חומוס או טחינה - מה יותר בריא

טחינה עם חומוס ביחד משלימים את החלבון המלא .

כמו כל מזון, אם לא מגזימים מדי ורק אוכלים קצת חומוס עם טחינה וסלט ירקות עם לחם מלא ,זה לא ישמין. אבל קופסת חומוס ועוד חצי קערית של טחינה ,בוודאי תוסיף קלוריות. לכן כדי לא להשמין, לאכול הכל במידה ואז זה מאוזן טעים ולא ישמין..
 

motior

Member
חומוס וטחינה = חלבון מלא?

חומוס זה קטניה, טחינה זה שומנים אני חושב... איך זה ביחד חלבון מלא? (וסליחה, אני לא מומחה לכלום אבל באמת רוצה לדעת)
 
אכן כן,,היכנסו לכאן,,,

דגנים וקטניות הנם מקור צמחי לחלבונים, אך כדי לקבל "חלבון מלא" - כלומר, על מנת לקבל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף - יש לשלב קטניות ודגנים על בסיס יומי. כמה דוגמאות: בורגול עם עדשים חומוס עם טחינה אורז עם גררגרי חומוס. תירס עם חיטה גריסים עם אפונה וכו'
 
שומשום אינו שייך לקטניות

הוא מכיל ברובו שומן, ופרופיל חומצות האמינו שלו שונה למדי מזה של קטניות ודווקא יותר קרוב לזה של הדגנים (נמוך בליזין).
 
חלבון מלא הסבר,,

חלבון מלא לפי הסבר של תזונאים: התזונה הצמחונית הנכונה, מבוססת בעצם על צירופי מזון מהצומח, היוצרים יחדיו את החלבון הנכון. מהו חלבון הנכון? זהו החלבון שהגוף שלנו יכול להשתמש בו: ישנם מזונות המכילים סוגי חלבון שלגבי גופינו הם מושלמים,כי חלבונים אלה מסוגלים לבנות רקמות ולחדש אותן. ההגדרה התזונתית שלהם היא "חלבונים מלאים" ,אשר מסוגלים לבנות רקמות ולחדש אותן. אולם שילוב נכון של מזונות צמחיים באותה ארוחה, יכול לספק את חומצות האמינו הנכונות, שביכולתן ליצור חלבון מלא. השילוב הטוב ביותר הוא בין דגניים לקטניות באותה ארוחה. להלן קבוצת הדגניים המלאים (אשר לא הסירו מהם את הקליפה החיונית): חיטה, לחם, פסטה, מקרוני, בורגול, קוסקוס, שיפון, שיבולת שועל, אורז תירס. קבוצת הקטניות החיוניים לגוף:: אפונה ועדשים, גרגרי חומוס ופול, בוטנים, סויה ושעועית- יבשה. תוספת של זירעונים ואגוזים משפרת את השלמת החלבונים, ומעלה את ערכם התזונתי. דוגמאות לצרופים נכונים: אורז + עדשים, (מג'דרה), תירס + אפונה, פיתה + חומוס מעורבב בטחינה , לחם + חמאת בוטנים, אורז + בוטנים + שומשום, אורז + שעועית יבשה, שעועית יבשה + טחינה, בוטנים + גרעיני חמניות
 
כמה הערות

לגבי ההגדרה של חלבון מלא - כדאי לדייק. יש 20 חומצות אמינו חיוניות שהגוף שלנו לא יכול לייצר בעצמו, ואותן עליו לקבל מהמזון. בחלבון מהחי (בשר, ביצים, חלב) יש את כל חומצות האמינו הללו. במזונות מין הצומח יש פחות, וספציפית פרופיל חומצות האמינו של קטניות ושל דגנים משלימים זה את זה. יוצאי דופן הם הקינואה והסויה שמכילים פרופיל חומצות אמינו מאוזן ומלא. לא חייבים לאכול אותם ממש באותה ארוחה כדי שהגוף יפיק מהם את התועלת, אפשר גם בהפרשים של כמה שעות. לרשימת הדגנים אפשר להוסיף את הכוסמין ואת השעורה. לגבי הבוטנים - נכון שמבחינה בוטנית הם משתייכים לקטניות, אבל הערכים התזונתיים שלהם חריגים בקבוצה הזו ומכילים כמות גבוהה מאוד של שומן. לחם עם חמאת בוטנים או אורז ובוטנים הן ארוחות שאינן מנת חלבון מאוזנת ובריאה. כמובן שאפשר לשלב בוטנים בתפריט, אם רוצים, אבל חשוב להגביל את הכמות ולא להחשיב אותם בתפריט בתור חלבון.
 
למעלה