חוסר ביטחון בזוגיות

LYRICA

New member
הממ

מהדברים שכתבת לא נשמע שהחששות שלך סתם. לסוע לסופ"ש לידידה כשיש לך בת זוג? התכתבויות אובסיסביות?
אני אומרת תיישמי את העצה של מריוס, ככה תגלי מהר במקום להתייסר חודשים.

שירה190

New member
איך אומר המשפט?

"רק שמור אותי מאוהביי ומשונאי אשמר בעצמי".
נראה שאת צריכה להשמר מאותו חבר משותף שהחליט לעדכן אותך לגבי הקשר של הבן זוג והידידה. הייתי בודקת מה האינטרס שלו. המשפט "זה מסובך" לא מעיד על משהו ספציפי. אולי היא עברה משבר והוא תמך בה? אולי היא רצתה אותו והוא סירב לה?
בן הזוג שלך נמצא איתך ומוותר על פגישות איתה לפי בקשתך. לא חושבת שיש לך סיבה לדאגה.

נוסעת27

New member
אי אפשר לנחש אם יש סיבה לחשוש

כי אין לפנינו את המציאות האובייקטיבית. אם אני אסתמך רק על מה שסיפרת- אז אגיד לך שאין.
לי גם היו קצת תקלים כאלה בזוגיות עם בן הזוג שלי כי היה קשה לו בהתחלה להבין את הגבולות להתנהל עם ידידות מול בת זוג. (או יותר נכון היה קשה לו לשחרר את עצמו כיישות עצמאית ולהפנים שהוא חלק ממערכת זוגית שהוא חב דין וחשבון לפרטנר) אבל אחרי הסברים, ריבים, שיחות וכו׳, הצלחנו להגיע למקום שאת נמצאת בו עכשיו- בן זוג ששם אותך במקום הראשון ויודע את הגבולות (אמרת לו שמפריע לך שהוא יישן אצל ידידה- והוא הבין לגמרי ולא נסע). האם הקשר שלהם בא על חשבונך באיזשהי דרך? על הזמן שלכם יחד? נשמע שממש לא.
&nbsp
כל עוד זה לא בא על חשבונך בשום צורה, לטעמי את פשוט מקנאה שהוא מנהל מערכת יחסים קרובה עם אישה. האם היה מפריע לך שהוא מתכתב תכיפות בוואטסאפ עם חבר? כנראה שלא.
&nbsp
אני פחות בגישה של מריוס. אם בן זוגי פתאום היה מתריע ש״תראי לי מייד את שיחות הוואטסאפ״ גם אם הן היו תמימות לחלוטין, הייתי חשה פגועה וכעוסה מעצם הבקשה ובטח שלא מושיטה את הטלפון. יש גבול כמה בן הזוג שלי מורשה לחדור לפרטיות שלי ולא אראה לו גם שיחות עם חברות וכו׳.
&nbsp
כל עוד הוא ממשיך לשים אותך במקום הראשון, וממה שאת מספרת את לגמרי שם, הייתי מציעה להרגיע את מפלצת הקנאה הירוקה. את יכולה כמובן לבטא את התסכול שאת חשה מהקירבה שלהם או לשוחח קצת על אותה ידידה ולהבין קצת יותר מי היא ומה היא (פגשת אותה כבר? אולי זה הזמן) אבל לא להתעסק עם זה באובססיביות ולדבר על זה כל הזמן, זה רק יהרוס.
&nbsp

אייבורי

New member
בעיה

יש פער בין תפיסה עצמית של אישה ליברלית ומאפשרת
לבין המציאות הריגשית שבה את לא אוהבת ומתקנאת בקשר אינטימי עם אישה אחרת.
לא אינטימי במובן המיני אלא במובן הריגשי.
לכן אני מטיל ספק בפתרון של מריוס, הוא בא לפתור בעיית אמון (לדעתי לא קיימת) ואת צריכה פתרון לבעיה פנימית שלך
&nbsp

למעלה