חולקת

alphadelta

New member
חולקת

התארחנו עם כמה משפחות. הילדים שיחקו ועשה רושם שנהנו. אחד הילדים הרביץ לאחיו. והאב הלך לאיזור הילדים ופתר את הבעיה בכך שהוא החטיף לו על הישבן ואמר ״ אצלינו לא מרביצים״. אני מתנגדת לשימוש באלימות כאמצעי חינוך. לא חושבת שזה מחנך. להרביץ כעונש על כך שמישהו הרביץ ועוד להגיד : אצלינו לא מרביצים? הילדים שלי, שהיו עדים למצב באו עם המון שאלות אחר כך.
עשה לי רע לשמוע על זה. אבל אני לא ממש יודעת מה לעשות.
 

יוקלילי

New member
נשמע נורא!!

הכי חשוב, להבהיר לאב הזה שלא יגע בילד שלך ובילדים שאינם שלו. זהו הגבול הכי חשוב במקרה של אב שמתנהג בצורה כזו. ברור שהפתרון שלו מראה על חוסר אונים ואי מודעות למעשיו. יהיה טוב לרענן מחדש את הבטחון של ילדייך בכם כהורים ולהדגיש שאתם לא מרביצים להם, לא משנה מה יקרה. אפשר לומר שהאב הזה לא ידע איך להתנהג, ולכן בחר בהכאה, ושאתם לא מאמינים שזה פותר את הבעיה. מריבות ומכות בין אחים הם דבר שכיח למדי (רק אתמול הבן שלי נשך את הפצפונת, המסכנה בכתה עד השמיים ואמרתי לו שאנחנו בבית שלנו מתנהגים בצורה עדינה עם הגוף של האחר), ולהחזיר להם את השליטה והבחירה על החיים שלהם: איך הם חושבים שצריך לפתור מריבה בין אחים, או איך הם מעדיפים כשאתם מתערבים במריבות בינהם, למשל. אני מכירה מטפלים שממליצים להורים לא להתערב בכלל במריבות, אבל באופן אישי אני לא מאמינה בדרך הזו. הורה מעניק בטחון ונחמה, לשני הצדדים, והשארת השטח כהפקר לא מקדמת את השיח בין האחים. יש מקום לשמוע ולהשמיע מה שקדם למריבה, לא להיות בעמדה שופטת ולתת להם לחשוב על פתרון.
המלצה נוספת ששמעתי ומנבה ליישם: במקום לומר 'לא', לומר מה כן. למשל, לא לומא 'לא להרביץ', אלא להשתמש בנוסח של 'להיות רגיש ועדין עם הגוף של האחר', 'להירגע', וכו'..זה עובד טוב יותר על התודעה של ילדים קטנים.
 

alphadelta

New member
מסכימה

נתנו להם כלים איך לפתור את חילוקי הדעות והריבים. למרות שלפעמים מאד קשה לא להתערב עם תשובה מגבוה. ואני משננת לעצמי כמנטרה כשהם מתווכחים שזה כי הם אחים. וקרובים בגיל. וזה אומר שהם בריאים בנפשם. :)
 

forglemmigej

New member
נשיכות

ומכות.
אני רוצה להתחיל עם נשיכות יש תאוריה שאומרת שאם מניקה שחוטפת נשיכה ראשונה בזמן הנקה וזה כואב מאד כי זה איזור מעוצבב ביותר ומיד מושכת את התינוק/ת מאיזור ההנקה הילד או הילדה לעולם לא ינשכו יותר מהסבה הפשוטה שהוא או היא מוזזים מהמעשה זהו מסר ברור ומיידי וזה נצרב להם במח לנצח , יש טענה אז מה עושה אם שלא מניקה גם שם ההתנהגות חייבת להיות ברורה אין נשיכות בשום אופן ופנים, ילדים שנושכים במעון או בגן בדרך כלל ילדים אחרים מתרחקים מהם במוקדם או במאוחר והרי יש גם התנהגויות אגרסיביות אחרות באיזור כמו חטיפת צעצוע או אולי דחיפה אבל נשיכה זה דבר כואב ביותר זה משהו חייתי ואף יצור אנוש לא יסבול את זה , זה בנוסף להתנהגות חסרת פשרות של המטפלות בנשכן הקטן, התאוריה אומרת שאלו שנושכים הם ילדים דחויים ואולי צריך לבדוק בכיוון הזה גם, מכות זה פעולה שמקצרת דרך כי במקום להסביר בשקט שאסור להכאיב לאף אחד וזה לוקח זמן אז עושים בדיוק את אותה פעילות על המכה הקטן ומה השגנו בזה יש מין דרך טיפול של להושיב את הילד על כסא המחשבות שישב ויחשוב לרגע למה מה שהוא עשה זה לא בסדר אבל זה שוב דורש סבלנות , להרבה הורים אין יותר מדי כח וסבלנות אחרי שהם עבדו יום ארוך וקשה, התאוריות ההתנהגותיות מתנגשות ביומיות התובענית
 

alphadelta

New member
נשיכות

גם ילדים של אמהות מניקות שהיו מאד ברורות נושכים. נשיכות מביעות תיסכול וכעס. ילד שמרגיש כעס או תסכול לפעמים יבטא זאת בנשיכה. זה לא אומר דבר על הילד. העיניין מתחיל כשזה לא מטופל או כשלמרות תגובות הולמות של ההורים או הצוות החינוכי זה ממשיך. אז זה עלול להצביע על אתגרים.
אם אני בת שנתיים ולג׳וני יש את הדלי האדום ואני רוצה אותו. אני מתוסכלת ונושכת את ג׳וני. ג׳וני בוכה ועוזב את הדלי. עכשיו הדלי האדום אצלי. זה מבחינת בת השנתיים הגיון פשוט. פה המבוגר צריך להתערב. (ולזכור שתשומת לב שלילית היא גם תשומת לב. ) לילד צעיר שכועס קשה לשבת ולחשוב מה עשה. ופשוט הפחד מעונש הישיבה אולי ילמד אותו לא לנשוך שוב. הוצאה מהמצב, בהירות מההורה ומתן כלים חלופיים עוזרים.
תחשבו עלינו המבוגרים, בשעת תיסכול כמה חזק אנחנו סוגרים את הלסת. ולזכור לתת כלים אחרים במקום הנשיכה.
 
אצלינו לא מרביצים והעונש להרביץ?

מענין מאיפה הם למדו את זה?

רק אם אני מאוד קרובה אליהם הייתי אומרת משהוא, אחרת לא הייתי מתערבת. אני רוצה להאמין שהוא יעשה את זה רק לילדים שלו, אבל לכי תדעי.

בהחלט לא נעים
 

AlicePJ

New member
אני איתך. בפורום הורים לתינוקות כבר

כמה פעמים קראתי הודעות של אמהות שהרביצו לילדים שלהם בגלל אלימות או סתם כדי להשתלט עליהם (כמובן כל האמהות שם קוראות למכות שהן נותנות לילדים "פליקים" או כל מיני כינויים חמודים שכאילו הופכים את המכות ללגיטימיות).
כל פעם אני מתפחלצת מחדש וכותבת כמה זה אסור להרביץ, ותתפלאי איך כל פעם אני זאת שחוטפת את הריקושטים שם כי *אני* איכשהו הופכת להיות זאת שלא בסדר, כי אני יוצאת נגד מכות לתינוקות וילדים. כאילו שמילים של אדם אנונימי באינטרנט זה נורא לא בסדר, אבל לעומת זאת להכות ולהרביץ לתינוקות זה סבבה. אם זה לא היה אמיתי זה היה מצחיק.
אנחנו לא נתקלנו בסיטואציה כמו שתיארת, למזלנו, אבל כן ראיתי מכרה שפעם הרביצה לילדה שלה. זה עשה לי מאוד בחילה ופחות או יותר גרם לניתוק הקשר ביננו. לא אמרתי לה כלום, זה לא היה מכות ברמת סכנת חיים ועירוב הרווחה, אבל לא יכלתי יותר להסתכל לה בעיניים ולא רציתי להפגש איתה יותר.
 

alphadelta

New member
לא חשבתי על זה

אבל לקרוא לזה פליק מטען את זה ואפילו הופך את זה לכמעט לגיטימי. לפני שנים, זוג חברים שלנו הכה בישבן את בת ה8 חודשים כי היא לא ישבה בשקט וברוגע במסעדה. מאחר והם חברים טובים הערנו להם בעדינות. נתנו להם אלטרנטיבות והיום יש לבת ה10 אחות בת 8 והבית הוא ללא מכות. הם שניהם באו מבתים שלהם הרביצו בתור עונש. ולכן הם לא חשבו שיש דרך אחרת :( במקרה הזה אין קרבה מספקת ולכן אני מעט אבודה מעבר לעצב
 

יוקלילי

New member
הורים שמצדיקים את ההתנהגות האלימה שלהם

פשוט חיים בהכחשה לגבי ההשלכות של המעשה שלהם. אפילו לצעוק על ילד מביא לתחושות של מועקה. ילדים, לא כל שכן תינוקות, הם חסרי אונים וישע, ואנחנו משמשים להם 'מיכל' לעיבוד החוויה. אם אנחנו לא מצליחים לעבד את התחושות של הילדים, קל וחומר שלא נעביר להם את היכולת הזו. אני חייבת לציין שיוצא לי לצעוד על הבן שלי לא אחת, אבל אני מאוד מנסה להיות מודעת למצבים הללו ולתגובות שההתנהגות שלו מעוררת אצלי- ואני מדגישה: האחריות לעיבוד נמצאת אצל ההורה בלבד. ואיך אני יודעת שאנחנו מתגברים על המצבים הללו? כשאני מבקשת ממנו סליחה ואומרת לו שקשה לי עם מצבים מסויימים, ומעבירה את האחריות אלי באופן מוחלט. הכוונה היא אחריות על התגובה שלי. זה מסייע מאוד, ושנינו צומחים מתוך החוויה הזו. אני לומדת יותר טוב את המצבים שמעוררים בי קושי, והוא מקבל בטחון בכך שמבין כי הוא מוגן ויש לו אמא אחראית, גם אם לא מושלמת. הורים מהסוג שמפחיתים מעוצמת ההשפעה של אלימות, ובייחוד פיזית, זקוקים להדרכת הורים, שבדרך כלל תגיע כשלילד יהיו בעיות של תוקפנות בבית הספר\בגן.
 
אבא ממש חכם-אומר שבבית אצלם לא מרביצים

תוך כדי שהוא מרביץ בעצמו

עצוב שזוהי הדרך...

מה אמרת לילדים אחרי זה?
 

alphadelta

New member
חיזקתי אותם על כך שסיפרו לי

ושאלתי מה הם חושבים. הם אמרו : ״זה סותר את עצמו להגיד שלא מרביצים ואז להרביץ״ וגם ״ בטח הרביצו לו שהוא היה קטן״ ושאלו אותי אם זה חוקי במדינה הזאת. כשהג׳וניורית הייתה בגן היא סיפרה לי שהחברה שלה הרביצה לבובה כי היא לא התנהגה יפה. ביררנו בעדינות והתברר ש ״במשפחה ההיא נותנים סטירות חינוכיות״ סיפרנו לצוות והם אמרו שידיהם כבולות כי זה חוקי. והיא זכרה את זה.
הם לצערי ראו הורים שנותנים סטירות בפארק ובחנות ( שם עירבנו את איש הביטחון) . וכבר אז שאלו שאלות. כמו למה? וכבר אז התכווצה לי הבטן.
 
מצרפת כאן משהוא בנושא מכיוון שונה מאוד, אבל לא פחות חשוב.

הלינק הועתק מדף הפייסבוק של "קול להורה"
[URL]https://www.facebook.com/kollahore/?fref=nf[/URL]

הילד מרביץ לכם?
הורים רבים מפרשים התנהגות של הכאה, נשיכה או בעיטה של הילד בהורה, כהתנהגות אלימה שנועדה לפגוע בהם. ילד בן שנתיים המגלה את יכולת השליטה, יכול לבטא 'תוקפנות פיזית' כדרך לוויסות רגשי. במלים אחרות, ייתכן שבמצבים אלו, כאשר ילדכם רוצה דבר-מה ואתם מסרבים, הוא מרגיש תסכול, כעס ואכזבה מציפים אותו, מוציאים אותו מאיזון, עד כדי כך, שבאמצעות התוקפנות הפיזית הוא יכול להגיע למצב רגיעה. התוקפנות הפיזית, אם כן, מהווה שלב טבעי בהתפתחות של הילד.
עם זאת, בודאי שלא תרצו כהורים, שהתנהגות תוקפנית תהפך להיות דפוס התנהגותי קבוע אצל ילדכם. על כן חשוב לבנות סמכות תומכת, המלמדת את ילדכם שיש תחליף לביטויי תוקפנות.
כדאי להתחיל בשינוי אווירה בבית, וליזום התייחסויות כלפי הילד, המזמינות אותו להיות שותף במשפחה, ולקחת חלק בפעילויות הבית - שותף לקניות, שותף להכנת א. ערב (עפ"י היכולת שלו כמובן) להיות שותף למטלות הבית ועוד כהנה וכהנה - התייחסויות אלו, יכולות לעודד ולהצמיח אצל הילד תחושה של א-נ-י = אהוב, נחוץ ויכול. כשהוא מקבל עידוד מכם להתנהגויות אלו, יש סיכוי שהוא יעצים אותן, ויפחית התנהגויות תוקפניות.
כשהילד מרגיש קושי רגשי ומבטא תוקפנות, מומלץ להשתמש ב'חיבוק מגן' - לחבק אותו כשהוא עם הגב אליכם - והידיים והרגליים חופשיות להמשיך להכות באוויר.
המטרה הינה לעזור לילד להפעיל וויסות רגשי - אך ללא פגיעה בכם.
חשוב להעביר את המסר: "אצלנו בבית, אפשר לדבר את מה שמרגישים, אפשר לאמר אני כועס, אך לא פוגעים!" זאת תו"כ 'חיבוק מגן' המגביל את יכולת התנועה התוקפנית שלו.
זאת עד שיירגע בכוחות עצמו. בפעמים הראשונות, הדבר יכול להימשך זמן רב, וכדאי להיערך לכך מבחינת הסבלנות והסובלנות.
'החיבוק המגן' מעביר לילד מסר שאתם איתו, מכילים אותו ומבטאים אמפטיה כלפי רגשותיו - "אני מבין שקשה לך, אני מבין שאתה כועס, אני מבין שאתה מתוסכל, מאוכזב וכו'" ויחד עם זאת אינו מאפשר לו לפגוע בכם.
 

shuttles3

New member
אני רואה שרק אני צחקתי מהסיטואציה... מגוכח

אלא אם כן האבא ממש הכאיב לילד שלו, אני רק מגכחת. פליק בטוסיק בתפיסתי זה שונה מאוד מלדוגמא מכה על היד. מכה על היד היא כואבת, ואילו אותו פליק - לא, המטרה שלו היא "להעיר מתוך שינה ולהחזיר למציאות של התנהגות הולמת". לעולם לא הרמתי יד על הילד שלי, גם לא לאותו פליק, אבל האמת? אילו "היתה סיבה", הוא היה מקבל "הערה מתוך שינה". לא מכה כמובן. בינתיים, לשימחתי, הוא מבין מאוד יפה שזה לא נכון לעשות לא נעים למישהו אחר (לדוגמא למשוך לחתול בזנב). ואין שום צורך "להעיר" אותו.
אני משערת שזו גם התפיסה של אותו אבא ושל אותה משפחה בכלל: אילו הם היו מתייחסים לאותה "הערה" כמכה, האבא לא היה מציג בצורה הנ"ל את חינוך ה"אצלנו לא מרביצים" שלו. הם פשוט לא תופסים את העניין כהרבצה. הרבצה היא כואבת, הפליק - לא.
&nbsp
אולי אני (ואותו אבא?) תופסים את העניין בצורה כזו משום שגדלנו באוירה מהסוג הזה. לי בזמנו היה מספיק לשמוע הצהרת כוונות להחטיף לי פליק בטוסיק על מנת לעשות את מה שביקשו ממני (ואכן כמעט לעולם, אם להאמין להוריי, לא חטפתי מהם. פעם בודדת היתה כשברחתי עם הילדים השכנים לשחק במקום רחוק בלי לומר להורים והם דאגו נורא). המון ילדים סביבי היו ממש חוטפים מההורים, הסבים והמורים שלהם...
 

carlimi

New member
אם זה כואב או לא

זו בכלל לא נראית לי הבעיה בסיטואציה הנ"ל.
מה לגבי השפלה? ועוד לפני ילדים אחרים? לדעתי זה הרבה יותר "כואב" .
ולא, גם אם זה לא כאב, זה ממש לא מעלה גיחוך.
גם אני גדלתי בתקופה אחרת, שדברים מסויימים היו נהוגים, והיום הם ממש לא.
אני לא מרביצה לילדים שלי, וגם לא מעיפה להם פליקים בשום מקום.
לשמחתי הרבה, גם אח שלי וגם אני הצלחנו איכשהו לצאת מהמעגל הזה.
א ב ל אני צועקת, לפעמים .... וחרא לי עם זה מאוד. אומרת את האמת ומודה.
מנסה נואשות להפסיק עם זה ולא תמיד הולך ...
וזה מעגל קסמים שכזה. גם צעקות לא כואבות. לפחות לא באופן פיזי.
זה עדיין לא עושה אותם לגיטימיות.
 

alphadelta

New member


מסכימה איתך. ובכלל, האם רק רמת הכאב הפיזי מגדיר. אלימות? שימוש בכח פיזי הוא לא כלי חינוכי. נקודה. ואם ׳פליק׳ בישבן בא כתוצאה על הכאת אח, מה תהיה התוצאה של נשיכה? יריקה? או זריקת חפץ? אלימות היא לא מצחיקה. מעט האירוניה שראיתי פה היא מכה בתוספת המשפט ״ אצלינו לא מרביצים״ אבל זה עשה לי עצוב ולא הצחיק אותי.
 

AlicePJ

New member
אני איתך. המכות משפילות, מקטינות, והכאב

הפיזי זה רק החלק הקטן בבעיה עם המכות.
 

carlimi

New member
מקטינות

זו המילה שהייתה חסרה לי.
זו הרגשה נוראית.
כאב חולף. ההרגשה הזו נשארת, להרבה זמן. הרבה מאוד.
 

shuttles3

New member
אני רואה את זה אחרת

פליק אינו כואב וגם לא דורש הרבה כוח. ועניין הפומביות לא יותר משפיל מלמשוך את הילד בכוח מאזור הפעילות או הרמת קול עליו.
אנחנו מוציאים "לא" ו"אסור" וכו' קולניים עליהם בחנות, על מגרש משחקים, סתם ברחוב, אנחנו סוחבים אותם ביד באותם מקומות, אנחנו מחזיקים אותם בועטים ומשתוללים. בפומבי. אז מה?
&nbsp
אני לא מייחסת לעניין הפליקים כל כך הרבה חשיבות. כמובן כל עוד לא עוברים אל הגדרת "מכה".
&nbsp
כל אחד וראיית עולם שלו.
 
למעלה