חומריו האפלים - ספר ילדים?

האבק

New member
כי הספר הראשון

מסופר רק מנקודת מבטה של ליירה. וליירה היא ילדה קטנה בת 11 במצפן הזהוב

Fairywitch

New member
זהו, שגם הארי פוטר בן 11 בספר

הראשון- ובכ"ז הכתיבה יותר בוגרת. אולי זה כי ליירה חיה בעולם שבו בגיל 11 קצת פחות בוגרים מאשר בעולמנו. אבל בכל מקרה- זה לא פוגע בקריאה. בספריה, בכל אופן, הספר נמצא באוסף למבוגרים ולא לילדים. גם הפורמט שלו הוא לא פורמט ילדים (בכל הנוגע לעברית)- אין ניקוד, אין איורים, ספר פנטזיה רגיל לכל דבר.

האבק

New member
והנה פולמן מסכם את הכל

מצאתי את זה היום בראיון שתרגמתי בעבר. פיליפ פולמן עונה לשאלות מעריצים, והנה השאלה הראשונה: ש: לאיזו קבוצת גיל כתבת את הספרים? אני קראתי אותם כשהייתי בן שבע, שמונה, ואהבתי אותם! אבל חברה שלי, שקראה את המצפן הזהוב כמה שבועות לפני יום הולדת 10 שלה, לא הבינה את הספר. אני לא הבנתי איך היא הגיע לסוף הספר בלי לרצות לקרוא את השני והשלישי! מרגרגט לינדמן, 10, ניו-יורק. פ: כתבתי אותם לגיל שאני הייתי כשהתחלתי לכתוב את הספר- שזה היה 43 שנים!

second place

New member
לא יודעת

בלי סוף אני מנסה למצוא את התשובה לשאלה הזאת. תמיד הייתי בטוחה שזאת סידרה למבוגרים וילדים קטנים ומטומטמים לא יבינו אותה, אבל אני הייתי ילדה קטנה ומטומטמת בת 12 כשקראתי אותה לראשונה! אבל מה שכן, כשקראתי את זה עוד פעם לפני איזה חודשיים, לכן גם הצטרפתי לפורום, נהינתי יותר ממה שנהינתי בגיל 12 למרות שזאת הייתה פעם שנייה. אז יכול להיות שזאת סידרה שילדים יכולים לקרוא אבל נוער ומבוגרים יהינו ממנה יותר.

itayatengland

New member
i dont think so

i dont thq should be age limit to read the book and its itay from england i finlly got a computer got the 3rd book in english its look cool

ספר למבוגרים לפי דעתי

מצד שני כשקראתי אותו בגיל 13 די הבנתי את הרוב ונהנתי מהספר, ככה שגם ילדים יכולים לקרוא אותו..

למעלה