חופש מחלה - עובדת יומית

מצב
הנושא נעול.

6tuti6

New member
חופש מחלה - עובדת יומית

חופש מחלה - עובדת יומית
שלום לך! רציתי לברר בגין חופש מחלה שהיה לי לפני מספר חודשים. את חופשת המחלה הגשתי לביטוח לאומי(מח' נפגעי עבודה)עם כל האישורים המעידים על מחלת מיקצוע.תקופת ימי המחלה הם סה"כ כ-30 ימים מצטברים למשך שלושה חודשים. בביטוח לאומי תביעתי נדחתה. אציין שעבודתי היא חלוקת דואר אצל קבלן פרטי והוא משלם לי משכורת לפי שעות.אני עובדת כבר כשנתיים וחצי.ולא כל יום יש עבודה. ברצוני לדעת האם על המעביד לשלם לי עבור ימי המחלה או שעליי לפנות לבית הדין לעינייני עבודה? אודה לכם מראש תותי.

שיר ורד

New member
יש לך שתי אפשרויות

חופש מחלה - עובדת יומית
שלום לך! רציתי לברר בגין חופש מחלה שהיה לי לפני מספר חודשים. את חופשת המחלה הגשתי לביטוח לאומי(מח' נפגעי עבודה)עם כל האישורים המעידים על מחלת מיקצוע.תקופת ימי המחלה הם סה"כ כ-30 ימים מצטברים למשך שלושה חודשים. בביטוח לאומי תביעתי נדחתה. אציין שעבודתי היא חלוקת דואר אצל קבלן פרטי והוא משלם לי משכורת לפי שעות.אני עובדת כבר כשנתיים וחצי.ולא כל יום יש עבודה. ברצוני לדעת האם על המעביד לשלם לי עבור ימי המחלה או שעליי לפנות לבית הדין לעינייני עבודה? אודה לכם מראש תותי.
יש לך שתי אפשרויות
לערער על החלטת הביטוח הלאומי ולקוות שיכירו במחלתך כמחלת מקצוע. למסור למעביד את אישורי המחלה המקוריים (את צריכה לבקש אותם חזרה מהביטוח הלאומי) ולדרוש תשלום ימי מחלה כחוק. אם המעסיק יסרב לשלם לך בגין ימי המחלה, תצטרכי לתבוע אותו בבית הדין לעבודה. שימי לב, שבגלל חלקיות המשרה שלך, לא תקבלי דמי מחלה מלאים לכל יום מחלה , אלא על פי שיטת חישוב המוגדרת בחוק דמי מחלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה