חוכמעס

אוך הוב איך ליב די מיינסעלך...

מכאן אוכט זוגען : אה יפת תואר איז ברייט ויי אה פעסל אונד הוט אה טוחעס וי אה ריב-אייזן

אבל יש הסבר מאחורי זה !

בעיירה היו ממעטים בחתונות מחמת העוני , לכן היו מצרפים כמה חתונות יחד. ולכן האימרה באה לאמר כי כאשר רוקדת הכלה מבית עשיר הכלייזמער מנגנים בלהט כדי לזכות בתשר מאביה האמיד , אך כאשר הכלה מבית עני קמה לרקוד יכולים הנגנים להתפנות לצרכיהם היות ולא יצא להם כלום מכלה ענייה. הוסט פרשטייען ?

אפשר כגרסתך, אך המשמעות אצלנו שונה

הכוונה בצורת המימרה כפי שאני הבאתי היא, שאת הדלפון רודף חוסר המזל עד הסוף. כך, את הדלפונית אין מזמינים כלל לרקוד, ואם כבר נתמזל מזלה ומישהו הזמין אותה - בדיוק אז יוצאת התזמורת להפסקת פישעריי.

1haam

New member
ווירקליך, אפשר געדענקסטו עפעס

אויף "דער נאכט איז צו קארץ פאר דעם ארעמאן"? משהו כמו: כשהעני מתחתן - הלילה מתקצר? אינני זוכר בדיוק. אהבתי את כל המכמנים שלך ושל האחרים

היו משאירים תשר בתוך פה הטרומבון

ברומן הראשון של שלום-עליכם "סטעמפּעניו" מתוארת חתונה מפוארת כאשר זורקים מטבעות לתוך כלי הנשיפה. לפעמים התשר הזה היה השכר היחיד של כליזמרים. כאשר הם לא קיבלו את התשר הזה הם עיקמו את האף... השרשור הזה מזכיר לי בדיחה: יהודי שלעפּער שהיה מתארח באופן קבוע בכל חתונה. כאשר היו ניגשים אליו מצד הכלה ושואלים אותו לשמו ולזהותו, היה עונה: "אני מצד החתן", וכן להיפך. יום אחד נקלע היהודי הזה לבר-מצוה. הוא, נעבעך, לא שם לב לכך. כאשר אבי חתן הבר-מצוה ניגש אליו ושאלו לזהותו, היסס לרגע היהודי וענה: "אני מצד השניצל".

yaely2

New member
מנהל
נאך איינס ../images/Emo163.gif

שלום עליכם, אז מען שיקט א נאר אם שוק, פרייען זאך די סוחרים. כששולחים טיפש לשוק, צוהלים הסוחרים. אוהבת את הפורום על כותביו יעלי

אותה הגברת בשינוי אדרת

אַז מ´שיקט אַ נאַר אויפן מאַרק פרייען זיך די קרעמער

למעלה