חופשות לידה לגברים...?

Dorfl

New member
חופשות לידה לגברים...?

מה המצב בישראל בנושא הזה?
 

tookmy

New member
בוטל

היה חוק, אבל ביטלו אותו כיון שטענו שמעט מאד ניצלו אותו (נו, אז מה?) וכן בטענה המגוחכת שהרבה רימו ולא באמת היו בחופשה בבית כאשר הצהירו על כך...
 

Dorfl

New member
הדמוקרטיה הישראלית בפעולה...

שאלה נוספת: לאיזו מדינה כדאי לי להגר כדי להנות מחוקים נורמליים? חוקים שקיימים במערב עוד מהמאה הקודמת?
 

tookmy

New member
מתוך המעט שביקשו

אחוז גבוה יחסית הואשם במירמה. אני מניחה שאילו היו שולחים חוקר באותה מידה על כל מי שחותם אבטלה היו מגלים מימצאים דומים, אבל כידוע כשמחפשים אז מוצאים.
 

ציפי ג

New member
החוק לא בוטל

הנה לשון החוק: ח)3 (1) עובד שאשתו ילדה, יתן לו מעבידו חופשת לידה חלקית, בתקופת חופשת הלידה שנותרה מתום ששת השבועות הראשונים שלאחר יום הלידה, אם התקיימו כל אלה: (א) אשתו זכאית לחופשת לידה והיא הסכימה בכתב לוותר על חלק מחופשת הלידה המגיעה לה בתקופה שנותרה מתום ששת השבועות הראשונים שלאחר יום הלידה; (ב) אשתו עבדה בתקופה האמורה בפסקת משנה (א בזמנו רצו לבטל את החוק מהסיבות שטוקמי נקבה בהן, אבל "בסוף" לא ביטלו. ולמה הסוגרים? כי לדעתי זו היתה עז. מאיימים לבטל משהו שאחוז קטן באוכלוסיה נהנים ממנו, ואז כולנו קופצות - זה לא שויוני וכו´, ומשאירים את החוק הזה, ובתמורה אנחנו מוותרות על דברים שחשובים לנו פי כמה - כמו למשל הכרה בהוצאות מעונות יום וכו´.
 
אני מסכימה איתך וגם לא

כלומר - הזכות הבסיסית החשובה היא למנוחת האשה אחרי הלידה ולא למנוחת הגבר. יע"ז - זו זכותה של כל משפחה להחליט לגבי עצמה ויש טעם לפגם ומגמת עיכוב קריירה נשית בשלילה (היפוטטית) של זכות זו.
 
חלילה וחס

הארכת חופשת לידה לנשים בשוודיה והולנד היא מהגורמים המרכזיים להתדרדרות קשה ו/או עיכוב קשה במעמדן בשוק העבודה.
 

אבא גאה

New member
אפשרות בחירה?

נאמר שאחרי שלושה חודשים בבית הא/נשים מעוניינים להישאר עוד חודשיים הילד בבית? מה איכפת לך שהמדינה תאשר, תשלם להם ותשמור להן על מקום העבודה?
 

אבא גאה

New member
את צינית? כאילו רוצה לומר לי שאני

מגזים? או שאת מתכוונת ברצינות לחופשת לידה/אימוץ של שנתיים?
 

מירי,

New member
אוף , אני חלשה בסמיילים ../images/Emo3.gif

אני צינית לגמרי , איך אתה מחליט עוד חודשיים כן ועוד שנתיים לא? לא הייתי מתנגדת ששנתיים ישלמו לי וגם יישמרו לי על מקום העבודה... אבל גם ככה אפילו שלושה חודשים (וזה בעצם פחות) לא מבטיחים את המקום שלי כשאחזור... ותאוריות זה יופי - אבל יש מציאות!
 

מירי,

New member
זה אפילו לא 3 חודשים

אלא 12 שבועות. לא יודעת איך החליטו, כרגע זה מה יש - טוב או לא , ואני לא חושבת שעכשיו הזמן לשנות את זה.... כמה שידוע לי בארופה זה יותר ובארה"ב פחות , אז אנחנו באמצע.
 

אבא גאה

New member
איזה מין טיעון זה מירי?

אז אמצע זה טוב? אם לא יודעים איך החליטו משהו - אז נשאיר את זה כמו שזה? השאלות הן מהותיות: מהו פרק הזמן הסביר לדעתך שילד צריך הורה בבית מיד לאחר הגיחו לאוויר הישראלי? האם פרק זמן זה הוא גם סביר שמקום העבודה יישמר לך? כמה א/נשים ובעיקר נשים נפגעות והקריירה שלהן נפגעת ב"זכות" הילדים? האם נכון שככה? האם אין מה לעשות? מה פייר לדעתך ומה לא? איך שומרים זכויות אמיתיות על מקום עבודה לאחר לידה/אימוץ?
 

ציפי ג

New member
לדעתי פרק הזמן משתנה

מילד לילד. יש ילדים שצריכים הורה לידם הרבה זמן, ויש ילדים שפחות. לכן אין זמן סביר. לדעתי, שלושה חודשים, זו פשרה בדיוק כמו ש1/2 שנה זו פשרה. האם משק יכול להתנהל בדרך שכל אם תבדוק מה מתאים לילדה וכך תחליט? מספיק לקרוא את ההודעות בפורום הנקה והורים לילדים, כדי לראות כמה אמהות מוצאות ששלושה חודשים לא ממצים את הצורך בקרבה של האם לתינוק. (אני מדברת מנקודת ראותה של האם, כי בד"כ על כך הן מדברות). העובדה שכך מרגישות נשים כה רבות לאחר הלידה, ולכן רבות מתפטרות לאחר הלידה, גורמת לאי שכירת נשים, בדיוק כמו שתגרום הארכת חופשת הלידה סטטוטורית.
 

מירי,

New member
זה לא טיעון

זו פשוט עובדה - אני לא יודעת איך היחליטו ומעצם היותי מאמינה גולה בשיטת הסלמי אני לא מאינה שזה הזמן לפרוס את הפרוסה הזו... לדעתי אין זמן שניתן לקבוע בחוק שהוא הזמן לילד להיות עם הוריו בביתו , יש זמן שמתאים להורים וגם לילד - וכל ילד לגופו! (לדעתי ילד <לא תינוק> מאומץ זקוק ליותר וככל שהילד גדל הזמן מתארך). לגבי שמירת מקום העבודה - גם כאן לדעתי זה תלוי במקום העבודה ובסוג העבודה... וכו וכו וכו.. זה מאוד מורכב!
 
למעלה