חופשת מחלה

מצב
הנושא נעול.

david800

New member
חופשת מחלה

חופשת מחלה
שלום רב היתה לי חופשת מחלה במשך חודש וחצי המעסיק אמר לי שמי שמביא את הכסף לדמי המחלה זה ביטוח לאומי כי זה הרבה זמן תבעתי את ביטוח לאומי על הבטחת הכנסה וקיבלתי סירוב ואפשרות להגיש ערוער בינתים התפטרתי מהעבודה ולא קיבלתי את הכסף על החודש וחצי שישיבתי בבית הלכתי לבית המשפט כדי לתבוע את ביטוח לאומי ואמרו לי בכלל שמי שצריך לשלם לי זה המעסיק אבל הוא משלם רק עד 18 ימי מחלה בשנה זה נכון? אני יכול לתבוע ימי מחלה אחרי שעזבתי את העבודה וכמה כסף לדרוש

המעביד צריך לשלם...

חופשת מחלה
שלום רב היתה לי חופשת מחלה במשך חודש וחצי המעסיק אמר לי שמי שמביא את הכסף לדמי המחלה זה ביטוח לאומי כי זה הרבה זמן תבעתי את ביטוח לאומי על הבטחת הכנסה וקיבלתי סירוב ואפשרות להגיש ערוער בינתים התפטרתי מהעבודה ולא קיבלתי את הכסף על החודש וחצי שישיבתי בבית הלכתי לבית המשפט כדי לתבוע את ביטוח לאומי ואמרו לי בכלל שמי שצריך לשלם לי זה המעסיק אבל הוא משלם רק עד 18 ימי מחלה בשנה זה נכון? אני יכול לתבוע ימי מחלה אחרי שעזבתי את העבודה וכמה כסף לדרוש
המעביד צריך לשלם...
לפי מספר ימי המחלה שנצברו לך בעבודה עד המחלה (18 ימים על כל שנת עבודה פחות כמה שניצלת). ביטוח לאומי לא משלם על מחלה אם זו לא מחלה שמגיעה לפחות ל-91 ימי מחלה (ואם כן - זה לפי השאלה אם יש דרגת נכות ודרגת אי-כושר מספיקות). אם היית מבוטח בקרן פנסיה - יש קרנות שבהם יש גם ביטוח של דמי מחלה מעבר למה שהמעביד חייב. אם המעביד היה חייב לבטח אותך בקרן כזו ולא ביטח, אתה יכול לתבוע אותו על זה.

שיר ורד

New member
מספר שאלות שיעזרו לקבלת התשובה

חופשת מחלה
מספר שאלות שיעזרו לקבלת התשובה
האם חופשת המחלה נבעה בגלל אירוע תאונתי? האם בגלל פגיעה או מחלה שנגרמה עקב עבודתך? כמה זמן עבדת אצל אותו מעסיק? בגין כמה ימי מחלה הוא שילם לך? תשובות לשאלות הבאות יעזרו לדעת האם מגיעות לך אולי זכויות אחרות שלא שמת לב אליהן: מה היתה סיבת ההתפטרות? האם נתת למעסיק הודעה מראש? אם כן, כמה? האם בתקופת ההודעה מראש עבדת או היית בחופשת מחלה? האם קיבלת פיצויי פיטורים? האם אתה עובד כרגע? אם לא, האם אתה מתייצב בלשכת התעסוקה?

מצב
הנושא נעול.
למעלה