חוסר בהפרשות.

חוסר בהפרשות.

חוסר בהפרשות.
שלום.
אני עובד זה קרוב ל 25 שנה במקום עבודה פרטי.
בבדיקה שערכתי בחברת הביטוח התגלה לי שסכום ההפרשה לפיצויים שווה ל4 שנות עבודה אחרונות.
כמו כן הסכום המצטבר בביטוח המנהלים קטן משמעותית מהאמור להיות. ב10 שנות העבודה האחרונות הופרש לי לביטוח המנהלים משכר שווה לשליש משכר הבסיס בתלוש שלי.
מהיכן מתחילים לטפל? אני מבולבל מאוד ולא ממש בטוח בצעדים שאני מנסה לעשות.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
השכר הקובע להפרשות ולפיצויי פיטורים

חוסר בהפרשות.
שלום.
אני עובד זה קרוב ל 25 שנה במקום עבודה פרטי.
בבדיקה שערכתי בחברת הביטוח התגלה לי שסכום ההפרשה לפיצויים שווה ל4 שנות עבודה אחרונות.
כמו כן הסכום המצטבר בביטוח המנהלים קטן משמעותית מהאמור להיות. ב10 שנות העבודה האחרונות הופרש לי לביטוח המנהלים משכר שווה לשליש משכר הבסיס בתלוש שלי.
מהיכן מתחילים לטפל? אני מבולבל מאוד ולא ממש בטוח בצעדים שאני מנסה לעשות.
השכר הקובע להפרשות ולפיצויי פיטורים
1. לא פעם מעסיקים מפצלים את השכר הכולל בין "שכר בסיס" לבין תוספות, פיקטיביות ושאינן פיקטיביות, ומשכך זאת יכולה להיות הסיבה להפרשים בהפרשות.
2. כך למשל, החזרי הוצאות (למשל - הוצאות נסיעה) ותוספות מותנות אינן חלק מהשכר הקובע להפרשות סוציאליות. אף שעות נוספות אינן חלק אינטרגלי מהשכר ועל כן אינן להפרשות.
3. נוסף על כן, שיעורי ההפרשות לקופות הפנסיה ולפיצויי הפיטורים מראש הינן בשיעור חלקי (6-6.5%) ולא פעם יוצא המעסיק ידי חובתו בביצוע הפרשות חלקיות אלו (כאשר בעתיד, במקרה של פיטורים, יהא עליו להשלים).
4. על כן יש לבחון בקפידה את שיעורי ההפרשות (לא ציינת) נוכח הסכומים שבתלוש השכר, ואת מבנה התלוש, על מנת לקבוע אם יש לך קייס כנגד המעסיק בגין הפרשות חלקיות, אם לאו.

למעלה