חום יולי אוגוסט בתל אביב של אז והיום...

למעוניינים לצפות בכל הארסנל של "אז והיום"...

מוזמנים לפתוח את הקישור שלהלן...
.
אפשר גם לעשות לייק,ולקבל את המנה השבועית ישירות לביתכם....

עמיקם10

New member
הבנין בצד שמאל -שדרות רוטשילד 20

שם שכן בנק ארץ ישאל בריטניה.עבדתי שם כנער שליח-אצל יהושע בן ציון שהיה מנהל זוטר..ונשוי לבת של בעל הבנק נחום ויליאמס אנגלי שהיה גם בעלי יקב בבנימינה-יקבי אליעז.בסיום עבודתי שם..לאחר שהיכרתי את כל רחובות תל אביב בנסיעה על אפניים..כולל התקוה ושפירא..ושכונת נורדיה..והגימנסיה עוד עמדה.
אז בסיום עבודתי שם ועוד חצי שנה בעבודה אחרת-הלכתי לקיבוץ..ל-15 שנה..ושם היכרתי את אשתי..שהיתה אז בכיתה ה'..אז רק אחרי זה..

עמיקם10

New member
סליחה הבנין בצד ימין של בית 'צים' הבוער.

בשכונת התקוה ושפירא של אז-לא גרו עולים חדשים-אלא קו העוני..משנות ה-30-40 שהיום נותרה מהם קבוצת 'בני יהודה'..ואז היה גדנ"ע יהודה. הצפון היה בנוי רק עד הירקון. לא היתה רמת אביב וכביש חיפה הגיע עד נתניה..משם פנו ימינה לבית ליד. נסעו כמעט רק בכביש 4..דרך כפר סבא ורעננה-בעצם סיבוב רעננה שלא היה סלול..אלא סולינג.גם ב-1958 עוד נסעתי בטרמפים ממחנה דורה בנתניה דרך בית ליד.או ברכבת לחיפה. ומשם לעמק. גם היום אין רכבת לעפולה..לא מתל אביב ולא מחיפה..מדינה מפגרת וממשל מפגר.

Y. Welis

New member
איך אתה היום בת"א - מכיר את העיר או שכבר לא

מזהה?

אני מכיר אותה משנות השבעים ועדיין יש מקומות שלא השתנו מבחינה חיצונית (רוב הקטנים בצפון), אבל האוירה כ"כ שונה, שזו עיר אחרת. זה אולי מה שהכי מציק לי.

עמיקם10

New member
זו אותה עיר לפחות בסביבות בן יהודה.

הבימה היכל התרבות יהודה הלוי.למעט עזריאלי.תיכנס לרחוב בית אלפא ואיזור המוסכים ותראה שכלום לא השתנה.יש עוד מרחק בין רמת השרון לתל אביב. בני ברק גם נשארה אותו דבר.חבל שלא נשארה ראשון לציון הישנה..שבה אני מקלל את הקבלנים..שקלקלו אותה..

Y. Welis

New member
וגם בת-ים, שבה הייתי בין 78' לערך ל-04'

כשסבתי גרה שם. שום שינוי מהותי.

אבל האוירה - אחרת. ולעיתים הניגוד הזה בין מה שאתה מקוה למצוא (כי הכל דומה), למה שיש בפועל, מעיק יותר מכל דבר אחר.
מבחינתי אפשר להרוס הכל - הזיכרון עדיף.

עדגיל

Well-known member
להרוס הכל? אמרו את זה קודם לפניך.

יגאל תומרקין שחי בבת ים בצעירותו הציע לשרוף לחלוטין את העיר. הוא מתקשה להאמין שזה מה שיצא מכל נופי ילדותו

Y. Welis

New member
השינויים בשנים האחרונות רבים מדי

דווקא בת ים של היום שונה משהיתה בתקופתו - גם אמי זוכרת שהיה שם הרבה חול...

אבל יש משהו מטריד בכך שהנוף נשאר זהה, ובפנים אין דבר. כמו תפאורה. מבחינתי על כן אפשר להחליף את המחזה.

עדגיל

Well-known member
אולי בגלל זה גדעון סער מציע לספח

את בת ים לת"א-יפו? אגב, אשתו גאולה אבן היא ילידת בת ים, למדה בבית הספר התיכוני "שזר" בשכונה שלנו, אביה עובד בביה"ח אברבנאל.

עמיקם10

New member
על גבול יפו בת-ים ישנה המסעדה של

נאסר חינאווי..כל פעם אנחנו אוכלים שם. ולפני שבוע קראתי שאחד בשם חינאווי- היה גובה כספים בשרונה של הטמפלרים- ונרצח ע"י ערבים.

עמיקם10

New member
המסעדה 'נאסר חינאוי' ליד מרכז פרס לשלום

מסעדה מבוקשת אוכל טוב.אבל אי אפשר לאכול רק שם. קצת חוזר על עצמו. אוכלים גם בראשון בשתיים אחרות.

עדגיל

Well-known member
אני יודעת למה אתה מתכוון. היא יותר ביפו מאשר

גבול בת ים. מאפיית הגבול יושבת ממש על הגבול, ומה שיותר קרוב לגבול זה הבית של יצחק שדה

עמיקם10

New member
בבת- ים היתה לי חברה ב- 1958-

החברה הראשונה- נסעתי באוטובוסים-הייתי חייל והיא עבדה בדואר..אחרי השחרור. הכרנו בצבא.ואז היא גרה ביפו בצומת יהודה הימית-שדרות ירושלים
אחרי זה בבת ים..כשבאתי לראות מה איתה לאחר 20 שנה- אמא שלה היתה לבד- והיא היתה מעבר לים. יצא שהקמנו שתי משפחות אבל לחוד. האמת שנפרדנו בשנת 58 כי במשפחה שלה-חשבו שהיא תטפל באמא שלה..שגרה בבת-ים ואני רציתי לקחת אותה לקיבוץ. היא לא טיפלה באמא אבל בדיעבד לא היה לי שכל להילחם איתם עליה.
אחר כך כבר היה מאוחר. עוד הספקנו לשבת בחוף הסלע....אבל כאמור זה כבר לא היה זה..גם כי באו כבר אחרות. וכמובן האשה האחרונה..ל-55 שנה..
זכרונות זה טוב אבל אין מה לעשות איתם. ואף אחד לא יודע מה יהיה בקושי יודעים מה היה. לכן כתבתי על זה סיפור אחד שהתפרסם ב'מחנה נח"ל'..משם באנו. והשני באתר סיפורי הקיבוצים -בשם 'התחייבויות קודמותי..

עדגיל

Well-known member
עמיקם אתה זוכר את שמה? היכן גרה בבת ים?

אולי נמצא אותה ותעלו זכרונות ביחד

רוזהלי2

New member
רוני ואזה

התמונות יפות ומעניינות מאד

למעלה