חופשת מחלה

מצב
הנושא נעול.
חופשת מחלה../images/Emo184.gif

חופשת מחלה

היי יש לי שאלה חשובה.... בין התאריכים 8/11-14/11 הייתי בחופשת מחלה, היום ה 1/12 קיבלתי את תלוש המשכורת שלי ללא התשלום של חופשת המחלה... שאלתי את הפקידה במשרד והיא טענה כי מדי חודש היא מגישה דוח נוכחות של הנציגים ב 9 לחודש!!! ז"א שאת חופשת המחלה היא תגיש רק ב 9/12 להנהלת חשבונות ואז אני אקבל את התשלום רק ב 01/01/05 ??????? לא נראה לי הגיוני שאני אמורה לקבל בשכר את חופשת המחלה רק אחרי חודשיים! וזה לא נראה לי קשור לדוח נוכחות... תקנו אותי אם אני טועה מאוד, מאוד, מאוד חשוב לי

שיר ורד

New member
זה מאוד הגיוני , אבל לא חוקי

חופשת מחלה

היי יש לי שאלה חשובה.... בין התאריכים 8/11-14/11 הייתי בחופשת מחלה, היום ה 1/12 קיבלתי את תלוש המשכורת שלי ללא התשלום של חופשת המחלה... שאלתי את הפקידה במשרד והיא טענה כי מדי חודש היא מגישה דוח נוכחות של הנציגים ב 9 לחודש!!! ז"א שאת חופשת המחלה היא תגיש רק ב 9/12 להנהלת חשבונות ואז אני אקבל את התשלום רק ב 01/01/05 ??????? לא נראה לי הגיוני שאני אמורה לקבל בשכר את חופשת המחלה רק אחרי חודשיים! וזה לא נראה לי קשור לדוח נוכחות... תקנו אותי אם אני טועה מאוד, מאוד, מאוד חשוב לי
זה מאוד הגיוני , אבל לא חוקי
זה בהחלט הגיוני , ששיטת הדווח היא כזו שרק לאחר סיום החודש אוספים את דווחי הנוכחות ולכן הם יתוקנו רק בחודש השכר הבא. אבל זה לא חוקי, כי דין דמי מחלה הם כשכר עבודה לכל דבר (סעיף 7 לחוק ימי חלה). ולכן אסור להלינם. זכותך לתבוע את המעסיק על הלנת שכר של חודש, לגבי דמי המלה (מיד לאחר שתקבלי אותם באחור של חודש). אם התביעה לא תוגש תוך חודשיים מקבלת השכר המולן, את תאבדי את זכותך לפיצויי הלנה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה