חומר למחשבה - לכל המאמינים באשר הם

pynokyo

New member
בלעת דורסל? אתה השפן של אנרג'ייזר? הכל הולך ובא, בא והולך-לך

pynokyo

New member
מעולה ... מצחיק.... ומשכנע

יצא לי לראות ב- TV כמה מופעים כאלה - של "מתקשרים עם המתים"
לפחות שניים מהשמות שהוא הזכיר בסרטון.
זה נראה כמו סוג של בידור להמונים, כלומר התקשור.
לתקשר מול קהל גדול שרובו איבד קרובים לו ומשתוקק לשמוע מהם - לבחור כאילו באקראי אנשים מתוך הקהל - להושיב אותם על הבמה מול הקהל - ולתקשר עבורם כביכול על קרוביהם שהלכו לעולמם - ובאמת המסר העיקרי היה "אהבה" ודומה לכל מה שנאמר בסרטון.
זה מסחרי לגמרי - ובטח לא אמין. זה בידור לא תקשור.
.
מעולם לא הלכתי למתקשרים, אבל בעבר הלכתי לחוזי עתידות למיניהם - קוראים בקלפים, פותחים בקפה, אסטרולוגים, קוראים בכף היד וכדומה.
בגדול אני מסכימה עם כל מה שנאמר בסרטון - כמובן שקיוויתי לשמוע את עתידי, אבל יותר מכל קיוויתי לשמוע מה שאני רוצה לשמוע. והם בדרך כלל סיפקו את הסחורה.
כלומר שמעתי מה שרציתי לשמוע (בדרך כלל, לא תמיד) אבל במבחן התוצאה - החיזוי בתחום שעניין אותי מעולם לא התממש.
קרוב לוודאי שאילו הייתי חוסכת את הכסף ששילמתי לכל אותם "יידעונים" יכולתי לעשות איתו היום דברים הרבה יותר מועילים עבור עצמי.
אבל באותה עת - הכסף לא עניין אותי, אלא הנחמה והתקווה שהם סיפקו לי.
יצא לי לפגוש הרבה אנשים די אינטיליגנטיים באותה תקופה שגם ביקרו אצל "היידעונים" הללו, ונתבקשו לעשות כל מיני דברים, כביכול מיסטיים, שטותיים לגמרי, ובכל זאת הם עשו את מה שנתבקשו, רק כדי שרצונותיהם יתממשו.
אנשים לא הפעילו שום שיקול דעת - שום היגיון.
כנראה שאנשים במצבים של חולשה נפשית/רגשית או כאלה שלא בוטחים בעצמם או בשעת משבר, או בזמני ייאוש, או בפרשת דרכים ולא מצליחים לצאת מהמצב בכוחות עצמם - מעדיפים לשלם כסף כדי לשמוע שהכל יסתדר, שיהיה טוב, שכל חלומותיהם יתגשמו.
אבל אי אפשר לבוא בטענות רק ליידעונים - מי שהולך אליהם גם צריך לקחת אחריות.
אף אחד לא עומד עם אקדח לרקה ומכריח אותם ללכת ליידעונים.
אם זה מספק להם נחמה ....
מניסיון אישי - כמו שנאמר בסרטון - נחמה קצרת טווח.
ואז זה נהייה כמו סם - הולכים עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם עד אשר מתפכחים.
או עד אשר עניינים מסתדרים בחיים לכאן או לכאן.
או עד שנגמר הכסף
.
אבל למרות זאת, אנשים כנראה ימשיכו ללכת ליידעונים - מחפשים דרך מהירה להקלה.
גם אם ההקלה נמשכת זמן קצר בלבד.

pynokyo

New member
אף פעם לא האמנתי בסיאנסים - פעם אחת ויחידה הייתי בהרצאה

בנושא שקשור למיסטיקה - בסוף ההרצאה התקיים סיאנס - מסביב היה הקהל שהשתתף בהרצאה ובשולחן הסיאנס ישבו מספר אנשים בודדים.
מהתרשמותי מהצד היה די ברור שמישהו מהמשתתפים מזיז את הכוס.
לגבי תקשור עם מתים - אם יש בכלל אפשרות לתקשר איתם (למרות שקרן לא תסכים אתי) זה תקשורת ישירה, רק כאשר המת רוצה להעביר מסר ולא כאשר האדם החי מעוניין בתקשור.
המסר יכול להגיע בצורת חלום, או תחושה, או קול (שנשמע בתוך המוח), או איזשהו סימן שגורם לאיש החי לחוש שזה לא "מקרי" וכדומה.
כל המסרים, שמגיעים, מגיעים לתת-המודע שלנו באופן טלפתי.
רק האדם שקיבל את המסר (באופן ישיר אליו) יכול להרגיש אם זה אמיתי מבחינתו או לא.
יכול להיות שהכל נובע מתת-המודע שלנו.
יכול להיות שבתת-המודע שלנו קיימות ידיעות מקדמת דנאן, ויכול להיות שהכל פרי דמיוננו. בכל מקרה, מה שחשוב זה האם האדם שקיבל את המסר מרגיש בתוך עצמו שמדובר מבחינתו באמת, או מבחינתו זה רק זיכרון או דימיון.
זו דעתי. מי שרוצה להאמין אחרת זכותו.
לא פוסלת הישארות הנשמה לאחר המוות - ולא שוללת חוויות של אנשים שקיבלו מסרים.
אין לי מושג - רק דעה.
אני רוצה להאמין שכן - שהנשמה היא נצחית ושכאשר יגיע זמני לעזוב את העולם הזה - אפגש עם אנשים יקרים לי שהלכו לעולמם לפני וגם אם אלה שילכו לעולמם אחרי.
זה רצון - תקוה - אבל לא ידיעה.
אני מנסה לחדד תובנות - שהרי ברור שהגוף מתכלה לאחר המוות ולא נשאר ממנו שום תא חי כעבור פרק זמן מסויים. והנשמה (אם קיימת בנפרד מהגוף) אין לה צורה או פנים, כך שהאדם שמת כבר לא ישוב יותר - הוא חד-פעמי.
אם הנשמה נשארת ונושאת בחובה את הזיכרונות והחוויות וניסיון החיים והידיעות שהאדם רכש בימי חייו - מה טוב. אז כדי לתפוס את האפשרות הזאת - אני מדמיינת שהיא בעלת תכונות של ספוג, אבל בלתי נראית. ואם נניח היא מתגלגלת לאדם חדש שרק נולד, האדם החדש שנולד, מתחיל לחוות את החיים עם הניסיון והידע של הנשמה שספגה חוויות וכו' מחיים של אדם שהיה קודם לכן. זה לא אותו אדם, זה אדם אחר, אבל תת-המודע שלו מכיל עם היווצרו בתוך הרחם, מידע/חוויות וכו' קודמות/קדומות.
אם רוצים לקבל את האפשרות הזאת - אפשר להיזכר בכל מיני מצבים בחיים - שבהם ידענו דברים שלא למדנו בשום מקום. או למדנו משהו שבא לנו בקלות עד נקודה מסויימת.
או תחושות ספונטניות לאנשים שמעולם לא ראינו לפני כן. זה פחות או יותר הכיוון שלי.
נזכרת שלפני מספר שנים (די הרבה שנים) חברה שלי רצתה להכיר לי מישהו, היא הגיעה עם חבר שלה ועם החבר של החבר שלה - נפגשנו באיזה בית קפה.
ברגע שראיתי את הבחור שרצתה להכיר לי - פשוט לא יכולתי לשבת איתם שנייה אחת יותר. רציתי לברוח משם כל עוד נפשי בי. היתה לי תחושת דחייה חזקה ואפילו כעס על החברה שלי שבכלל חשבה להכיר לי את הבחור הזה.
מעולם לא ראיתי אותו לפני כן - ובטח לא אחרי כן.
אפשר לפרש זאת כאיזה זיכרון גרוע מגלגול קודם לגבי האיש הזה.
אפשר לפרש זאת גם כתגובה רגשית לטיפוס שהוא היה והגועל שחשתי כלפיו כי פשוט לא מצא חן בעיני.

Critical Thinking

Well-known member
גדול! פשוט גדול!

אגב, החופש נגמר, ולא אוכל עוד "להשקיע" כלפנים בחינוך אנשים לחשיבה ביקורתית. האנושות מגוונת, ושיעור הפתאים - טרפם של מיסטיקנים - מצוי בעליה, עקב כשלי מערכת החינוך. זה מה יש...

יפה התפקיד שלקחת על עצמך

להציל ולחנך את היקום סביבך.
אבל מפני מה?
אולי הם יודעים משהו שאתה עדיין לא גילית???
תעזוב את המיסטיקנים שאתה עסוק בהם כל כך, ותנסה לחקור בעצמך, בצורה אותנטית. תנסה לרדת לעומקה של האמת.
איך?
מאחר ואינך מתקשר, אולי באמצעות קריאת ספרים שקשורים לענין, אני מניחה שיגיעו אליך הספרים שאתה יכול להכיל בשלב הזה.
השלב הבא שלך בתהליך יהיה להתחבר פנימה, להקשבה הפנימית שבתוכך, משם מגיעות התשובות האמיתיות. לא מהרציונל המוגבל ממה שבאפשרותו להבין.
זכרו, אנחנו יודעים יותר ממה שאנו מבינים ברציונל.
שיהיה בהצלחה בדרך שלך,
לדעתי חשיבה ביקורתית לא רק מנסה לשלול ולסתור, כי אם גם מנסה להביא הוכחות לקיום.
וזה האתגר שלך לדעתי, אם תהיה מספיק אמיץ לנסות.

Critical Thinking

Well-known member
מה יש לנסות לגלות?

כל הטענות הללו הן טענות אשר בעיקרון, במהות, אינן בנות-בחינה.
האם אינך תופשת כי אין מה לעשות עם טענות אשר בעיקרון, במהות, אינן בנות-בחינה?

לא חייב להיות הסבר ("תיאוריה מדעית") מאחורי טענה.
ניתן לקבל טענה גם בלי הסבר, ובלבד שתהיה ניתנת לבחינה, ואצטט דוגמא שכבר הצגתי:

למשל, אני יכול לטעון כי גיליתי שהאקלים משתנה באופן מחזורי סדיר, אני מבחין בארבע עונות, ידוע לי סדרן, ואני יכול לעוץ לעובדי אדמה כיצד להתנהל.
הצגתי אפוא טענה בנוגע למציאות, והטענה היא בת בחינה, ועל כן יש לקבלה אם מתאששת בתצפית.
לא סיפקתי שום הסבר לתגליתי, מכיוון שלא הבנתי את הסיבה לסדירות זו, אלא תיארתי אותה בלבד, והדגמתי כי תחזיותי מתאמתות.
לא תפשתי כי תופעת העונות נובעת מנטיה של כ- 23.5 מעלות בין ציר הסיבוב העצמי של כדור הארץ, לבין מישור הקפת הארץ את השמש, ולכן אין לי "תיאוריה" (הסבר מדעי), אך חקלאים עדיין "יכולים לבנות על תגליתי" בבטחון.

כאמור זו היתה דוגמא לחוסר צורך בהסבר, אך הכרחיות אישוש תצפיתי.
בלי אישוש תצפיתי - החקלאות בצרות.
הענין הוא שאין אישוש תצפיתי אפילו לטענה אחת מטענות העידן החדש.

pynokyo

New member
בנוסף, תחשוב על אפשרות שב- DNA שלנו מקודדת גם הנשמה

וגם אופן קיומה בהיותנו בחיים ולאחר מותנו.
תת המודע שלנו מכיל לא רק חוויות מהיומיום קיימים בו זיכרונות - שצפים באופן מוזר כשאנו מגיבים לסיטואציות שונות חדשות לחלוטין - כמו דחייה בלתי מוסברת לאדם/למקום או תחושת היכרות מוקדמת כלפי אדם/מקום שמעולם לא הכרנו.
גם בחלומות לילה (למי שזוכר אותם) מופיעים לפעמים חלומות מוזרים/דמויות לא מוכרות/סיטואציות לא הגיוניות וכדומה.
ובגדול, לא תקבל שום הוכחה מדעית (נכון ליכולות המדעיות הנוכחיות) תוכל לבחור להאמין או לא - או להקשיב לתחושותיך הפנימיות ולהחליט בעצמך מה הן אומרות לך.
אין טעם להטיף מוסר - אלא אם משעמם לך, או שכמו הומופוביה - יש לך סוג של מיסטופוביה. נמשך אך חושש. או חושש להימשך

pynokyo

New member
אדם שנולד במדבר ומעולם לא יצא ממנו - לא ראה 4 עונות שנה

לכל היותר ראה עונה אחת ארוכה של חום ושמש וסופות חול ולעתים נדירות עונה קצרצרה של גשם.
עבורו לא קיימות 4 עונות שנה.
אדם שלא דובר שפה מסויימת - עבורו שמיעת השפה היא בליל של קולות וצלילים חסרי פשר.
אדם שלא יודע לקרוא סימנים שהן שפה (עתיקה, נניח כתב חרטומים) - עבורו הם צורות חסרי פשר.
אנשים שטוענים שמבינים את הכתוב - יכול להיות שהם סתם מספרים לנו סיפורים וממציאים תובנות על פי תפיסתם או על פי פרי דימיונם וכד'.
ארכיאולוגים שטוענים לגבי תובנות של איך התנהלו חיים קדמוניים - אין להם דרך להוכיח, לכל היותר מוצאים חלקי עצמות או חלקי חומרים שהשתמשו בהם וידיעותנים מבוססות על השערות.
חלקי מבנה עתיק - ארכיאולוגים משערים למה שימש, אין להם ידיעה ברורה ומבוססת שאכן חלקי מבנה מסויים שימש למה שהארכיאולוגים מאמינים בו.
רוחניות/מיסטיקה - הם סוג של שפה וההמשך ברור.
לא כל מי שטוען שמבין את השפה אכן מבין אותה - אבל היא קיימת, וכל אחד יבחר למי מהארכיאולוגים/מיסטיקנים להאמין.

העניין הוא לא על הטוענים להעברת המסר, כי מהות מקור המסר

מי אמר שאין אישוש? האם חיפשת קיומם של מחקרים בתחום? האם אולי חקרת את זה בעצמך?
בתחושה שלי אתה רק מחפש להדוף את מה שאתה לא מבין ולא יודע.
ובמקום לנסות לגלות את האמת בעצמך, אתה מנסה להסית את השיח על אנשים שטענו כי הם מיסטיקנים ולא היו כך. אבל את מי הם מעניינים בכלל?

העניין הוא לא על הטוענים להעברת המסר, כי אם מהות מקור המסר.
זו דעתי. אתה מוזמן להישאר בשלך ולהמשיך להגן על טיעונך החד צדדיים בחירוף נפש כמו שאתה עושה וקצת באופן מגוחך. אבל כל אחד ודרכו, יכולת ומגבלות הבנתו, ומה שהוא יכול להכיל לנקודת הזמן הזו.

פשקרב4

New member
אפרופו 'קריאת ספרים'

בתור התחלה - כדאי לך לקרוא בעיון (ספר גדול, מלא וכבד) את:
'עולם רדוף שדים' של קרל סייגן.
והנה קצת אודות הספר מפי המבקרים:

תיאור
ע ו ל ם ר ד ו ף ש ד י ם/קרל סייגן שם הספר במקור:עולם רדוף שדים-המדע כנר בעלטה ואכן הוא משמש כנר:קארל סאגאן שואל שאלות מרתקות ומנסה לענות עליהם בתשובות מרתקות לא פחות:האם אנו נמצאים על סף ימי הביניים החדשים, תקופה חדשה של חוסר רציונליות ואמונות תפילות?סאגאן טוען כי החשיבה המדעית היא תנאי הכרחי לקיומם של מוסדות דמוקרטיים, לעצם קיומה של הציוויליזציה הטכנית שלנו. באופן מדעי-מרתק ושווה לכל נפש הוא מספר באופן אישי את אורח החשיבה המדעי המדעי המתגבר על דעות קדומות ועל היסטריה המונית, וחושף אמיתויות עמוקות. תקבלו בספר זה תשובה מפתיעה למה אין חייזרים בגאלאקסיה שלנו. ספר זה הוא צוואתו של קארל סאגאן לאנושות, ובו הוא וכלמזהיר מפני דיעות קדומות, אמונות תפלות ו'מדעים' כמו אסטרולוגיה, גרפולוגיה, שהמדע האמונות המיסטיות. בוקספר מעיר:ה'רנטגנים' למינהם ו'המתקשרים' עבורם הוא 'מסכת טעויות וכשלים': המדע מתקן עצמו כל פעם אבל לא עובדי האלילים. היום יש אקדמאים, מנהלי עסקים וחברות שמנהלים את חייהם והתלויים בהם לפי 'תקשורים עם מלאך כזה או אחר, עם אלוהים, עם משה רבינו ועם מי לא. אז אם הרב עובדיה והבאבא סאלי לא הצליחו להתקשר לאלוהים איך זה שאחת מפתח-תקווה והשני מנתיבות מצליחים?האתר ניסה כבר חמישים שנה להרים טלפון לקדוש ברוך הוא וכל הזמן תפוס... בושה וחרפה לסוג הזה של מאמינים. האתר ממליץ לקרוא את ספרו החשוב אל 'אלו ואלו' של הנרי אטלן על יהדות ומיסטיקה ועבודות אלילים ומדע. כדאי מאוד.

וזה היה רק על קצה קצהו של המזלג.

Critical Thinking

Well-known member
אגב, ככל הידוע לי, מעולם לא הצליח מיסטיקן כלשהו לחזות מבעוד

מועד פשיטה של מס הכנסה על עסקו.

פשקרב4

New member
גם לא את המספרים הזוכים בלוטו....

וגם לא את מספר כרטיס המזל בפיס......
וגם לא את האסון הבא....
ועוד ועוד ועוד...
יש אמנם כאלה שניסו לחזות את 'סוף העולם' בכל מיני תאריכים שונים ומשונים - וכל פעם הם מקבלים 'דחיה' - בסוף בסוף למישהו זה יצליח - אבל אז לא יהיה מי שיראה זאת !
אבל, כנראה שזו פרנסה לא רעה

pynokyo

New member
רוחניות אינה עוסקת בחומרנות - גם לא בחיזוי עתידות

רוחניות עוסקת בחיבור של האדם אל עולמו הפנימי - להאיר לו דרכים נוספות בחייו.
לספק לו תובנות לגבי עצמו/סביבתו/יחסיו/יכולותיו.
נבואה (בימינו אין נביאים - נבואה ניתנה לשוטים) - בזמנה היתה תובנה של איש רוח על מנת להאיר לעם שדרך התנהלותו /התנהגותו תוביל אותו לתוצאות שיזיקו לו.
מאחר ואת החיים ניתן לחיות ביותר מדרך אחרת -יש אפשרויות והזדמנויות רבות צריך רק לראות אותן ולהחליט ללכת בהן.
החיים גם מלאים מהמורות ומכשולים - הרוחניות מלמדת/מנחה את האדם איך להבין את הסיבה למכשול/לקושי - ומתוך כך גם להתגבר עליו.

Critical Thinking

Well-known member
אם זכרוני אינו בוגד בי, כבר נמצא מיסטיקן שיעץ לך, לאחר בחינה

יסודית, כי "עליך להתחבר לאמת הפנימית שלך", מחמת שסבר כי אינך מחוברת דייך לעצמך.
ככל הזכור לי, לא התלהבת מעצה מעמיקה זו.

pynokyo

New member
אתה תמיד מתייחס לחלק קטן מתוך מכלול שלם

תקרא שוב תגובתי - אולי תרד לסוף דעתי.
בכל מקרה רוחניות היא גישה לחשוף דברים נסתרים בתחום הנפש והסביבה.
המדע זו גישה של חשיפת הנסתר ע"י בחינת והבנת החומר.
המיסטיקה - חקר עולם הנסתר דרך גישה רוחנית.
המתיימרים להיות מיסטיקנים משתמשים במילה מיסטיקה ומתיימרים לחזות עתידות - גורמים נזק לעולם הרוחני.
.
ביסודו של כל אדם טמון הצורך להאמין במשהו. מאחר וביסודו של כל אדם קיימת הידיעה שהוא בר חלוף וזמני בעולם החומר, ושיכולותיו מוגבלות, ושישנם כוחות מעליו ושבעולם הנסתר רב על הגלוי.
אפילו בני אדם המתיימרים לדעת הכל - יודעים שאינם יודעים הכל.
לתשומת לבך:
ככל שאדם יודע יותר הוא צנוע יותר ומבין שאינו יודע מספיק.
ככל שאדם יודע פחות הוא יהיר יותר לגבי ידיעותיו.
זו תופעה ידועה - אפילו מדענים וחוקרי התנהגות - מדווחים עליה.
אם לא נוח לך להיפתח לגישה רוחנית אלא להתמקד רק בגישה החומרית - אין לי בעיה עם זה, זו הדרך שלך לחיות את חייך ולתפוס את העולם שלך.
למה יש לך בעיה אם אלה שיש להם דרכים נוספות לתפוס את העולם שלהם?
לגבי מיסטיקנים ו/או המתיימרים להיות כאלה - כל עוד יש ביקוש יש גם היצע.
שמעתי על איזה חוק שרוצים להוציא בארץ לא רק לגבי זנות והעוסקים בזה - אלא להוציא חוק שיעניש גם את המשתמשים בזנות.
קופת המדינה בטוח תרוויח מזה - תמיד יש אינטרסים כספיים/כלכליים מאחורי חוקים שלכאורה נראים הומניים.
אם אדם רוצה לספק את צרכיו (הגופניים, הנפשיים, הדימיוניים או כל צורך אחר,) לא באמת תוכל למנוע זאת ממנו.
אתה או נהנה מעצם הויכוח - או מהצורך שלך להרגיש חכם (כי כנראה אתה לא מקבל מספיק משוב מהסביבה שלך להיותך חכם ומבין ענין), או שאתה נמשך למיסטיקה אבל חושש להיסחף לתוכה וחושש לאבד ע"י כך את כושר שיפוטך ההגיוני.
זה לא ישנה מאום לגבי אנשים אחרים.
כגודל הדרישה כך גודל הגישות.
האם יש גישה נכונה יותר וגישה נכונה פחות?
האם התרבות המערבית טובה יותר מהתרבות המזרחית?
האם המודרניזציה טובה יותר מהתרבויות העתיקות?
האם יש למישהו את כל הידע בעולם כדי לדעת מה אמת ומה לא?
מה נכון ומה לא נכון?
לכל אדם יש את האמת הפנימית שלו - זה לא מסר - זאת עובדה.

למעלה