אין חוק כזה וגם אין בו צורךחופש העסקה
האם קיים חוק בנושא "חופש העסקה"? מהו היקף חופש ההעסקה כנגד חוק שווויון ההזדמנויות בעבודה ? תודה רבה מראש
אז אפשר לומראין חוק כזה וגם אין בו צורך
מאחר והמעסיק הוא זה שבוחר את העובד, הרי כל בחירה/אי בחירה של עובד שאיננה סותרת חוק קיים או הסכם קיבוצי, תחשב כחוקית.
לא דייקת בדבריאז אפשר לומר
שחופש ההעסקה הוא מעיין זכות קנויה למעביד ? אין לו שום הגבלות פרט לאלו הנמצאות בחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה ? בדיני עבודה למשל (אני ממש לא מתמצא בהם) אין הבדלה בין מעסיק קטן של חברה "אישית" לבין מעסיק גדול או מעסיק ציבורי ?
אז...לא דייקת בדברי
המגבלות החלות על המעסיק הם לא רק בהתאם לחוק שויון הזדמנויות בעבודה, אלא כלל חוקי העבודה ובמיוחד חוקים כמו חוק חיילים משוחררים, חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות , חוק פצויי פיטורים , חוק עבודת נשים וכמובן ההסכמים הקיבוציים הקיימים במקום העבודה אן מוחלים בצו הרחבה על כל הענף. החוקים עצמם (לעיתים גם הסכמים קבוציים כלליים) יוצרים את ההבדלה בין מעסיק קטן למעסיק גדול ובהחלט ישנם מקרים שמה שיחשב לגיטימי וחוקי אצל מעסיק קטן יחשב כעבירה על החוק אצל מעסיק גדול. לכן, אם אתה מעסיק עובדים ולא מכיר את חוקי העבודה, אתה עשוי להמצא במצב של עבירה על החוק, וכידוע במשפט המודרני אי ידיעת החוק איננה פוטרת מעונש.
ישנם הבדלים קטנים המוגדרים בחוקאז...
לצורך העניין אין הבדל בין המדינה כמעסיק לבין אני כמעסיק שרוצה לפתוח בית קפה עם 4 עובדים..? מבחינת החוק אני מדבר, כי אני הבנתי שיש איזה חופש פעולה רחב יותר למעסיק ממש קטן
שאלהישנם הבדלים קטנים המוגדרים בחוק
כמו-כן, מעסיק ציבורי חייב גם בהסכמים קבוציים ובנורמות שנקבעו ע"י בתי הדין לעבודה, בג"ץ וכן בנוהלים שנקבעו בתקשיר.
תשובותשאלה
מזה תקשיר ? איפה קבוע שמעסיק ציבורי מחוייב לכל אלו ? מה הם אותם הבדלים קטנים בין מעסיק ציבורי לפרטי ואיפה אני יכול למצוא אותם ? תודה רבה על כל העזרה!
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.