שבת שלום ../images/Emo187.gif
צרכן אנרגיה לא בא ככה סתם. אתה כל הזמן משקיע אנרגיה כדי להחזיק אותו. זתומרת שכל הזמן מבוזבזת אנרגיה שאם לא היה קיים צרכן האנרגיה אז לא הייתה מתבזבזת. בגלל שאתה רגיל לבזבז אנרגיה על צרכן מסוים אז אתה לא מרגיש את הבזבוז כי אתה מתנהג ככה הרבה זמן ואת ה רואה את הסביבה שלך מתנהגת כך. נכון שכדי לעצור את צרכן האנרגיה צריך אנרגיה והיא תבוא בהדרגה על ידי פעולות שמסדרות את האנרגיה מחדש כמו מעברים שחזור ועוד.. מה שאנחנו צריכים זה רצון. הרצון שלנו לנתב את האנרגיה לכיוון עבודה עצמית או לכיוון ההרגלים. אבל גם אם אתה מחליט לכיוון העבודה העצמית אין לך יכולת לשחחר צרכני אנרגיה גדולים אם אין לך מספיק אנרגיה. נניח שיש לך ליטר אנרגיה פנוי(מתוך 1000 ליטר כללי). עם הליטר אנרגיה אתה יכול לשחרר צרכן של ליטר. לא צרכן של 5 ליטר. אז אתה משחרר צרכן של ליטר - למשל אתה מפנה זמן לקרוא את המשנה במקום לראות טלויזיה.(נניח שקודם העדפת לראות טלויזיה) לאט לאט מה שאתה קורא משנה אותך ואתה מקבל 2 ליטר . עם זה אתה יכול כבר להתחיל לעשות דברים כמו שחזור או מעברים ולטפל בדברים מעל פני השטח, להתחיל לעבוד על כמה הרגלים לא עמוקים. צברת 4 ליטר את ה ממשיך לעבוד על דברים יותר עמוקים, יש לך יותר יכולת ומוטיבציה לעשות מעברים, לקרוא, לשחזר.. ואז אתה משחרר 8 ליטר וכן הלאה. זוהי עבודה ממושכת ולכן היא נקראת דרך הלוחמים. מיטב יכולתך של ליטר הוא לא מיטב יכולתך של 10 ליטר... ככל שאתה מפנה יותר אנרגיה, אז יש לך יותר פוטנציאל - מנוף. אתה בעצם משחחר את ה1000 ליטר מהצרכנים לאנרגיה פנויה. בספר 4 ההסכמות הוא אומר שכדי ליצור הסכם אנחנו מייצרים אנרגיה. לדוגמא:כדי להתחיל לעשן... אני צריכה לראות שאנשים אחרים מעשנים ,לקנא בהם ,לרצות ליהות כמוהם, להתגבר על הדחייה הטבעיתשיש לגוף שלי מהעשן , להשתעל, לגנוב סיגריות מההורים, או לשנורר, אח"כ להוציא על זה כסף - אנרגיה, כל העינין של להראות שאני מעשנת וכמה אני קולית וזה עושה לי טוב וכן הלאה ואח"כ להצטער על זה ולהגיד שאני רוצה להפסיק אבל לא יכולה , לצאת לעשן בחוץ כאילו שאני מנודה , שמישהו שאני מנשקת יגיד שאני מסריחה, לדעת שאני פוגעת בעצמי אבל להמשיך - להבין שיש לי שנאה עצמית ובגלל זה אני עושה את זה ואז יותר לשנוא את עצמי. ללעוס מסטיק נגד ריח כדי לא להגעיל אנשים, מרחיקים אותך מתינוקות כאילו שאת מצורעת ועוד ועוד. כלומר ככל שעובר זמן ואתה צובר יותר חוויות אז צרכן האנרגיה מתנפח ואז צריך יותר אנרגיה כדי לשחרר... זתומרת שגם ליצור הרגל - עולה באנרגיה.. את כל זה סבתא ממה אמרה לי.(היא מהמכשפים הקדומים)