חוסה אלברטו קסטרו מתכנן פרוייקט חדש בסגנון באהבה אין חוקים

חוסה אלברטו קסטרו מתכנן פרוייקט חדש בסגנון באהבה אין חוקים

הפעם אלו יהיו רופאים במקום עו"ד עם מקרים רפואיים בעקבות ההצלחה של באהבה אין חוקים והשחקן היחיד שאושר בינתיים זה חוסה אליאס מורנו שכבר עבד איתו בעבר והאחרונה הייתה באהבה אין חוקים. כמו כן הוא שיחק גם בהאומץ לאהוב, תשוקות, רובי ונקמתה של אנחלה בין השאר.

השם של הפרוייקט החדש בינתיים Doctores

evglev1

Well-known member
מנהל
זה ששיחק את הרעים את לאונסיו באומץ לאהוב

ואלברטו בתשוקות ונראה שגם ברובי היה רע?

הפרויקט נשמע דומה לוונצואלית האחרונה "סודות של אהבה" שאמנם המוקד לא היה רופאים, אבל חלק משמעותי בעלילה היה סביב עבודת צוות בית החולים.

ברובי לא היה רע

אבל היה ביגמיסט שבסופו התנרמל וסיים כראוי בהתאם למעשיו.
&nbsp
מקווה שזה לא ירתיע את ויוה מלרכוש אותה.

Hadar169

New member
טלויסה - אימפריה בנפילה

מי רוצה לראות טלנובלות על פוליטיקה איגרוף עריכת דין ובתי חולים?
מה שהם מפיקים לאחרונה מבחינתי זה סדרות. משעממות

evglev1

Well-known member
מנהל
אני דווקא אוהב סדרות על עורכי דין

על רופאים לא יודע אם הייתי צופה בסצינות בית החולים של סודות של אהבה לולא סיפר המתח המרכזי. אבל גם באהבה אין חוקים של טלוויסה וגם באהבה בצרות ולחישות של סדרות עורכי דין מאוד אהבתי.

מה שכן טלוויסה עוזבת לגמרי את העניין הקלאסי עם טלנובלות חד מ-י-נ-י-ו-ת כתוספת לזוג חד מ-י-נ-י בטלנובלה.

טלנובלת גלגול נשמות שבה חוץ מהסיפור שהיה בעל החיים ועל המוות ובבגוף אחד יש גם את הרוצח השכיר שמגלה אנושיות בגוף אחר.

ומאז טראמפ נבחר גם התחלת תחרות עם טלמונדו על לעורר הזדהות עם מהגרים לא חוקיים כשבטלוויסה גם מציגים את טראמפ כגזען מפלצתי בגלל שהוא רוצה לפקח על הגבול ולא לאפשר הגירה לא חוקית.

הדר חובבת מושבעת של טלנובלות קלאסיות

אני אישית שמחה שעושים טלנובלות אקטואליות כבר קלאסיות הן פאסה ועם קיבעון שלא מחדש כלום וחוזר על עצמו: עשיר/ה ועני/ה מתאהבים אך יש צלע שלישית שמפרידה ומסכסכת ביניהם. הראשית נכנסת להריון, נגזל ממנה התינוק, היא בוכה, סובלת, הופכת ליורשת הון של אביה/אימה/סבים שלה או קרוב משפחה אחר שמגלה אותו בהמשך, אם היא פראית לומדת נימוסים והליכות ואם לא אז עוברת רק מהפך ומתכננת נקמה במי שהתעלל בה ובדרך כלל זה כולל את הראשי גם שבסוף היא סולחת לראשי חוזרת אליו, משיבה לעצמה את התינוק ונוקמת ברעים ובפרק האחרון מסיימת בחתונה עם בחיר ליבה, אבי בנה והגבר היחיד בחייה(לרוב גם במיטה אם היא לא עוברת אונס).
&nbsp
לא מתחברת לסיפורים האלה כבר זה כל כך שנות ה80-90 ורק בגלל זה בזים לטלנובלות מהסיפורים האלה ובגלל זה תמוה לי ההצלחה של הכלה מאיסטנבול. זה בול קלאסיקה וגם החדשה שתחליף את ונדטה עם ראשי חתיך שמתפשט כל הסדרה בזמן שסדרת איכות כמו אובססיה לא מדוברת ולמה? כי אין חתיכים שמתפשטים! וגם אין חתיכים כאלו שהצופות יזילו ריר עליו כמו שיש חלום בהקיץ, דניאלה טנגי צודקת, אלו הן צופות רדודות שרואות סדרות בגלל ראשי חתיך. אם קיבאג' טטליטו היה מככב באובססיה או פארוק במקום הפסיכיאטר כל הצופות השטחיות היו רואות את זה. אין אף חתיך שם חוץ מדניס אבל הוא לא ראשי. וויוה בעצמם הודו שהם רכשו את חלומות בהקיץ בגלל היופי של הראשי ואיך לא הוא טורח להשוויץ זאת בכל פרק ומטמטם את הבנות. העיקר צועקים על איברו של מייקל לואיס.
&nbsp
יש את הסדרה החדשה של רוסי אוקמפו שהיא נשמעת מעניינת וגם מושך אותי הסדרה של מישל רנו שיהיה בה מוזיקה, יש את דוניה פלור שאחד הבעלים לאחר מותו מופיע ורק האישה רואה אותו והוא נלחם עליה וזה סיפור מיסטי כזה אבל לא גלגול נשמות כמו שחשבתי. וגם הבנתי שהדר מחכה לדראגון עם סבסטיאן רולי. בינתיים לא עלתה לשידור לא בארה"ב ולא במקסיקו. וגם מתכננים רימייק לאהבה מנצחת/הזכות לאהוב שאולי זה הפרוייקט היחיד שימצא חן בעינייה שבא ממפעל החלומות.

evglev1

Well-known member
מנהל
גם בקלאסיות יש עלייה ברמה

הופתעתי איך ביום של אהבה הבוסית של אסטריה הכניסה לה כסף גנוב כדי להפליל אותה ולהביא לפיטוריה, והיא במקום לבכות שהיא חפה מפשע או שיכניסו אותה לכלא והיא תתחנן על הברכיים כמו בחתולה פראית, או בלב פראי בלי הברכיים, אבל כן כלא, היא פשוט אמרה תזמינו משטרה ותבדקו את טביעות האצבעות כל הכסף. הופתעי כי זה אותו תסריטאי של חתולה פראית. גם באויבת יקרה כששרה ניסתה לשכנע את לורנה לאחר שתפסה אותה עם אלונסו, אמנם היא עוד לא קלטה ששרה הפרידה ביניהם, אבל הספיק לה שלקחה את הגבר שלה כדי להבין שהיא לא חברה אלא אויבת ולהתרחק ממנה בניגוד לתמימות של הדמויות הראשיות לגבי אויביהם ואגב גם נחמד שלמרות הקלאסיות לא היססו להחליף גלאן ולא השאירו את אנה לייבסקה עם גבריאל סוטו.

לעומת לב פראי שכל כך שנאתי את הדמות של דניאל ארנס שהייתה טריגר לכתיבת פוסט על דמויות טובות מעצבנות וכל כך רציתי שאנה ברנדה תישאר עם סרחיו גווירי, אבל זה מבוסס על טלנובלה קלאסית מרימר ולא היה אפשרי למרות שהשאירו את סימונה והילד בחיים למרות שהילד היה של הראשי בניגוד למקובל בטלנובלות קלאסיות. אגב שמעתי שאלברטו גומס הסתבך בחתולה פראית שטענו שהיא ריימק למרימר והוא לא שילם תמלוגים, אז הוא כדי לצאת מזה עשה דייסה בין מרימר לוורד פראי. ואכן לב פראי וחתולה פראית דומות בהרבה סצינות.

אבל יש גם עוד טלנובלות כמו האומץ לאהוב שבה הראשי גילה מהר מאוד שהראשית חפה מפשע ולא התנקם בה רוב הסדרה וגם בלב הסערה שאף אחת מהדמויות הראשיות לא הייתה באמת עשירה שאותן גם הדר מגדירה כקלאסיות והן היו מאוד לטעמי.

בגלל מה שתיארת על הקלאסיות גם לא ניסיתי את הכלה מאיסטנבול ואמנם שם אין ירושה של הראשית, אבל עדיין יותר מדי סיפור של שנות השמונים והתשעים.

באובססיה לא רק הראשי לא היה חתיך, גם הראשית אמנם הייתה צעירה אבל לדעתי ממש לא הייתה יפה ובפרקים האחרונים של העונה הראשונה ורוב העונה השנייה גם לא עוררה שום הזדהות חוץ מבסוף העונה השנייה. אז באמת נדיר ששני הראשיים לא יפים מבחינה חיצונית. אבל גם היו שחקנים יפים לא בטוח שעלילה כל כך רצינית הייתה מדוברת כל כך. ועם כל הכבוד לאובססיה העדפתי את הטיפול בנושא בדרמה הקוריאנית "פשוט אהובה" שידוע באתר כ"אני מצטער, זאת אהבה" ומבחינת הטורקיות אהבתי יותר את מריאם ומחכים לשמש, כך שלגבי אימא אני מבין שהיא הייתה הייתה מדוברת ואובססיה לא, לגבי הכלה מאיסטנבול באמת לא מבין מה מיוחד בה.

Hadar169

New member
אני אוהבת גם וגם אבל לא כל נושא מתאים לעשות עליו טלנובלה

הנושאים שציינתי מעניינים כשלעצמם אבל לא מתאימים להוות חלק נכבד מעלילה של טלנובלה כי הם כבדים מידי בשביל טלנובלה ואז זה כבר הופך להיות סדרה. סדרה שלא צריך להשקיע עלייה הרבה משאבים כמו הטלנובלות הגרנדיוזיות והמושקעות שלהם שהיו עד לא מזמן. נראה שהמשבר הכלכלי שם ממש קשה. כי פשוט אין זכר להפקות המרשימות שהיו להם עד לא מזמן. זה מה שקורה שמפטרים חצי עולם ומשאירים מפיק שעבר זמנו כמו חואן אוסוריו.

evglev1

Well-known member
מנהל
דווקא צריך להשקיע המון בכמה סיפורי משנה של

עבודה שגרתית של עורכי דין / רופאים כל כמה פרקים לעשות איזו מיני טלנובלה.

גם בברזילאיות שאהבת יומן חיים, לחיות את החיים ובזמן שישנת הנושא כבד מדי בשביל לעשות עליו טלנובלה ואכן בטלנובלות האלה היה בלתי אפשרי לסמן בין קו בין דמויות ראשיות לדמויות משניות.

ההשקעות הגדולות היו בטלנובלות של קרלה אסטרדה של התקופתיות, בהשקעות האלה באמת אי אפשר להתחרות לא בקאלסית ולא בטלנובלה שמבחינתך היא כבר סדרה ולא טלנובלה.

Hadar169

New member
זה לא אותו הדבר הנושא לא השתלט, בברזילאיות תמיד יש

מלא דמויות וסיפורים נוספים והכל היה עשוי בצורה מרגשת ועניינית.
&nbsp
אגב במקרה היום הצצתי לאיזה חמש דקות בפרק של המתחזה ונפלתי על סצנה אנטישמית
ראית את זה? הסבתא אמרה שגם ישו היה קורבן שהלשינו עליו בהקשר
לזה שהלשינו על הראשית כמתחזה. ואז היא אמרה שה-JUDAS הלשינו עליו ושהעולם מלא בJUDAS הייתי בהלם. עד עכשיו אני בהלם חח חשבתי אולי היא התכוונה ליהודה איש קריות שאומרים שהוא כאילו הלשין על ישו אבל היא דיברה ברבים. וזה רמז די שקוף ליהודים למרות שהוגים את זה אחרת. די מטריד האמת

&nbsp

evglev1

Well-known member
מנהל
אני מניח שמכיוון שהיו שלושה שרצו להלשין עליה

והסבתא עוד ידעה מי מהם העז והאם זה היה מעשה אישי או קולקטיבי.

evglev1

Well-known member
מנהל
הגעתי לפרק הזה ביום ראשון והשיח הוא כזה

פטריסיה אישתו של אחד האחים אומרת לסבתא שהמתחזה חפה מפשע והיא בכלא והסבתא משווה לישוע שישוע היה חף מפשע ובתרגום הוסגר על ידי אחד מתלמידיו, בספרדית המקורית הוסגר על ידי הודס שזה יהודה איש קריות בספרדית. ואז הסבתא טוענת שהעולם מלא בבוגדים/מלשינים בלי קשר לאותו יהודה.

evglev1

Well-known member
מנהל
אני חושב שהכוונה ליהודה איש קריות

שיש כמה אנשים כמו יהודה איש קריות. בעצם בדקתי בגוגל טרנסלט ומסתבר שהשם של יהודה איש קריות גם באנגלית וגם בספרדית הוא Judas בניגוד ליהודה אבי היהודי Yehuda ושבט יהודה Judah. כך שכבר מראש הוסיפו ליהודה המסוים הזה את ה-S כשתרגמו את כתבי הנצרות לאנגלית ולספרדית. כך ש- Judas זה יהודה איש קריות ולא יהודים.

Hadar169

New member
כנראה, אבל המשפט המטריד יותר זה שהיא אומרת שהעולם מלא

בJUDAS "אנשים כאלה שמלשינים"
ריבוי השם לא היה הכרחי,נקווה שלא הייתה פה כוונה ניסתרת

elall

Member
מנהל
מבינה את הדר

לא מסכימה לגבי עניין ההשקעה, אף פעם לא ראיתי שום השקעה מיוחדת בטלנובלות של טלויסה, חוץ מתקופתיות כמובן, אבל זה כבר מזמן לא היה להם , חוץ ממלון הסודות. לצלם טלנובלה באיזשהי חווה מבודדת ומרוחקת או בסטודיו כמעט ללא צילומי חוץ, זה לא השקעה בעיניי, זה בדיוק אותו הדבר אם מדובר ברופאים, עורכי דין או או סתם טלנובלה קלאסית.
&nbsp
אבל לגבי כל העניין הזה של סדרות, אני מבינה. טלנובלה זה לא סט מוגדר של כל מיני קווי עלילה וכללים ברורים שאם חורגים מהם באיזשהי סיטואציה, זה כבר לא טלנובלה קלאסית , או אפילו לא טלנובלה בכלל. זה ז'אנר עם איזשהם מאפיינים מאוד כללים, לרוב זה סיפור עם הרבה פרקים ואהבה, שנאה, תשוקה,תככים, מזימות, בגידות, רומנטיקה, ואפילו לגלובו עדיין יש את כל זה, אז כן, הם עדיין מייצרים טלנובלות. הן מקוריות, הן אולי באות במעטפת של איזשהו ריאליזם, עם דמויות מורכבות, שילוב של מצבים חברתיים אמיתיים , אבל הן עדיין טלנובלות, כי כל האלמנטים של טלנובלה שציינתי שם.
אבל כאשר הקטע ה"מקצועי" מתחיל להשתלט, זה כבר באמת הופך לסדרה, מהסוג הזה של סדרות אמריקאיות. אבל האמת שיש סדרות אמריקאיות כל כך מעולות, באמת שאני לא צריכה את מקסיקנים בשביל זה. טלויסה משום מה פשוט מתקשים לייצר טלנובלה מקורית ומרתקת באמת, כמו גלובו, והאמת שהם כבר כמה שנים טובות ממחזרים ומעתיקים מאחרים , עכשיו גם זה לא עובד להם כנראה, אז הם התחילו לפזול לכיוון ז'אנרים יותר "אוניברסליים".
&nbsp
&nbsp

Hadar169

New member
בדיוק! זה כבר כמו כל סדרה אמריקאית טיפוסית

ברגע שהמאפיינים הם כאלה.
שום קשר לטלנובלה.
&nbsp
וזה נכון שהם תמיד היו עושים רימייקים
אבל כשהם עשו הם עשו בגדול. גם אם הטלנובלה
לא הייתה כפרית אם זה בבחירת הקאסט בבחירת העלילה
באופן שבו היא הופקה ובויימה.
&nbsp
לגבי הצילומים בעיקרון כשמצלמים בחווה או עיירה זה באופן
טבעי יקר יותר כי הכל בחוץ ותמיד יש גם שילוב של פעילויות
עם כל מיני ירידים למשל באומץ לאהוב היה את ההיאבקות עם השוורים
באדמה פראית היה רודיאו ובכלל כשזה כפרי אז תפאורה של אחוזות
גדולות עולה יותר בדרך כלל גם יש השקעה בתלבושות מסורתיות. זה אחר.
ואין להם את זה יותר. פשוט כנראה כי אין להם כסף להפיק דברים כאלה.
&nbsp
בגלל זה אני אומרת שזו אימפריה בנפילה, זה די עצוב לראות איך הם לא מסוגלים
לחזור למה שהם היו. מה שכן גלובו תמיד היו טובים יותר אם זה במקוריות אם זה
בהשקעה באמת שאין עליהם וטוב שיש אותם

elall

Member
מנהל
אבל כל מה שציינת יש והיה בטלנובלות של הרבה הפקות אחרות

זה מה שהיה במשך עשרות שנים גם בטלויסה וגם בהפקות אחרות, בטלמונדו, קולומביה, ונצואלה, צ'ילה, גם להפקות הקטנות ופחות מצליחות כמו אצטקה או פרו ועדיין יש, אולי פחות, אבל זה משהו שהוא די סטנדרטי, ולדעתי בגדר התקציב הרגיל או אפילו זול. טלנובלה כפרית זה ממש לא משהו מיוחד, אלא להפך, מאוד נפוץ בז'אנר הזה, ולדעתי זה כבר הולך לנעלם כי העולם מתקדם, ופחות מעניין את האנשים סיפורי כפר, חוות וסוסים. הדור הצעיר רוצה עלילות ו"נופים" מודרניים, וזה חלק מהניסיון של טלויסה לשכלל את עצמם, "לצאת מהכפר הפרימיטיבי והקלאסי" שלהם, בעיניי זה יותר בקטע של הרעיון ולא התקציב.

evglev1

Well-known member
מנהל
קולומביה הצטיינה בכך

ולכן כשטלמונדו עבדו עם RTI קולומביה ועם קראקול היו הרבה טלנובלות כפריות של טלמונדו, ברגע שהחברות "התגרשו", כפרית של טלמונדו הפכה לעניין נדיר, אם כי נראה שזה מתחדש עם דם ואדמה.

גם כשטלוויסה ובעצם גם טלמונדו-ארגוס מצלמים סצינות בארה"ב יש סצינות באנגלית, הם יכולים להשקיע בשחקנים דוברי אנגלית, לעומת זאת טלמונדו בלי ארגוס ובלי נגיעה של מקסיקו, הכול היה בספרדית עד דם ואדמה, כל המשפטים, בתי הכלא, בתי החולים הכול התנהל בספרדית, לעומת זאת טלוויסה ידעו להקפיד על אנגלית בסצינות חו"ל, גם אם הסצינות לא באמת צולמו בארה"ב.

אני מסכים עם הדר שהתפאורה של חווה עולה כסף וכשמדובר בחוות שוורים כמו בלמדי אותי לאהוב והאומץ לאהוב אז בכלל סצינות של שוורים נוגחים בבני אדם ושהשחקנים לא ייפגעו זה בטח עולה המון לצלם סצינות כאלה.

Hadar169

New member
תהיה הסיבה אשר תהיה מבחינתי הם הרבה פחות משקיעים מבעבר

גם בטלנובלות שהן לא כפריות(אגב הכפריות לא הן לא בהכרח קלאסיות)
אפילו את לאהוב עד המוות אני לא הולכת להשלים אחרי שיצא לי להציץ בכמה סצנות,
מהר מאוד הבנתי שגם פה יש צילום כהה סצנות כבדות נמרחות ומשעממות. גם פה
לא הרגיש לי טלנובלה וזה למרות שיש פה את נושא המיסטיקה שהוא ממש מגניב בעיניי.
בקיצור טלויסה זה כבר לא זה, לפחות מבחינתי:)

למעלה