חופשה משפחתית - זכות או חובה למתבגר?

mother cat

New member
תודה על העדכון

אני מצטערת לשמוע שזו המסכנה, אבל אם ניסיתם וכולם שלמים עם ההחלטה, כנראה זה הדבר הנכון. אי אפשר בכוח...

שמחה שיכלתי לעזור מעט. בהצלחה בהמשך

גם את..?

גם את משתמשת בביטוי נער לילד בן 13?
לדעתי זה ביטוי מרחיק... קצת חבל...
האם הילד אמר גם למה הוא מעדיף להישאר
בבית של אמו? (שוב - אולי סמנטי - אבל אנחנו
אף פעם לא משתמשים בביטוי בבית - יש אצל אמא
בבית או אצל אבא בבית)...

בקיצור...
תודה על העדכון, ומקווה שיהיה פתח להמשך להתיעצות,
טיפול והמשך "מאבק" על הילד (עם או בלי זקן
)...
ו... חופשה נעימה... (אל תשכחו לשאול את הילד מה להביא
לו...)

אחרי בר מצווה זה נער

הוא פשוט מעדיף לרבוץ בבית. וזה הבית כי שם הוא מבלה את רוב ימיו.
ברור שנשאל ונביא מתנות:)

לא הייתי מקבלת כפשוטו... אבל אני שומעת ממך...

שאת עושה את המירב והמיטב... וזה כל מה שנחוץ....

תודה

גם לי חשובה הסמנטיקה. דווקא בגלל זה אני קוראת לבת שלי נערה, אני חושבת שזה מכבד אותה.

azaria

New member
ל/על ילד נער בחור בן 13 לא מוותרים כ"כ בקלות

בגילו הוא לא יודע מה נכון ומ הטוב בשבילו. ובטח שאין לו סמכות להחליט ולקבוע עובדות.
זה דווקא המקום של ההורים.

הילד יכול להביע דיעה. ההורים צריכים לקחת את הדיעה הזו בחשבון ולהתייחס אליה. אבל ההחלטה היא בסופו של דבר של ההורים.

אם ההורים חושבים שלטובת הילד עדיף שיצטרף לטיול - אז יש לברר עם הילד מה הסיבות להעדפתו להישאר בבית.

אם זו סתם "העדפה לרבוץ" אז שיתכבד ויזיז את ישבנו כי הוא מצטרף, נקודה.
אם יש לו קשיים או בעיות עם מישהו מהמשפחה המורכבת - שידבר עליהם וננסה ביחד למצוא פתרונות (אז הוא לא יישן באותו חדר עם אחותו הגדולה, או שנדאג לשלב גם דברים שמעניינים אותו ולא רק "שטויות של קטנים", וכו וכו)

בקיצור, אני לא רואה בעיה עם לקבוע לו כעובדה שהוא מצטרף לנסיעה כמו כל אחד אחר במשפחה. זה גם ישדר לו שהוא חשוב לכולכם ושהוא חלק מכולכם.
זה שמאפשרים לו להישאר דווקא יכול להעליב אותו "ולהוכיח לו" שרק אותו לא אוהבים, ורק את האחרים לוקחים לחו"ל ואותי לא. (אפילו אם זה לבקשתי המפורשת)

ולגבי הזיפים ותמונת הפספורט - זו בדיוק דוגמא למשהו שולי שבו אפשר בקלות לוותר לו, אבל גם זאת יש לעשות בצורה חכמה וחינוכית.
הייתי מסביר לו למה נראה לי עדיף להצטלם מגולח ומסודר. (וגם למה עדיף להיות כך תמיד, אבל זה כבר נושא אחר) ובמקביל הייתי אומר לו שהוא גדול מספיק בשביל להבין בעצמו את העניין, במיוחד אחרי ההסבר. ולכן תתנו לו עוד מעט זמן לחשוב ולהחליט. ואתם תקבלו את ההחלטה שלו בעניין הזה. גם אם יחלטי להצטלם עם הזיפים.

יתכן שיהיה בוגר מספיק בכדי לחשוב ברצינות, לראות שאתם צודקים ולהסקים להתגלח לכבוד הצילום.
וגם אם לא - באמת לא יקרה שום אסון אם יהיה קצת פחות פוטוגני בתמונת הדרכון שלו. וכשיגדל או יתחיל להתגלח יוכל לעדכן את התמונה אם ירצה או אם יהיה צורך.

אני 100% מסכימה איתך. הבעיה

אצלנו בפורום זה, היא שאני לא אמא שלו. אבא שלו הוא זה שלוקח החלטות לגבי הילד שלו ואני צריכה לכבד אותו, גם אם אני לא מסכימה עם זה.
בקשר לגילוח, שיכנעתם אותי כולכם שצריך לרדת מזה. ואכן ירדנו.
מעבר לעליית המתח בקשר לגילוח ולצילום, אין שום בעיה. לא איתי ולא עם הבת שלי, הוא אוהב לבוא אלינו בד"כ, כל הילדים מסתדרים נהדר יחד.
לבת שלי (שגם היא מתבגרת צעירה) אמרתי בפה מלא, אנחנו מתכננים חופשה בתאריכים האלה, בבקשה תהיי פנויה כי את באה איתנו. היא כל השנה בפנימייה ויודעת שהשעות איתה יקרות מפז בשבילי.

mother cat

New member
אני לא חושבת ש"נער" זה ביטוי מרחיק

זה מה שהוא - הוא בגיל הנעורים (שלצערי מתחיל היום מוקדם מאד...).
דווקא לקרוא לו "ילד" נראה לי בעייתי יותר - כי זה מקטין, ולא לוקח בחשבון שהוא כבר בשלב אחר של ההתפתחות.

יש לי נער בן 14 בבית - אם אני אקרא לו "ילד" תאמיני לי שהוא יעלב
.
זה לו שאני אומרת לו "נער, יש לך טלפון" - לפניו אני קוראת לו בשמו. אבל אם אני אדבר עליו והא ישמע ואני אתיחס אליו לו בשמו מאיזהשהי סיבה, הוא בהחלט יעדיף להקרא נער מאשר ילד.

azaria

New member
הילד שלי כבן 15 ובעצמו מדבר על הילדים בכיתה

את בטוחה שעניין הילד/נער בא מהבן שלך ולא רק אצלך בראש?

mother cat

New member
לגמרי ממנו - בגיל 10

הוא כבר התחיל לדבר על זה שהוא תכף בגיל הנעורים. עשה לנו הכנה למה שעומד לבוא... כן, אם הוא מדבר על ילדים מהכיתה סביר להניח שהוא יגיד "ילדים מהכיתה שלי", אבל הוא לגמרי מחשיב את עצמו נער.גם אני כשאני מדברת על חברות לעבודה אומרת "הבנות" למרות שכולנו כבר לא בנות מזמן - נשים, ורובינו גם אמהות... אבל להגיד "הנשים בעבודה" נשמע מא לא טבעי לעומת "הבנות בעבודה"....

בגיל 10?

נשמע לי עניין אישי שלו....
מה הגיל בו מרגישים נערים?
אין לי מושג....
אנחנו אף פעם לא השתמשנו
במושג.

mother cat

New member
בגיל 10 הוא הודיע שהוא "תיכף בגיל ההתבגרות"

אני לא יודעת מתי בדיוק הוא נהפך לנער, אבל זה קרה מתישהו ב2-3 שנים האחרונות. תראי, התפתחות מינית כבר החלה (כולל עניין במין - לא שהוא מדבר איתי על זה, אבל אני מבינה את זה בין השורות), תחומי העניין השתנו, הפעילויות השתנו. בגיל 14 הוא כבר ממש לא ילד. עוד לא מבוגר, אבל ממש לא ילד - עד כמה שאני יודעת, זה נער.

אגב כל ההתבגרות וההפתפתחות בימינו מרגישה לי מהירה ומוקדמת יותר ממה שהיה בזמני. צריך רק להסתכל על ילדות ומה מעניין אותן בימינו... בת הכמעט 11 של בעלי כבר 3-4 שנים שהדבר שהכי מעניין אותה זה "שופינג" - אני לא חושבת שאפילו הכרתי את הקונספט כשהייתי בגילה (אני אנגליה אז את המילה הכרתי - בגילה "שופינג" מבחינתי היה ללכת לסופר עם אמא). להגיד לך שאני אוהבת את זה? לא, ממש לא. הייתי רוצה שישארו ילדים עוד כמה שנים טובות. אבל לא להכיר במציאות לא תעזור לי לשנות אותה...

גם בת ה- 10

שלי מגלה מול עיני סממנים של מתבגרת -
כולל לבוש, שופינג וכו'....
היא לא קוראת לעצמה נערה, וגם אנחנו לא...
ועדיין אנחנו מנסים לשמור על שפיות - להשאיר את
הדברים כמו שהם בעינינו - סממנים חיצוניים -
ולא להיתפס לתפיסה שמדובר באמת על נערה...
כי.... היא לא !

לדעתי אנחנו ההורים צריכים לעמוד לצד הילדים,
ולהדריך אותם. גם אותם זה מבלבל - הם רואים
בתקשורת ילדים שהם בעצם לא ילדים, ותכנים המיועדים
למבוגרים בתחפושת ילדית (או ללא תחפושת)...

אנחנו, המבוגרים, לדעתי, צריכים שלא להיתפס במערבולת
הזאת, אלא לנסות ולשקף להם את הדברים בהתאם
להתפתחות שלהם כמו שהיא - ולדעתי הם לא יותר מפותחים
מכל בחינה שהיא,הם רק מחקים את סממנים חיצוניים.

גם לגבי התפתחות מינית אני לא בטוחה שאת צודקת,
מעבר לכך שהתעניינות מינית מתחילה בגיל 4 (עפ"י
פרויד), אני לא באמת חושבת שההתפתחות המינית
של ילדים מתחילה בגיל 10. אבל שוב, הם הרבה יותר
עסוקים בתכנים מיניים שנגישים להם ומציפים אותם בתרבות
שלנו.

דוגמא - חולצת מרלין מונרו המופיעה עם שפתיים פסוקות
במידות לגיל 6 ומעלה - האם הילדה בת 6 שמעוניינת בחולצה
באמת חושבת על הקונוטציה המינית?
או ילדה הלובשת תחפושת זנותית - האם בחרה בכך בגלל
יצרים מיניים, או בגלל שכמעט ולא ניתן למצוא בחנות תחפושת
אופנתית שונה....

ואם נחזור לדיון המקורי. לדעתי מבוגר הקורא לילד נער בקונוטציה של השואלת,
מעביר יותר מדי אחריות לילד המחליט לא להצטרף לטיול משפחתי,
בבחינת -"אתה כבר נער בוגר, אנחנו, ההורים לא נקבע בשבילך, לא נשכנע אותך,
ולא נילחם עליך.",
בעוד שלמעשה, גם הילד שמגדל זקן ושפם הוא עדיין ילד הזקוק לשני הוריו (גם אם הם
לא יחד) שילחמו עליו ולמענו....

mother cat

New member
מסכימה עם הרבה ממה שאמרת

לגבי הסימנים החיצוניים. אני יודעת שאחד הדברים שמחרידים אותי הם אותם "בוקים" של צילומים שעושים לבנות מצווה - ראיתי כמה וכמה כאלה שהפוזות גובלות בפורנוגרפיה. אני בטוחה שאותן בנות שמצטלמות אינן ערות למה שהן משדרות ורק חושבות שזה יפה, אבל אותי כמבוגר זה מזעזע (יש לי שנה להתכונן - וברור לי שהבת של בעלי תרצה גם "בוק". אני מתכוונת לעשות לה, אבל לבחור בעצמי את הצלמת, להיות נוכחת בצילומים, ולדאוג שהתמונות יהיו תואמות גיל 12...).

לגבי הנער/ילד בנושא השרשור - אני פחות מסכימה. גם נער לדעתי צריך הכוונת מבוגרים, להורים שדואגים לו, וגם שילחמו עליו. אני לא חושבת שאם קוראים לו נער או ילד באמת משנה... אבל מוכנה להסכים שלא נסכים על נקודה זו

ואיך הוא באופן כללי עם היציאה מהבית

של אמא שלו ליותר מיום,יומיים?(משערת ששם רוב החברים שלו,אולי טועה)

למעלה