חומר למחשבה - לכל המאמינים באשר הם

איך אומרים הרבנים על זה

זה חלק מהגלות התפישה הזו , אולי הוציאו אותך פיזית מהגלות
רק המוח נמצא בגלות מהיישוב דעת .
אולי בהזיות שלך גם אתה זה שכתב אם עוד כמה לתחמן את העולם .
דוד

pynokyo

New member
המדע מגלה דברים - מעניינים ונפלאים על היקום, חלקם גם תורם

לאנושות בהרבה תחומים.
אבל המדע, עדיין לא גילה את המכלול כולו - והמדענים יודעים זאת.
כל תגלית היא נפלאה - וכמה תגליות יחד - הן מהממות.
אבל כשמגלים רק חלק משלם - לא יודעים למעשה כלום על השלם כולו.
כמו שהולכים לרופא בשל מיחושים - רופא המשפחה יודע מבין שישנה בעיה, ומפנה את החולה לרופא מומחה בתחום שהוא חושב שזה שורש המחלה.
אבל האדם מורכב יותר מאשר רגל או ראש או כלי דם ועוד חלקי גוף אחרים - שלכל אחד מהם יש רופא מומחה אחר.
האדם הוא מכלול - מכלול גופני/רגשי/נפשי - למזלו של האדם, גם כאשר הרופאים לא יודעים מה יש בדיוק לאדם ולעתים טועים באבחון - הגוף יודע לעתים לרפא את עצמו.
לפעמים האבחנה נכונה וממלאים את האדם תרופות שלעתים עוזרות לגוף לרפא את עצמו ולעתים גורמות לתופעות לוואי לא נעימות ולפעמים אף גורמות למוות.
זאת היתה רק דוגמה על מנת להסביר - שבדומה לגוף האדם, היקום הוא מופלא וגדול, וכל תגלית שמגלים וחושבים שהיא ההסבר למשהו מסויים שקיים ביקום, צריך לזכור שהתגלית הזאת לא מעידה על היקום כולו - אלא רק על פרט אחד מיני רבים.
היקום כל כך מופלא שכנראה לעולם המדע לא יוכל לדעת איך פועל באמת ומה מפעיל אותו - כמובן שעומדות למדע נקודות זכות גדולות - ואף אחד לא מנסה לפסול או לשלול את התגליות הללו - אבל צריך להבין שאת פלאי היקום לעולם לא נוכל להבין כמכלול אלא כחלקי תופעות מעניינות ומופלאות ועצומות עבור האדם - אבל ביחד לפלאי היקום הן מזעריות.
זה לא מאשש ולא סותר אפשרויות/תופעות קיום נוספות - מופשטות/בלתי נראות/נסתרות.
המדע יודע שרב הנסתר על הגלוי - ויש בו מידה של צניעות.
מה שאין באותם אנשים שמטיפים מוסר למי שמאמין על פי צרכיו הנפשיים, כדי להקל על עצמו.
כמובן שיש שרלטנים - כמו בהרבה תחומים. לאו דווקא בתחום המיסטיקה.
מי שלא מאמין - אף אחד לא מכריח אותו ולא עומד לו עם אקדח על הרקה ללכת למיסטיקן.
גם אדם שמאמין - יכול לשנות דעתו בהמשך מניסיונו האישי.
כמו שמדענים מגלים תגליות חדשות שסותרות את אלה הקודמות להן.
אמונה זה עניין אישי - כמו שאי אפשר לכפות מישהו להאמין
אי אפשר לכפות על מישהו לא להאמין.
יכול להיות שהכל שטויות והבלים - אבל אם האמונה עושה לאדם טוב, מחזקת אותו, ומעודדת אותו - למה לשלול את זה ממנו.
בעניין תשלום כספי למיסטיקן כלשהו - אני בדעה שהמחירים צריכים להיות סבירים ומידתיים מתוך ידיעה שהם עלולים לטעות ולהטעות. צניעות יאה גם להם. צניעות והתחשבות במצוקתם של אנשים.
על עצמי יכולה להעיד - לא מאמינה בשדים, ובעין הרע, ובכישופים ועוד כל מיני הבלים שהמציאו אנשים כדי לשלוט באנשים אחרים ו/או כדי להפחיד אותם על מנת לקיים סדר כלשהו - או אנשים שלא רוצים לקחת אחריות על מעשיהם או אנשים ומחפשים להיתלות באשמה מחוץ להם.
למרות זאת - יש לי רצון להאמין שיש איזשהו קיום נשמתי לאחר מותו של אדם (וגם כל יצור חי אחר).
קיום נשמתי יכול להיות אנרגטי, בלתי נראה אבל מורגש.
אחרת החיים נראים חסרי ערך ופשר ואין להם שום משמעות ואין להם טעם אמיתי בטח לא טעם כזה שיש לשמור על החוק והסדר.
מזכירה לך כאן לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה וליום הזיכרון לחללי צה"ל.
כל כך הרבה חיילים וחיילות צעירים שכל העולם היה לפניהם ולא הספיקו לממש את חייהם במלואם נהרגו/נרצחו נגדעו בדמי ימיהם.
אנשים שהלכו לעולמם בטרם עת (תינוקות,ילדים,צעירים וכו') עקב תאונה או מחלה.
תסתכלי על תמונות/סרטונים - חשבי עליהם.... כאילו כל אחד מהם הוא קרוב שלך.
האם לא תרצי להאמין שהקיום שלהם לא היה לשווא וחסר משמעות והם נעלמו מהעולם בלי להשאיר שום עקבה מאחוריהם, נעלמו כאילו לא היו מעולם?
אז יכול להיות אין כלום והכל נגמר - אבל למי שנשאר בחיים יש צורך להאמין, אז למה לו לאפשר לו להאמין שהנשמה קיימת במימד אחר - ושאולי הם יפגשו אותה כאשר הם יגיעו לאותו מימד.
לא אומרת שמיסטיקנים צריכים לנצל כדי לעשות על מצוקתם רווחים כספיים גדולים - אבל לקחת סכום סביר כדי לעודד את האדם האבל.
ושוב חוזרת ואומרת - לא כולם מאמינים (גם בין אלה שיקיריהם הלכו לעולמם).
הרי מי שלא מאמין מחפש דרכים אחרות להקל על כאבו.
ומי שמאמין בכל מקרה לא מקשיב לקול ההיגיון - וילך לחפש נחמה גם אצל מיסטיקנים.
אז למה בעצם להגיע לפורום מיסטיקה מתוך רצון ללעוג?
לדעתי, אלה שמגיעים לפורום מיסטיקה, קיים בתוכם רצון תת-מודע כן להאמין אבל הם חוששים להיסחף. או שסתם משעמם להם, או שהם מתוסכלים בחייהם כי המדע על כל חוכמתו לא מצא דרך לפתור את תסכוליהם.
מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי.
מאחלת לכולנו למצוא את האור הפנימי/האושר הפנימי/הסיפוק האישי בדברים שאנו עושים בחיים כדי להרגיש שלמים עם עצמנו - זה בעצם מה שחשוב בשורה התחתונה.

Critical Thinking

Well-known member
המלל מסתיר הבדל תהומי, ולא באקראי, ולא בלי כוונה, בין טענות

חקירה מדעית לבין טענות מיסטיות - טענות חקירה מדעית ניתנות להחקר ולהיבחן, מה שאין כן בטענות מיסטיות.
מדוע להסוות ענין מהותי, תהומי(*) זה?
כבר הסברתי לך כי טענה שאינה בת-בחינה - לא ניתן להדיחה ולהחליפה באחרת, מה שאין כן בטענות חקירה מדעית.

(*) מסתבר כי "מהותי" ו"תהומי" מתקבלות משנוי סדר אותיות

pynokyo

New member
צרות אופקים ואטימות - היא גם תהומית וגם מהותית

עדיין לא ענית לי איך תוכיח שיש לך תודעה ושזאת לא סתם הנחה מתוך מוגבלות יכולותיך ותחושותיך.
מאיפה מגיעות המחשבות? למה אתה לא מסוגל לחשוב שתי מחשבות שונות במקביל?
מי שהתובנה שלו ותפיסת עולמו מבוססת רק על עולם החומר - ולא מוכן לקבל שיש תובנות ותפיסות עולם שמבוססות גם (והדגש על גם) עולם התחושות והחוויות. אין טעם להמשיך איתו שום דיון מאחר והוא כבר מבחינתו יודע הכל.
תוכיח שיש לך רגשות, תוכיח שאתה בכלל חושב, תוכיח שאתה לא אוטומט של רפלקס מוחי?
למה יש לך צורך להוכיח כל הזמן שאתה צודק?
אז כן, אתה צודק - עולם הרוח/המיסטיקה/החוויות/הרגשות - הוא עולם של הבלים. הוא לא קיים אלא במוחם של החווים/מרגישים אותו.
אתה אדם מאושר - כולך היגיון ואין בך שמץ מעולם החוויה/הרוח/והרגש.

Critical Thinking

Well-known member
כתבת "עדיין לא ענית לי איך תוכיח שיש לך תודעה".

עניתי מזמן. אני חושב - משמע אני קים ואין לי צורך להדגים כי יש לי "אני".

כתבת "מאיפה מגיעות המחשבות?".
החשיבה היא תהליך פנימי בעת שאני בהכרה. אם תחבטי בי - אאבד את הכרתי זמנית ועימה זמנית גם את החשיבה, והיא תשוב לכשאתעורר מעלפוני. אם אעבור מן העולם - יעבור מן העולם גם ה"אני" שלי.
כל טענת "יש" אחרת - מצריכה שתשנסי מתניך ותוכיחי אותה.

כתבת "למה אתה לא מסוגל לחשוב שתי מחשבות שונות במקביל?".
אפשר שאינני מסוגל ל- multitasking חשיבתי, אולם אינני רואה איך זה מקדם אותך כהוא-זה.

כתבת "מי שהתובנה שלו ותפיסת עולמו מבוססת רק על עולם החומר - ולא מוכן לקבל שיש תובנות ותפיסות עולם שמבוססות גם (והדגש על גם) עולם התחושות והחוויות...".
תחושות אישיות וחוויות פרטיות שלא ניתנות להיות פומביות, ציבוריות - יש לחשוד כי מקורן בין האזניים בלבד. אמנם גם חשיבתי היא פרי תהליכים המתרחשים בין אזני, אלא שאני בוחן כל העת האם אני בקשר עם המציאות הניצפית, או שמא אימצתי רעיון אשר בעיקרון, במהות, אינו בר-בחינה.

pynokyo

New member
זה לא הוכחה זה הסבר שאתה נותן לעצמך - תוכיח שאתה זה אתה

תוכיח שאתה קיים, תוכיח שאתה בהכרה.
העובדה שאינך יכול לחשוב שתי מחשבות שונות במקביל - זה הוכחה לכך שאתה מוגבל. לא אתה אישית - אלא בני אדם, מוגבלים ביכולות שלהם ובחושים שלהם. אז מה הטעם לפסול דברים שאינך מבין או קולט ומישהו אחר כן.
כל אדם חי את עולמו הפנימי - ואם עולמך הפנימי ותפיסת עולמך שונה משל אדם אחר, לא שוללת את עולמו הפנימי וחוויותיו/מחשבותיו תפיסת עולמו של האחר.
.
האם שמת לך למטרה להציל נשמות מסכנות שנופלות קורבן למיסטיקנים?
אני כמובן לא ממליצה לאף אחד לפנות למיסטיקן - אבל לא שוללת מאף אחד להתנסות בזה.
כל אדם זכותו להחליט מניסיון אישי - אם הוא מאמין או לא. אם הוא מוכן לשלם כסף עבור זה או לא.
כמו שאדם מחליט אם ללכת לרופא, או ללכת לפסיכולוג, או במקום לעשות מסע קניות - כל אדם מחפש דרכים להנעים את זמנו, לעודד את רוחו, להתנחם במשהו.
&nbsp

pynokyo

New member
שמחה שכתבת שרפואה הוא מדע לא מדוייק - משמע גם למדע יש מגבלות

אפילו למדעים מדוייקים יש את המגבלות שלהם. תמיד ישנה המגבלה של הבנת התמונה כולה. פלחים, פלחים של קיום/יקום שלם.
אדם ישן הוא בהכרה למרות שהחלק ההכרתי במוחו לא פועל בשעת שינה
כל מה שקורה לאדם בשעת שינה הוא חוויתי, אפשר למדוד תהליכים במוחו אבל אי אפשר לדעת על מה חלם או מה הרגיש במהלך השינה.
&nbsp

Critical Thinking

Well-known member
מבול של בלבול קונספציות.

רפואה אינה מדע מדויק. פרוצדורה רפואית מאומצת כבר כאשר היא מניבה 70% הצלחה.
מדעים מדויקים הם ענפי מתמטיקה.
פיסיקה היא ממדעי הטבע.
ההבדל בין מתמטיקה לפיסיקה הוא שהמתמטיקה היא פרי הגדרותינו, ולכן קיים בה המונח "הוכחה" (יציאה מאכסיומות, שימוש בגרירות לוגיות תקפות לבניית טיעוני ביניים, ויצירת משפטים [הוכחות], אשר מיד אפשר להשתמש בהם להוכחות נוספות), בעוד פיסיקה היא אמפירית, נתונה, ולא אכפת לה מה אנו חושבים עליה, ולכן מה שמוטל עלינו הוא לצפות בטבע, לזהות בתופעותיו סדירות, עיקביות, מתכונתיות (ולו ברמה הסטטיסטית), ולהציע הסברים (תיאוריות) לאשר רואות עינינו, ועל התיאוריות להיות בנות-בחינה, ובעלות כושר חיזוי, ומבין התיאוריות שהן בנות-בחינה ובעלות כושר חיזוי (ורק מביניהן) - לבחור בזו המניחה הנחות מוקדמות מועטות ככל האפשר (נעלמים), ומציעה הסבר נרחב ככל האפשר (אוניברסלי).

מנגד, "הפרכה" היא מונח הקיים גם בפיסיקה, ומתרחש כאשר אתה מציג תופעה או תוצאת נסוי העומדים בסתירה לחיזוייה של תיאוריה.

אין לנו מה לעשות עם טענה אשר בעיקרון, במהות, אינה בת-בחינה, מכיוון שאם מקבלים אותה - תהיה תקפה לנצח, שכן אין דרך להדיחה ולהחליפה באחרת.

כבר נמאס לחזור על העיקרים הללו, או אולי זכרונך נדיף לחלוטין ואינו מתקיים אלא כיממה בטרם נמחק, וצריך להסביר שוב.

הקישור ל- Constructing a Logical Argument לעיל הוא שיעור מצוין בלוגיקה דדוקטיבית אשר ניתן ליישמה בענפי מתמטיקה בלבד.

pynokyo

New member
תודה על האינפורציה - אתה מקיא אותה בלי סוף - זקוק לרופא?

כל מה שנוגע לאדם, לגופו, לחייו - אינו מדע מדוייק. הרפואה/פסיכולוגיה וכל מה שנוגע לאדם, לגופו ולחייו - הוא השערתי, סטטיסטי, אבחנה משוערת אבל לא וודאית.
התוצאה קובעת. כמו בעולם החוויתי/רגשי - התוצאה קובעת.

pynokyo

New member
כשאין לך טיעונים טובים אתה יורד לרמה של בוז ולעג

זלזול והשפלה.
הפוסל במומו פוסל.
או שבאמת אתה חסר עולם רגשי/חווייתי ולכן לא תוכל להבין עולמות שונים/גישות שונות.
משום מה יש לי הרגשה שאתה באמת מאמין שאתה רואה את התמונה כולה - אפילו מדענים לא טוענים זאת.

Critical Thinking

Well-known member
כתבת "יש לי הרגשה שאתה באמת מאמין שאתה רואה את התמונה כולה

- אפילו מדענים לא טוענים זאת".
אינני חוקר וברור שאינני רואה את התמונה כולה, אולם אני מבין כי השערות אשר בעיקרון, במהות, אינן בנות בחינה - אינן חלק תמונה אלא חשש למחזה עוועים.

אינך תופשת כלל כי טענה אשר בעיקרון, במהות, אינה בת-בחינה - לא ניתן יהיה להחליפה לעולם בטובה ממנה.
כמה פעמים עלי לחזור על כך?!

pynokyo

New member
אתה זה שאינך תופס שבר-בחינה לא חייב להיות מדיד בעולם החומר

עבור הגישה המדעית - כמובן שכן, בר בחינה חייב להיות מדיד בעולם החומר.
בגישה הרוחנית - בר-בחינה הוא במבחן התוצאה גם ללא הוכחה חומרית כלשהיא.
מבחן התוצאה יכול להיות בדרכים רבות - חוויה אישית או קולקטיבית, חוויה רגשית אישית או קולקטיבית - תחושה פנימית של אדם בינו לבין עצמו וכדומה.
אינך חייב לקבל זאת או להאמין בזה - זה בינך לבינך.
גם מדענים לא מתיימרים לשלול כל דבר שאין להם הסבר מדעי בשבילו.

pynokyo

New member
דבר אל העצים והאבנים - אוזניהם חרשות עיניהם סומות

pynokyo

New member
גם קרני אור לא יכולות לחדור קיר אטום

לפני למעלה מ- 20 שנים רופאים אמרו לאבא שלי שיש לו מספר חודשים מועט לחיות.
היום הוא אוטוטו בן 86 ועדיין חי.
יש מצבים שבהם לרפואה/למדע אין תשובה - אין ידע.
דברים קיימים ביקום, בטבע - למרות חוסר הידע של האדם וחוסר היכולת של האדם לתפוס את היקום, הקיום והמכלול שלו.
&nbsp

Critical Thinking

Well-known member
קרני אור וגלי רדיו - שניהם קרינה אלקטרומגנטית, והרי גלי רדיו

חולפים מבעד לקירות.
אשר לאביך - אינני יודע ממה סבל ומי היה רופאו. רפואה אינה מדויקת כמו מדעי הטבע, וסביר כי הבדל פיסיולוגי כלשהו בין אביך לבין חולה טיפוסי במצב דומה - שיחק תפקיד חיובי אצל אביך.

pynokyo

New member
האם האדם הוא אדון לגורלו?

אם כן, כל מה שקורה לו זה באחריותו הבלעדית - הוא אדון.
הוא מחליט עבור עצמו באיזה מקום להיות - קורבן או מקורבן.
אם הוא לא אדון לגורלו - מי אדון לגורלו?
.
אבא שלי הוא רק דוגמה לכך שכל מה שאנו חושבים שאנחנו יודעים נתון לטעויות ולפרשנויות ולסטטיסטיקות - שום דבר אינו וודאי.
וסוף סוף שמעתי אותך אומר את המילה "משער/מניח".
סוף סוף אתה לא נחרץ כל כך.
.
שמחה לשמוע שקרני אור חודרות קיר אטום - יש לך עדיין סיכוי להבחין בדברים מעבר לחוטם לך, או בכאלה שמעבר לכפית שמאכילה אותך :D

Critical Thinking

Well-known member
לא. אין לי ספקות בנוגע לשאלה כיצד נבחנות טענות, ואין לי ספק

כי השימוש היחיד שניתן לעשות בטענות אשר בעיקרון, במהות, אינן בנות בחינה, הוא לנגב עימן. עם זאת, כריאליסט הופכי למיסטיקן יודע כל (אשר אינו אומר לך אלא את אשר חילץ ממך בזריזות כמה דקות קודם לכן, כאילו באו הדברים ממנו) - אני תמיד טוען טענות מינימליסטיות.

הטבע מתנהל על פי "חוקים" - "חוקי הטבע" אשר אנו גילינום בעמלנו וניסחנום לאחר תצפיות וניסויים.
חיינו אינם מתנהלים על פי חוקים, והם כאוטיים במידה לא קטנה. אף מיסטיקן לא ידע מה יהיה עתידך, אפילו יהיו חייו תלויים לו מנגד. הוא רק יוכל למלמל משהו סתמי עמום אשר תוכל למצוא בו איזשהו פירור קולע בתוך ערימת החטאות.

למעלה