מעולה ... מצחיק.... ומשכנע
יצא לי לראות ב- TV כמה מופעים כאלה - של "מתקשרים עם המתים"
לפחות שניים מהשמות שהוא הזכיר בסרטון.
זה נראה כמו סוג של בידור להמונים, כלומר התקשור.
לתקשר מול קהל גדול שרובו איבד קרובים לו ומשתוקק לשמוע מהם - לבחור כאילו באקראי אנשים מתוך הקהל - להושיב אותם על הבמה מול הקהל - ולתקשר עבורם כביכול על קרוביהם שהלכו לעולמם - ובאמת המסר העיקרי היה "אהבה" ודומה לכל מה שנאמר בסרטון.
זה מסחרי לגמרי - ובטח לא אמין. זה בידור לא תקשור.
.
מעולם לא הלכתי למתקשרים, אבל בעבר הלכתי לחוזי עתידות למיניהם - קוראים בקלפים, פותחים בקפה, אסטרולוגים, קוראים בכף היד וכדומה.
בגדול אני מסכימה עם כל מה שנאמר בסרטון - כמובן שקיוויתי לשמוע את עתידי, אבל יותר מכל קיוויתי לשמוע מה שאני רוצה לשמוע. והם בדרך כלל סיפקו את הסחורה.
כלומר שמעתי מה שרציתי לשמוע (בדרך כלל, לא תמיד) אבל במבחן התוצאה - החיזוי בתחום שעניין אותי מעולם לא התממש.
קרוב לוודאי שאילו הייתי חוסכת את הכסף ששילמתי לכל אותם "יידעונים" יכולתי לעשות איתו היום דברים הרבה יותר מועילים עבור עצמי.
אבל באותה עת - הכסף לא עניין אותי, אלא הנחמה והתקווה שהם סיפקו לי.
יצא לי לפגוש הרבה אנשים די אינטיליגנטיים באותה תקופה שגם ביקרו אצל "היידעונים" הללו, ונתבקשו לעשות כל מיני דברים, כביכול מיסטיים, שטותיים לגמרי, ובכל זאת הם עשו את מה שנתבקשו, רק כדי שרצונותיהם יתממשו.
אנשים לא הפעילו שום שיקול דעת - שום היגיון.
כנראה שאנשים במצבים של חולשה נפשית/רגשית או כאלה שלא בוטחים בעצמם או בשעת משבר, או בזמני ייאוש, או בפרשת דרכים ולא מצליחים לצאת מהמצב בכוחות עצמם - מעדיפים לשלם כסף כדי לשמוע שהכל יסתדר, שיהיה טוב, שכל חלומותיהם יתגשמו.
אבל אי אפשר לבוא בטענות רק ליידעונים - מי שהולך אליהם גם צריך לקחת אחריות.
אף אחד לא עומד עם אקדח לרקה ומכריח אותם ללכת ליידעונים.
אם זה מספק להם נחמה ....
מניסיון אישי - כמו שנאמר בסרטון - נחמה קצרת טווח.
ואז זה נהייה כמו סם - הולכים עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם עד אשר מתפכחים.
או עד אשר עניינים מסתדרים בחיים לכאן או לכאן.
או עד שנגמר הכסף
.
אבל למרות זאת, אנשים כנראה ימשיכו ללכת ליידעונים - מחפשים דרך מהירה להקלה.
גם אם ההקלה נמשכת זמן קצר בלבד.