חומר למחשבה [?].

חומר למחשבה [?].

לכל המפונים, אני באמת מצטערת שזה המצב,אני חושבת שאילו זה לא היה צריך לקרות,זה לא היה קורה. חייבים להתנתק מהם כמה שיותר,חייבים לעזוב,אסור להיות בתוכם,להיתקע ולא לצאת. שימו לב שכשאתם מתנגדים זה לא עוזר,זה גורע. כמו המתנחל שעשה פיגוע ירי בשפרעם,זאת דוגמא מעולה של ניסיון סיקול ההתנתקות. אבל המעשה הזה עושה נזק לכל העם. הם יבואו יעשו פיגוע פה ונמות. באשמת איש 1 ימותו פה 50 בסוף. אף אחד לא עושה לכם בכוונה,אני חושבת שאם הייתם מתפנים על דעת עצמכם המצב היה ניראה אחרת לגמריי. שתבינו שהחיילים והמשטרה מנסה להיות כמה שיותר הוגנת כלפיכם. מקווה שתבינו אני

אני גם לא חושבת שהאנשים שמנסים

לעזור לכם (צה"ל+משטרה),הם נאצים. ואם זה המצב בישבילכם,אז הוא גרוע,אם אתם משווים מוות של 6,000,000 יהודים. לפינוי מחלקה אחת לאחרת המצב ממש גרוע :\

Cornflakes

New member
מי שמשווה אותם לנאצים...

הוא מיעוט קטן מאוד מבין המפונים. וגם מי שמשווה לא באמת מתכוון לכך, אלא מדבר בלי לחשוב, מתוך סערת רגשות. אל תשפטי אותם בשעת צערם.

Mr wonka

New member
איזה בולשיט! זה כמו להגיד שהיטלר

היה משוגע, נו באמת! אתה רק נותן להם הנחות על הפשעים שהם עושים!! וביננו.. היטלר היה אדם שפוי ביותר!

Cornflakes

New member
לא אמרתי שהם משוגעים,

אמרתי שכרגע הם לא מפעילים שיקול דעת, בגלל המצב הנוראי שבו הם נמצאים. ואל תגיד לי שאתה מבין את המצב שלהם. אתה לא. אגב, בלי לשים לב חזרת על הטעות של המתנחלים הקיצוניים, והשוות לשואה (אני לא כתבתי שום דבר על היטלר).

adalia

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

אני פשוט לא מאמינה שיהודי אומר את זה - היטלר שפוי?!?!?!?!?!?!?
בנאדם שרצח 6,000,000,000 מליון אנשים למרות שלא עשו לו כלום, הורג אותם בחנק, וכו', נקרא נורמלי?!?!?!?
והוא עוד התאבד!!! אני פשוט בהלם שיהודי אומר שהיטלר נורמלי...

adalia

New member
או כל בנאדם אחר שיגיד שהיטלר שפוי,

פשוט לא יודע מה הוא אומר!!!

ijn

New member
מה זה נורמלי?

במשך 2000 שנות גלות טבחו ביהודים כי זה היה אין כי כאשר היה צריך להאשים משהוא תמיד היו היהודים היטלר היה נורמלי לפי אמות מידה ארופאיות של מסעות הצלב וגרוש ספרדץ וזה שהוא התאבד זה בגלל שלצורר לא היה מספיק אומץ להתמודד מול הזוועה שהוא יצר

Mr wonka

New member
אני בשוק שיהודי אומר שהיטלר היה..

משוגע! את לא מבינה שברגע שאת אומרת שהוא משוגע את רק נותנת לו הנחה על רצח של 6 מליון יהודים חפים מפשה? בן אדם שניגש למשפט על רצח ויוצא כביכול זכאי על כך שהוכיחו שהוא משוגע- את נתת לו הנחה לחיים! את שיחררת אותו מהעונש שמגיע לו!!! ברגע שאת אומר שהיטלר היה משוגע- את רק מורידה ממנו את האחריות של רצח 6 מליון יהודים!!! אני עדיין בשוק שאת אומרת שהוא היה משוגע!! היטלר היה שפוי ובריא בנפשו. נקודה.

Princess Galush

New member
תראה

בסדר, בהתחלה האמנתי שאלה רק הקיצוניים, אבל עכשיו אני רואה בכל יום לפחות 10 מקרים כאלה, אז לא נראה לי שזה המצב.. מתנחלים צועקים לעבר חיילים:"חזרנו לאושוויץ, אתן גרועות מהנאצים, נאצים!נאצים!" וזה לא אירוע שקורה פעם בכמה זמן אלא מצב יום יומי.. גם כאן בפורום אנשים רבים חושבים שההשוואה לשואה נכונה..

Cornflakes

New member
מה שמראים לך בטלוויזיה...

לא משקף את מה שקורה במציאות. בפורום לא ראיתי אנשים רבים שחושבים שההשוואה נכונה. מדובר במיעוט שולי. בכל אופן, אסור לנו לשפוט אותם בשעת צערם. ולאף אחד כאן אין מושג עד כמה הצער גדול.

Princess Galush

New member
בסדר,

אבל אני מניחה שהאנשים שמדברים בטלויזיה לא ממציאים את זה, נכון? כך שיש הרבה אנשים שבאמת חושבים כך.. וכל הזמן מדברים על מיעוט, מיעוט, מיעוט.. המתנחלים עצמם הם קבוצה מאוד קטנה! אז תחשוב כמה אחוזים מסכימים עם הדעה הזאת.. ונכון, הם עצובים, אבל עדיין.. זה לא דומה וזה לא מגיע לחיילים להיקרא כך.

Cornflakes

New member
ברור שזה לא דומה

ושלא מגיע לחיילים להיקרא כך. וכן, אני עדיין בטוח שזה מיעוט קטן שהתקשורת מנפחת. אבל הבעיה היא שלאף אחד (גם לא לי) אין מושג עד כמה השבר שלהם גדול, ולכן כולם שופטים אותם בחומרה. אל תשכחי שההתבטאויות שלהם נאמרות מתוך שבר נפשי עמוק מאוד. לצערי, אני צופה (והלוואי ואתבדה) שרק אחרי ההתנתקות כולנו נבין מה קרה להם בלב, לאחר שנראה את התוצאות ההרסניות. אמירות כמו "נכון, הם עצובים" רק מראות עד כמה את לא מבינה כמה הם שבורים.

Cornflakes

New member
יפה שאת מצטערת

זה כבר הישג, יחסית ליחס של האחרים. בנוגע לוויכוח הפוליטי, אני לא מתכוון לנסות לשכנע אותך. הטיעונים של שני הצדדים כבר נטחנו עד דק, וגם אם אני אכתוב את הסיבות הכי ברורות נגד ההתנתקות, את לא תשני עכשיו את דעתך. אבל רק שימי לב למה שאת כתבת: "אני חושבת שאילו זה לא היה צריך לקרות,זה לא היה קורה. חייבים להתנתק מהם כמה שיותר,חייבים לעזוב,אסור להיות בתוכם,להיתקע ולא לצאת". בסך-הכל, מדובר בססמאות ריקות מתוכן. המחבל מהפיגוע בשפרעם, בכל אופן, לא מייצג אותי ולא את אף אחד מהמתנחלים.

שמחה שהוא לא מייצג אותך,

אבל הוא ניסה לסכל את ההתנתקות בדיוק כמו 1000 מתנחלים,לא כך?.. ואני חושבת שגם לסערת רגשות יש גבולות, לא אני,לא אתה ולא אף אחד שבעולם יכול לתאר מה שהיה בשואה. אני חושבת שאף אחד לא צריך להוציא את המילה הזאתי מהפה שלו, אותך ולא אף אחד מהמופנים רצחו בלי סיבה,לא רצחו אתכם על גזע דת. אין לאף אחד שום זכות אפילו לתאר בן אדם אחד בעולם בתואר "נאצי". סערת הרגשות הזאתי טיפשית וחסרת טעם. כל העולם רואה את הדברים האלה, לא מספקים ששונאים אותנו בעולם,עכשיו גם אחים שונאים אחים?.. ואני מצטערת כן,כי אני חושבת עם זה היה קורה לי... למרות שאני בעד ההתנתקות יש בי צער קל. אבל אני חושבת שאם הייתם עושים את זה מרצון הכל היה קל יותר. במקום לנסות ולחשוב איך לשפוך שמן ומסמרים על הכבישים, לחשוב איך לעבור,למצוא עבודה,להרוויח כסף,להתחיל חיים חדשים וטובים יותר.

GD5

New member
את במקומם

היית מתפנה מרצון? קל לדבר כשזה לא קורה לך

למעלה