חופשה כפויה

מצב
הנושא נעול.

נ ע ה1

New member
חופשה כפויה

חופשה כפויה
אני עומדת להעסיק מטפלת בעוד שבוע וחצי. סיכמנו שעבור ספטמבר אשלם חםי שעות, והחל מאוקטובר המשכורת שלה תהיה גלובלית. במפעל שבו אני עובדת הוחלט על חופשה מרוכזת בחול המועד סוכות ולכן למעשה לא אזדקק למטפלת בימים אלו. האם אני יכולה "לכפות" עליה לקחת ימים אלו כחופשה על חשבונה (ואגב, מגיע לה שבועיים חופש בשנה?) או שגם אם איני זקוקה לה - עליי לשאת ימים אלו על חשבוני?

שיר ורד

New member
זכותך לכפות את מועד החופשה

חופשה כפויה
אני עומדת להעסיק מטפלת בעוד שבוע וחצי. סיכמנו שעבור ספטמבר אשלם חםי שעות, והחל מאוקטובר המשכורת שלה תהיה גלובלית. במפעל שבו אני עובדת הוחלט על חופשה מרוכזת בחול המועד סוכות ולכן למעשה לא אזדקק למטפלת בימים אלו. האם אני יכולה "לכפות" עליה לקחת ימים אלו כחופשה על חשבונה (ואגב, מגיע לה שבועיים חופש בשנה?) או שגם אם איני זקוקה לה - עליי לשאת ימים אלו על חשבוני?
זכותך לכפות את מועד החופשה
כמו זכותו של מעסיקך. אבל, אינך יכולה להכריח את העובדת להגיע לצבירה שלילית של יתרת חופשה. תנסי לשכנע אותה לקבל אחת האפשרויות הבאות. לעבוד גם באוקטובר לפי שעות. לצאת לחופשה בסוכות , גם אם תרדל צבירה שלילית. לקבל שכר מלא בחודש אוקטובר ולהחזיר את שעות העבודה שלא עבדה בסוכות במהלך השנה (זה דבר שכיח שלא מצליחים להגיע בזמן ולשחרר את המטפלת מכל מיני סיבות). בשוק העבודה, קיים גם מושג של חופשה ללא תשלום, ומעסיקים משתמשים בו בעיקר בתקופות של מיתון/ או מפעל מושבת בגלל שביתה בנמלים/ כוח עליון אחר. אינני יודע מה החוקיות שלו, אבל אם הוא חוקי זו אפשרות נוספת שהיא קרובה למעשה לעבודה על פי שעות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה