חוסמים לי יציאה מהחנייה. ניתן לתבוע הוצאות?

חוסמים לי יציאה מהחנייה. ניתן לתבוע הוצאות?

חוסמים אותי (ולא פעם אחת). ברוב המקרים זה בשל חוסר נכונות לחנות במקום מרוחק 30 מטר ואני נאלץ להתשתגע כי אני תקוע ולא יכול לצאת. עכשיו מתחיל סבב טלפוני למשטרה שעוזרת בהתאם למצב רוח. האם אני יכול להזמין מונית ולתבוע הוצאות? אם כן ממי? מהמשטרה כיוון שלא טיפלה בתלונה? או מאותו אדם שחוסם? ואיך אני יכול לדעת את פרטיו, הרי זה אצל המשטרה. (לא מדובר בתפיסת חנייה פרטית אלא בחנייה שחוסמת יציאה/כניסה לחצר בית ולזה יש חוק)

asaforon

New member
הוצאות למי שנחסמת חנייתו

נראה כי נגרם לך נזק, ולכן (אם אכן תעשה שימוש סביר במונית) תוכל לתבוע את ה"חוסם". תוכל לעשות זאת בביהמ"ש לתביעות קטנות. יחד עם זאת ברור כי אין המדובר בפתרון מעשי, שכן הזמן שיגזל ממך לצורך התביעה... (מה גם שאם המדובר במכוניות "מזדמנות" התופעה לא תפסק). מומלץ להציב שלט מיוחד במקום, או להעזר באמצעיים טכנים אחרים המודנעים את החניה במקום. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום התשובות באתר אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי

1) אבל מאיפה אקבל את פרטי הנהג?

2) האם אפשר להזמין מוניות לכל הסידורים שלי, להוסיף הוצאות משפט ופיצוי ואז לתבוע? במקרה זה הסכום יכול להגיע ל-750 ש"ח ומעלה. 3) האמצעים הטכניים לא מחייבים אותי לנעול ולפתוח עמוד קטן? למה שאני לא פשוט אצא ואכנס לחנייה שלי בצורה נוחה וקלה? למה שאני אהיה הפחדן? או שיש משהו אחר שאני לא מכיר???

למעלה