גם חומוס וגם טחינה יכולים להיות די בריאים
(אם כי במוצרים שקונים בסופר יש הרבה חומרים משמרים וכד' אז עדיף להכין לבד גם את החומוס ולא רק את הטחינה). ההבדל הוא שחומוס מיוצר מגרגירי חומוס, שהם בראש ובראשונה מקור לחלבון. בחומוס שקונים בסופר לעיתים קרובות שמים די הרבה שמן, אבל אם מכינים בבית אין צורך לשים שמן כלל. בנוסף, ממרח חומוס ממילא מכינים עם כמות מסויימת של טחינה, כך שהחומוס כולל בתוכו גם את הטחינה. טחינה, לעומת זאת, מיוצרת משומשום שיש בו כל מיני דברים טובים אבל הוא עתיר שומן, ומכאן כמות הקלוריות. לכן על פניו לא נראה לי נכון "להחליף את החומוס בטחינה", כלומר לאכול אותו הכמות של טחינה כמו שאכלתם חומוס. אם כבר, נראה לי הגיוני לשלב, לאכול חומוס ולשים גם קצת טחינה. שומן הוא חלק חשוב בתזונה שלנו וכן כדאי לצרוך אותו ממקור בריא, רק צריך לא להסחף עם הכמויות. ועוד הערה קטנה, אם יותר לי: הרעיון של "אכלנו Y אבל עדיף לעבור ל-X כי הוא יותר בריא" נראה לי במידה מסויימת שגוי מעיקרו. באמת ישנם דברים בעולם שהם לא בריאים ועדיף להמנע מלאכול אותם או להחליפם בדברים אחרים. למשל, לאכול לחם מלא במקום לחם לבן זה הגיוני. יחד עם זאת, חלק גדול מסוגי המזון (אני מדברת כרגע על מזון "בסיסי" ולא משהו מעובד עם כימיקלים וכד') מספקים לגוף שלנו משהו טוב בדרך זו או אחרת. הדרך לתזונה טובה ובריאה מבוססת לא על הגבלת האכילה למה שמוגדר "הכי בריא", אלא לשילוב של מגוון דברים בריאים בתזונה שלנו שמספקים את כל הצרכים של הגוף ומאכילים אותו בצורה מגוונת (וביננו, גם טעימה יותר).