חוסר שאיפות

אור 173

New member
חוסר שאיפות

השאיפות שלי הן יותר פנטזיות וחלומות וקשות יותר לביצוע וקלות לחלומות ורודים

אני רוצה ללמוד משהו.אבל אם אין לי שאיפות אין לי גם מה ללמוד.
נכנסתי לאתרים שעוסקים בזה.לא עזר
אין לי שאיפות.יש לי יעדים

בגרויות אין לי.אנגלית אני צריך לשפר (קצת הרבה..)

מה עושים? יש פה אשים שהיו במצב שלי ?איך מקבלים את השכל של אחרי הצבא?

AS00AS

New member
למה שאתה צריך...

לשפר אנגלית/בגריות/פסיכומטרי

אור 173

New member
אנגלית אני מתחיל ללמוד בקרוב

בגרויות אני לא חושב שאני אוצה להשלים.אני לא יודע מה לעשות עם זה.הבגרויות פחות מטרידות אותי מחוסר השאיפות
שיפורים כל אחד אומר לי.אבל זה לא עוזר לי ממש.תודה

AS00AS

New member
אם אתה חסר שאיפות ורוצה להעביר את הזמן

שביל ישראל זה האופציה המשולמת בשבילך!

einat162

New member
בגרות !

היום כבר חוסר בתואר ראשון גורם לאנשים להסתכל על אחרים בעין עקומה (והיחס של אנשים משפיע על החיים שלך - אם אכפת לך או לא).
למצוא עבודה תוכל גם בלי תואר ראשון, בלי בגרות - זה יהיה ממש קשה או עבודה שהיא ממש בתחתית הסולם (מבחינת משכורת וסטיגמה).

זה לא מדוייק...

השלמתי בגרות רק לפני כמה חודשים (יי!
) ולפני כן עבדתי במשך כמה שנים בכל מיני חברות סטארטאפ בתור מתכנת וקיבלתי משכורות די גבוהות (15-20 אלף בחודש), כאמור בלי תעודת בגרות...
למעשה נראה לי שאף אחד לא שאל בכלל על תעודת בגרות, שאלו רק על תואר ראשון (שאין לי מן הסתם) וחלק שאלו אם סיימתי 12 שנות לימוד (שכן עשיתי)... ככה שזה לא בלתי אפשרי, אם את יודעת מה את רוצה ומסוגלת ללמוד לבד את מה שצריך בשביל זה...

אצל מתכנתים זה אחרת

הם כל כך בטוחים שיש לנו תעודת בגרות, שהם בכלל לא שואלים

או לחילופין - פחות מעניין אותם כמה הוצאת בהסטוריה ובתנ"ך. בעבודה הראשונה שלי כמתכנתת הצהרתי בקורות החיים שיש לי 5 יח' מתמטיקה, אנגלית ומדעי המחשב, כולם בהצטיינות. הם לא תהו האם גם את השאר עשיתי

חח יש בזה משהו...

אבל חייבים להודות שגם בתחום הזה רוב המקומות מחפשים אנשים עם תואר, או השכלה פורמלית כלשהי... ככה שאמנם אפשר להסתדר טוב גם בלי זה, אבל כדאי בכל מקרה שיהיו תעודות רשמיות לנפנף בהן בעת הצורך...
(זאת הסיבה שאני השלמתי בגרות, בשביל להתקבל ללימודים, כי הרגשתי שזה בכל זאת נחוץ במידה מסויימת...)

einat162

New member
ו...זהו בעצם...

בהנחה שהנתונים נכונים, וגם אחד מכם רשם פה שהיום הם מחפשים השכלה פורמלית. אני בטוחה שעל כל משרה כזאת יש מלא קופצים- אז חובה להעלות את הרף לבעלי תעודת בגדורת או תואר ראשון (או יותר).

הכל עניין של היצע וביקוש.

וכרגע הביקוש גבוה מאוד

מי שמתכנת טוב מתקבל גם בלי שום השכלה.
למעסיקים (או לפחות לרובם) נסיון הרבה יותר חשוב מהשכלה.

הכל נכון לרגע זה... המצב הזה יכול להתשנות בכל רגע

הרושם שלי הוא דווקא...

שרוב מקומות העבודה בתחום הזה מציבים תואר ראשון כדרישה בסיסית מינימלית, ומי שאין לו תואר ראשון מנופה באופן אוטומטי בסינון הראשוני בלי קשר לידע ולניסיון שיש לו (מי שרוצה יכול להיכנס לכל מיני פורומים שעוסקים במחשבים ולראות את הדיונים האינסופיים בנושא הזה שנערכים שם אחת לכמה זמן...)
זה נכון שתמיד אפשר למצוא מקומות שיסתכלו על הנתונים האחרים שלך גם אם אין לך תואר, אבל זה בהחלט מציב אותך בעמדת נחיתות ובמצב לא נוח ביחס למועמדים אחרים שלחלקם יש תואר...
ההערה המקורית שלי לא היתה שהשכלה פורמלית לא חשובה או שלא כדאי להשלים תעודת בגרות או לעשות תואר - ברור שכדאי וחשוב לעשות את זה, רק ציינתי שזה לא לגמרי הכרחי ושאפשר להסתדר גם בלי זה...

למעלה