) שומדבר לא עובר, אפילו לא מעט מים וישר יש צורך להקיא, ולכן גם שומדבר לא יכול לשחרר אותה חוץ מפתיחה.

כאשר הטבעת סגורה בשעות מסוימות של היום, או במצבי לחץ, ניתן "לשחרר" את הסגירה באמצעות שתיה/ אכילה.
לצערי, לי שתיה חמה לא מסייעת בשחרור הטבעת.
מה שמסייע לי, כמו שכתבתי זו שתיית מיצים טבעיים או שוקו קר.
מים (חמים/קרים/ממותקים/תה) לא מסייעים לי בפתיחה.
למה? לא ברור.

בכל מקרה - ייתכן שהטבעת סגורה אצלך יותר מדי עד כדי לחץ בכל האזור.
זה הזמן כנראה באמת לפתוח קצת על מנת למנוע סיבוכים.

המון הצלחה בהמשך.

תודההה רבהה זה עושה סדר..

אני סופסוף מחברת ידע בראש ממה שקראתי לתחושות וגם משווה לאחרים ומנסה להבין מה אצלי קורה..
עוד אלמד את הטבעת שלי...נהיה חברות טובות

משתדלת...רק חששתי שאם אני צמאה

ורוצה לשתות אולי להמתין בכל דאת לזמן מה אחרי האוכל...
תודה על התשובה הזריזה..

היי נגה

ממליצה לך בחום כבר עכשיו להתחיל להתרגל לכללי האכילה עם הטבעת, גם אם אין הגבלה. זה מאוד עוזר אחר כך לא לעשות טעויות כי ההרגלים כבר מופנמים.
לא חושבת שיש בעיה טכנית לאכול ולשתות יחד בשלב הזה, כשאין הגבלה, אבל לא ניסיתי :)

תודה אופירה באמת נמנעתי

מהמאכלים שהזכרת...אנסה ואעדכן...
אגב מלון ואבטיח שהבנתי שיש להרבה בעיה..
עובר בשמחה וששון

איזה כייייףף !!!

ממש כייף לקבל עיצה לאכול מהכל....
למעשה, אני מאד אוהבת חסה בסלט וכאן קראתי שלהרבה חסה זה מוקצה...
עכשיו כשהכל פתוח עד לסגירה הראשונה ב1 יולי..אשמח לאכול סלט מגוון ושופע גם עלים ובודאי חסה....
תודה...

חוזרת לעדכן...

בקר טוב.
ההשפעה הבטחונית קשה.
נחסמתי מאד והתפתחה דלקת סביב הטבעת.
בימים האחרונים הסתובבתי בין הרופאים...לדר אבינוח נסעתי מס פעמים...
כל פעם פתח 1 סיסי ...הכאב לא עבר..
שלשום אשפז אותי בסורוקה...עברתי סיטי ואז ראו שיש דלקת בטבעת...
אני מקבלת אנטיביוטיקה חזקה ...
להדגיש כי לגמרי פתחו לי תטבעת....
עדיין אני מרגישה קשיים בגלל הדלקת והכאב בצד שמאל לא נעים...
מקווה שהאנטיב תעזור מהר...אתמול בלילה אחרי הפענוח של הסיטי שוחררתי ואני שוכבת בבית מקבלת טיפול דרך הפה עכשיו לעומת בוריד...
הרגשה על נפנים...מקווה שזה יחלוף ואוכל להציל את הטבעת ואת עצמי מסיבוכים.
בברזילי במיון הרופא היה נוראי ..מתלמד ומנותק...
בסורוקה הטיפול היה מקצועי יותר ואזכור השם "אבינוח" מייד סידר תעניינים...
מה שהיה יפה ומחמם לב זה לראות את עם ישראל באהבתו לחיילים הפצועים נוהר למחלקות...עם כלי נגינה..מתנות...ממתקים..מאפים..ציוד אישי...מכתבים והרבה אכפתיות מכל הלב..מרגש מאד.....

קוביd1

New member
לנגה השואלת

מאחל לך שהאנטיביוטיקה תעשה את שלה והכל יסתדר ,אשמח מאוד באם תעדכני .

סופשבוע שקט הרבה בריאות.

קובי

אופירA

New member
מנהל
אמרתי לך! (הנה, הפולניה שבי התעוררה!)

מטבעת שנסגרת בגלל לחץ או דלקת בוושט לא מקבלים חום.
פה היה צריך לזהות זיהום. לכן הצעתי שתעשי בדיקות דם, כי זה מזהה זיהום (כבר עשו לך את זה בסורוקה).
ואם פתיחה אחת של 1CC לא מעבירה את הכאב, אין פה שאלה בכלל שיש בעיה אחרת, לא טבעת שנסגרה.

הדלקת כמובן אינה בטבעת, אלא ברקמת הקיבה המצטלקת שסביבה כרוכה הטבעת.
ברור שצריך לפתוח הכל, כי רקמה פגועה לא צריכה לחץ עליה כדי להתרפא.

הרופא בברזילי לא מנותק. זה פשוט לא תחום ההתמחות שלו, והוא לא מבין בזה. בכל בעיה עם הטבעת צריך לגשת לד"ר אבינוח, או לפחות לד"ר סובחי, ולא לשום מנתח אחר, בפרט כאשר הוא לא מנתח בריאטרי!
וטוב מאוד שאת בבית. חשוב שאבינוח יעשה ביקורת גם אחרי הריפוי, כדי לראות אם ומתי אפשר לסגור.
הסגירה החוזרת תהיה קצת איטית יותר, נעשה 3 בהתחלה, ונתקדם בהתאם. לא 5 בבת אחת.

ואכן, שמעתי המון סיפורים על עם ישראל בהמוניו הן בסורוקה והן מול החיילים הבריאים שצריכים מקלחות וציוד ועם ישראל מספק להם בהמוניו, כשהנותן שמח לא פחות ואולי יותר מהמקבל.

שבוע טוב..בטח שיהיה מעקב...

מנוחה 5 ימים ...ומעקב של דר אבינוח..כן הבנתי שהדלקת ברקמה ובטח לא בטבעת...
מקווה שהכל יסתדר...
מה אתם מכירים ממקרים של זיהום...מצליחים לטפל או עפ רוב מסירים את הטבעת??

אופירA

New member
מנהל
לא מוכר לי מקרה של זיהום כל כך קרוב לניתוח

צריך לשאול את הד"ר ממה זה עלול לקרות. הרי לא היה כאן סיבה לפציעה של הרקמה עקב לחץ ארוך טווח (אירוזיה).
אם הוא נתן אנטיביוטיקה הוא לא מתכוון לנתח, אלא לרפא.
האם הכאבים פחתו? החום וודאי נעלם, לא כן?

אופירA

New member
מנהל
בעצם אני כן נזכרת במקרה כזה, הרבה יותר חמור

מה שבטוח, כל תופעה של כאב או הרגשה לא נורמלית, מיד תדווחי לנו, כדי לשלול חשד לתופעה כמו שהיתה במקרה ההוא, שבו הסימפטומים היו קיצוניים מאוד מהיום הראשון לניתוח.
זה לא כמו המקרה שלך, שלא היתה לך הגבלה אחרי הניתוח ולא אחרי סגירה ראשונה, אבל עלול להיות מצב של תזוזה ללא סיבה התנהגותית, בגלל הנחה לא נכונה של הטבעת במקום או כל סיבה אחרת, ואז צריך להקשיב לסימפטומים (נעילה, כאבים, חום, מדד דלקת גבוה בדם), ואם הסימפטומים רציניים מאוד, אי אפשר להסתמך רק על צילומים ואפילו סיטי.
זה נדיר מאוד, שמעתי רק על 2 מקרים כאלו. אבל למי שזה קורה, זה קורה ב-100%. ולכן כן צריך לשים לב להרגשה לא סבירה שלא חולפת.

המשך עדכון....אוגמנטין 875 כפול

היי ...שבה לעדכן .....בסיטי בסורוקה זיהו זיהום סביב הטבעת.שוחררתי למנוחה וטיפול באוגמנטין 875 מג פעמיים ביום.היום...לאחר טיפול ממושך , סופסוף חשה הקלה בכאב החדשהיה קבוע מתחת לצלע השמאלית....להדגיש כי נראה לי שה"הגבלה" והחסימה שחשתי הם מהדלקת והזיהוםשכנראה בגללם היתה נפיחות ומעבר צר וכואב למעבר...עד עכשיו לעתים המשקה/מזון בעת מעבר יוצר מעין לחץ מכאיב ותחושהשל תקוע ואז אני מתהלכת ונעה עד שהלחץ מתפוגג....מה שנראה זב שבזכות האנטיביוטיקה לא יורידו לי את הטבעת...רק בריאות .......נגה.

למעלה