חוסר הצדק

בוקר טוב ברוני וליידילי ../images/Emo24.gif

האמת היא שבנוגע לדברים האמורים מעל, אין זו שאלה של "אמונה" אם יש נשים כאלו, או לא. זה יותר עניין של זמינות, משולבת באפשרות פוטנציאלית עם קבוצת אוכלוסייה מסויימת שמשתמשת בפרצה כדי להתקיים. ואני אסביר: ראשית, אני באמת חושב כי תמיכה של 3200 שקל לחודש, היא תמיכה יפה הנותנת כיסוי די מקיף לקיום סביר ביותר. והתמיכה הזו ניתנת למשפחות חד הוריות. בנוסף משפחה חד הורית יכולה לקבל סיוע בשכר דירה בסך של 300 דולר לחודש לתקופה של שלוש שנים בערך. גם זה מוסיף לקופה הכללית ומאפשר חיים סבירים פחות או יותר. אני יודע בוודאות שמספר המשפחות החד הוריות הזוכות לתמיכה כספית שכזו גודל מאוד בכל חודש. אני יודע שהתופעה רחבת היקף. אני גם יודע שבגלל השיטה הזו, משפחות "מתפרקות" חלקן באמת מתפרק והזוג נפרד. החלק הארי "מתפרק" על הנייר ובכך הם זוכים לבלבל דעתו של הביטוח הלאומי ולזכות בתוספת נכבדת של "השלמת הכנסה". אלו הם פני השטח, התופעה די רחבה בהיקפה ואין לזלזל בה. צריך גם לקחת בחשבון שעל מה שכתבתי לע"ל אין נתונים מוכחים, שאחרת מדינת ישראל הייתה עושה אירגון מחדש של המערכת. אבל וגם הנושא הזה חשוב מבחינה פמיניסטית, שהרי כך יכולה אישה להרגיש עצמאות מסויימת ובכך חירותה לא נשענת על הגבר. וכבר ידוע לכולנו כי האישו האחרון הוא לגרום להפסקה ולסיום האופציה של בעלים המתעמרים בנשותיהם ומכים אותם. לכן הזכות הזו של משפחה חד הורית, שהיא בדרך כלל אם וילד, או אם ושניים שלושה ילדים, חשובה עד מאוד למען שלומן ובטחונן של נשים השייכות לקטיגוריה ששמה "נשים מוכות" או כאלו שנמצאות בקבוצת סיכון גבוהה. במשך החמש שנים האחרונות, האופציה הזו התרחבה. ולתוכה השתלבו גם נשים שאין להם בן זוג. זאת בנוסף לעובדה כי מאחר והאופציה קיימת, לכל בן אדם ההורה ילד. ובגלל שלהרות ילד ללא אב זה אופנה חדשה. משתמשות בה גם נשים שאינן שייכות לקבוצת הסיכון. ולפחות בשלבים הראשונים של הורותן. הן מנצלות את הקיים. ואין לי טענות בגין זה. אני הצגתי כאן את האפשרות העומדת למשפחה חד הורית. ומאחר והחוק ההלכתי במדינה שלנו נותן אוטומטית את חזקת הילדים לאם. שהרי במצב הקיים זכות זו ניתנת אך ורק לנשים. ולמען האמת גם פגשתי מספר גברים שהם משפחה חד הורית, אבל כאן הם לא הצליחו לקבל את סל התמיכה הנ"ל. חלק בגלל הבירוקרטיה המסובכת שאינה לוקחת את הגבר כאדם שזקוק לתמיכה. וחלק בגלל שהשכר שלהם גבוהה והם לא עומדים בקריטריונים. הבירוקרטיה והניירת לקבלת תמיכה שכזו מתבצעת אוטומטית כמעט כאשר אישה מגישה ניירת שטוענת כי היא גרה בגפה עם ילדיה. כאשר מדובר בגבר, אז יש כאן מערכת של בילוש וחוקרים פרטיים שבודקים, שואלים, גם את השכנים ואפילו מגיעים לחשבון המרכול השכונתי בניסיון לבדוק אם הגבר זקוק לתמיכת הרשויות. כפי שזה נראה כיום, אין לגבר את האפשרות לקבל תמיכה מהביטוח הלאומי גם אם הוא נושא באחריות לילדים. ואני חוזר כמו תוכי: האופציה קיימת כבר שנים ארוכות ומתרחבת. ודווקא פחות קיימת במגזר הדתי, ששם פרודה מבן זוג נדירה יותר. צריך גם לקחת בחשבון, כי בנוסף לתמיכה הכספית של 3200 שקל, האפשרות לעבוד ולקבל כסף מתחת לשולחן קיימת. כשאפשר בקלות להשיג עוד 3000 שקל. זאת ועוד למגוון הנחות כמו: הנחה של 70% בארנונה ומים. תשלום של 300-400 שקל למעונות היום, במקום 1200 שקל. ויש עוד אבל לא כאן המקום לפרט. ואין עיני צרה באלו שמקבלים תמיכה זו. ציינתי זאת כעובדה, שהזכות הזו קיימת והיא לא בטלה בשישים ובהחלט מנוצלת גם ע"י כאלו שלא מגיע להם לזכות בה. בוקר טוב לכולם ועכשיו כבר צהריים...

ליידילי

New member
דווקא טוב שטרחת

לפרט - שידעו כולם. ואיני מבקשת להוציא את הרוח ממפרשייך , (אף שלא ברור לי בדיוק לאיזה כיוון אתה שט... -אני רק מקווה שלך ברור) אלא שאיש אינו חולק עליך שהפרצה קיימת... ומנוצלת. הדבר היחידי שחלקנו עליו היה הטיעון המשתמע כאילו הסיבה שבשלה נשים יולדות ילד במסגרת חד הורית, הינה לזכות בהכנסה מהביטוח הלאומי. -ובניסוח שלך - כך השתמע. יתכן שכל כוונתך היתה שהן לוקחות את הפרצה בחשבון במערכת שיקוליהן לקראת - אכן, מאד יתכן שכן. ואיני בטוחה שהן צריכות להינזף על כך. כמו גם שאיני בטוחה כלל וכלל שמנגנון התמיכה הזה נועד מראשיתו אך ורק לנשים מוכות - (לא ברור לי מהיכן שאבת את הדיעה הזו.) ובגדול -התמיכה הזו מהווה אבן דרך של קידמה! גם אם יש מי שמנצלה לרעה ... (ותצטרך לעמול עוד כדי לשכנע אותי שאמנם מדובר בניצול לרעה), המדינה החוכמולוגית שלנו, או ליתר דיוק חברי הכנסת הנכבדים והמחוקקים החוכמולוגים גדעו את רוב החקיקות הסוציאליות שהיו... (העף מבט על קצבת הילד הראשון והשני ...ולעומת זאת על ניתוב המשאבים דרך החקיקה לגבי הקצבה מילד חמישי ומעלה...) ואם אנשים מגיעים למצב בו הם נדרשים להתגרש על הנייר על מנת לספק לילדיהם קיום נאות אזי סימן השאלה הגדול מתנוסס לא מעל לאנשים אלא מעל למדינה שדחפה אותם לפינה... מעבר לזה בין השיטין מסתתר כאן לטעמי דיון בנושא האינטרס האישי לעומת אינטרסים לאומיים ואחרים... ובהזדמנות אשמח לדון בו עמך... המשך יבוא.... בנושא : אינטרסים.

ברונטית

New member
לא נותר אלא לקוות

שאכן דברים ישתנו, הן בראיית העולם התואמת את זמננו, והן בגישת החברה והתובנה שהשינויים יביאו לעתיד נכון יותר.

למעלה