חומר למחשבה למי שלא יעסוק בתפילה...

חומר למחשבה למי שלא יעסוק בתפילה...

לאור העובדה שביממה הקרובה, מי שלא יהיה עסוק בתפילה ובבקשת סליחות, ימצא את עצמו עם זמן פנוי רב מהרגיל (בהעדר שידורי טלוויזיה ורדיו רגילים), אני מבקש את התייחסות באי הפורום לשאלה שמציקה לי כבר כמה שנים, והתעוררה בי מחדש למקרא ההודעה על הלבוש בסופרמרקט והתגובות על אותה הודעה. האם לא נכון לאמר שהחיוב של עורכי דין ללבוש מדי משפט (מדים מגוחכים לכשעצמם), פוגע בזכות החוקתית לחופש העיסוק? עורך דין שהוסמך לעסוק במקצועו ויש לו רשיון לכך, לא יוכל לעסוק בו כראוי אם לא יתלבש באופן ששר המשפטים החליט עליו. זו לא פגיעה? צום קל לצמים ותשובה מלאה לשבים.

אביא

New member
דבר זה מתקשר לשאלה ששאלתני

בפורום במקביל. לדעתי חוקי היסוד מעצם מהותם הכללית והרחבה יש לדאוג לצימצומם בשפיטה ולא להרחבתם. (אם תשאל אותי חוקי יסוד הינם מיותרים) מפני שאחרת נגיע למעין אנרכיה מי אמר שצריך בגדים בכלל? ומה בדבר סמים קלים ? ואולי יותר קשים? ובכלל לאור חוק כבוד האדם כלל לא שייך קוד אתי כלשהו. אגב בתשובתי לך במקביל שם דוקא פגעו השופטים בחירות וזאת מטעמים מוזרים קמעה לאור היסוד שאדם זכאי כל עוד לא הוכח אחרת והעדיפות הניתנת להגנה במשפט פלילי, ולאור הזכות להנות מהספק. שנה טובה לך ותשובה מלאה גם לך

עוד לא קראתי את התייחסותך שם, אבל..

בינתיים - לדעתי חוקי היסוד כלל וכלל לא מיותרים. אני לא חושב שביטול החובה ללבוש מדי משפט יביא לאנרכיה. (חוץ מזה, מי באמת אמר שצריך בגדים?) אני לא מבין איך הגעת לסמים קלים או קשים מהשאלה על מדי משפט. שנה טובה. התשובה שלי (כמו שאתה יכול לראות מהתאריך בו נכתבת הודעה זו) - טרם הגיעה.

אביא

New member
השאלה לגבי מדי משפט כן או לא

אינה כה חשובה כשלעצמה יתכן שצריך לשנות או לבטל זו שאלה שולית. מה שעורר את תגובתץי היא ההתלות בחוק חופש העסוק ובשאר חוקי חירות הפרט. כאן הרחבה של חוקים אלו אכן תוביל לאנרכיה וכל כך קל להתלות בהם. לשאלה של מדי משפט לדעתי הם לא נועדו להקשות את החיים לעורכי הדין אלא ליצור תחושה של מכובדות וריחוק הדרושה לקיום מערכת משפטית. לגבי בתשובה "ואף על פי שהתמהמה בכל יום חכה לו שיבוא" שנה טובה

מהודעות קודמות הבנתי שאתה לא ...

עו"ד. לכן ייתכן ששאלת מדי המשפט נראית לך שולית. אני לא יודע אם היית מדבר באותו אופן במקרה שכדי לעסוק בעיסוקך הרגיל, היו מחייבים אותך ללבוש עניבת חנק, ללבוש מכנסיים כהים, חולצה לבנה, ולעטות על כל אלה גלימה או ז´קט. לענין התשובה - אני לא מחכה לו וגם לא לה, אבל אני לא שולל את האפשרות שהיא תבוא.

אביא

New member
יוסראן ידידי גם במקצועי שאינו עריכת

דין אני לובש פריטים המכבידים עלי. יתכן כי יש לשנות את מדיכם זאת ניתן לדסקס בלשכה אך אל תתלו בחופש העיסוק. ולענין השני , אם כן הרשה לי לאחל לך "ושוב יום אחד לפני מותך" (משנה אבות) עד 120.

למה לא להיתלות בחופש העיסוק ?

אני לא יודע מה המקצוע המדוייק שלך (הבנתי שהוא מתחום הרפואה), אבל אם מישהו מבחוץ כופה עליך לבוש שאיננו לרוחך ובלי לבוש זה אינך יכול לעסוק בכל תחומי עיסוקך - יש כאן פגיעה גם בחופש העיסוק שלך. ברור שייתכן שהפגיעה היא מוצדקת ובמידה הראויה (אם אתה מנתח וכופים עליך ללבוש בגדים סטריליים, ברור שהפגיעה בחופש העיסוק שלך מוצדקת). אבל לגבי עורכי דין, הפגיעה בחופש שלהם - לא נראית לי מוצדקת, והעובדה שאתה רואה את זה כענין פעוט, לא אומרת שלא ניתן להיתלות בחופש העיסוק. בענין התשובה - אם אכן אשוב יום אחד לפני מותי, נראה לי שיש לי עוד הרבה שנים לחיות.

אביא

New member
בדיוק לענין זה ראה תשובתי הקודמת

כל חברה מטילה הגבלות על חבריה להגבלות אלו קוראים כידוע לך חוקים ותקנות. כל חוק אמור להפריע למישהו שכן אחרת הוא לא נחוץ. דעתי כפי שתקרא לעיל הינה בגלל ההרחבה האדירה שבחוק מעין זה יש לצמצמןו במדת האפשר (העקרון ידוע לך). מכאן גם הגעתי לשאר הדברים המוגזמים אפילו בעינך כגון רקיחת קראק (בהנחה שאני רק מייצר) או דבקים דומים. מדי המשפט נכון שאינם בדרגה כזו אך העיקרון של מכובדות בתי המשפט והצורך שהתנהגות הרחוב לא תחדור אליהם גרמה להטלת מגבלות מסוימות על ההופעה. לדעתי כמי שסובל באופן כרוני מהחום הפתרון מצוי בשיפור תשתיות ושיפור המיזוג ואולי גם בשינוי הכללים במדה מסוימת אך בודאי לא ביטול באופן שכל אחד בא איך שבא לו. ובאשר לתשובה אכן איחולי בעינם עד 120

מאחר שיום הדין (השנתי) כבר עבר ...

ומאחר שהעליתי את הנושא רק לשם כך שיהיה חומר למחשבה עבור אלה שלא יהיו עסוקים בתפילה (וכתחליף זול לטלוויזיה ולרדיו שאינם משדרים (גם לא הרדיו האזורי)), אני מפסיק להתייחש לנושא מדי המשפט, אבל אין להבין מכך שאני מסכים עם מישהו מאלה שהביעו "הבנה" למדי המשפט. (כמו גם עם אלה שחששו שחו"ח כל אחד ילבש מה שהוא רוצה (מה זה פה, אנרכיה? אנשים יחליטו בעצמם מה ללבוש? הכסדום היינו?). בענין האיחולים - תודה.

ציפי ג

New member
בגדי המלכה החדשים

באחד מהריונותי, (איני זוכרת איזה) התייצבתי ביום חורפי למדי לדיון. לבשתי סוודר לבן גדול וחצאית שחורה. מה לעשות בחורף צריך גם ז´קט. בקיצור השופטת התלבשה עלי, מה פתאום אני בלי מדים. לא משנה שעוה"ד של הצד השני לבש חליפה אפורה (שחורה זה מדים אפורה לא), הוא לא זכה להתיחסות. אבל אני זכיתי לקלחת של רותחין. אז הסברתי לה שבמצבי, קצת קשה לי למצוא ז´קט שמתאים ולכן לא לבשתי, ואני מתנצלת. מיד קבלתי את נאום השופטת הכעוסה - גם אני הייתי בהריון, ותמיד לבשתי מדים. מיד לבשתי את מעילי השחור, על הסוודר הלבן, ובחימום של בתי המשפט בתל אביב , טענתי לפני השופטת שברגע שאני לובשת בגד שחור, מעל חולצה לבנה, גם אם הם לא שיא הפאר וההדר, עליה להסכים לשמוע את דברי. וכך התנהל הדיון, שבסופו קמה השופטת מכסאה ויצאה מהאולם, ולתדהמתי, מתחת לגלימה היא לבשה חצאית ששחור אינו צבעה. מה שנקרא, נאה דורשת ואינה נאה מקימת. וזה לא אומר שאני מסכימה איתך יוסאריאן. אני חושבת שלמדים יש תפקיד. הם יוצרים איזה מראה אחיד בבית המשפט שמשרה אווירת פורמליות.

אביא

New member
זו בדיוק מהות מדי המשפט להראות ש

יש דרג ויש...(תשאלי את יובל)

דובי123

New member
החובה ללבוש היא רק בבית המשפט

אתה יכול להתלבש כרצונך ולעסוק בעריכת דין רק בבית המשפט אתה נדרש ללבוש מסוים אתה יכול גם להיות ערום ועריה אם רצונך בכך [בארה"ב כך התחילה אחת מעו"ד פשוט בתור גימיק] אינני חושב שיש כאן פגיעה בחופש העיסוק אם כבר אולי בזכויות הפרט אבל נאמר כבר שיש מקומות בהם הנך נדרש לצורת לבוש זו או אחרת ע"כ אינני חושב שיש כאן פגיעה חוקית יחד עם זה בהחלט כדאי לבדוק ולתת הדעת האם יש עדיין מקום לדרישה זו או אולי הגיעה הזמן לבטלה [או יהיו מי שירצו להוסיף עליה פאות וכד] לסיכום אינני רואה בעיה חוקית אבל בהחלט יש מקום לבדוק אם לדרישה זו מן הראוי כי תשאר או תעבור מהעולם

ואיך יזהו עורכי דין

נגיד שאני עציר שמובא להארכת מעצר. המשטרה נמצאת איתי כל הזמן. כשאני באולם, אני צריך עו"ד שייצג אותי. לפי הלבוש אני יודע למי לפנות. הלבוש גם נותן עדיפות לעו"ד במקומות שונים. בסרט "בן דודי ויני" ג´ו פשי נעצר כמה פעמים כשהופיע בלבוש בלתי הולם, וזה היה בארה"ב, מולדת העיסוק החופשי...

שלא יזהו ...

מי שירצה שיזהו אותו שידאג להסתובב עם שלט מתאים. אתה חושב שבשביל הזיהוי צריך לחייב את כולם להסתובב כמו פינגווינים שהתחפשו לסופרמן שחור? אני לא מדבר על "לבוש הולם", מקובל עלי שיהיה צריך לבוא עם לבוש כלשהו ושהלבוש לא יהיה מבזה, אבל למה דווקא בצבעים מסויימים? למה דווקא עניבה? למה דווקא (בחלק מעונות השנה) - ז´קט? למה דווקא גלימה?

אבל איך אני יכול לייצג בביהמ"ש ....

בלי להיות לבוש כמו שנקבע בכללי מדי המשפט? ייצוג לקוחות זה חלק מהעבודה.

דובי123

New member
אכן בבית המשפט הנך נדרש למדים

עריכת דין כמו רפואה יש לה קטגוריות רבות לא בכולן הנך נדרש להתיצב בבית המשפט וגם כאשר הנך נדרש לכך זה יכול להיות חלק קטן מהזמן - משמע הדרישה איננה מונעת עיסוק בעריכת דין אלא אולי בחלק קטן מהקטגוריה הנקראת עריכת דין דרך אגב הדוגמא לגבי רופא מנתח איננה מתאימה, הדרישה ללבוש סניטרי היא חלק מדרישת העבודה עצמה ולא כפיית המעסיק באשר ללבוש העו"ד בבית המשפט עמדתי היא שזוהי בעיה "נושאית" -ולא "חוקית"- ואכן יש לתת עליה את הדעת אין לי ברגע זה עמדה בעד או נגד כי יש להעמיק בכך ,ברור לכולנו שהלבוש חייב להיות מה שמכונה "הולם" אבל במדינה כמו שלנו בקייץ גם בגדים קצרים הם "הולמים" אך לא "יאים" לבית משפט כלומר למעשה הדרישה היא ללבוש "יאה" , השאלה היא אם להגדיר "יאה" בצימצום או בהרחבה , כאמור אין לי תשובה מהשרוול אך בהחלט ראוי לדיון ואפרופו מה דעתך לגבי הצורך לקום לפני השופט? בבתי הספר פעם נהגו לקום לפני המורה והיום כבר לא נהוג בהרבה בתי ספר.... לכאורה הכונה היא בכיבוד בעל המשרה "מורה" "שופט" - למעשה יש בזה משום הבעת עליונות בעל המשרה לנתין ה"קד" לו הרי ביום יום מעולם לא ננהג כך כלפי אנשים אותם הנו מכבדים מאד לא בכניסתם ולא ביציאתם...

יוקה

New member
מדים לעו"דים?

אתה רציני יוסאריאן? איך פספסתי ידיעה כזו? אני אמנם לא עו"דית, אבל קצת מקורבת....
ושמא היה לך חזיון תעתועים? או אולי יום כיפור עלה לך לראש (גם לי)? איך אמרו חז"ל? מי שהולך לישון עם כלבים... מתעורר עם פרעושים.... מי שיש לו שר משפטים כזה.... שלא יתפלא אם ייאלץ לחבוש כובע קסקט בנוסף למדים ומספר רשיון עו"ד על הגב... אולי יש פטורים? עורכי דין חרש שכאלה?

ronita

New member
הצעה לחידוש לשוני

הבת שלי (4) טוענת שגלימה לובש רק מלך ולכן למה שלובש סופרמן יש לקרא צמידה (אם היא תראה עו"ד לבוש כחוק בודאי יהיה לה מה לומר על זה ואשמח לעדכן).

למעלה