חופש שנתי

מצב
הנושא נעול.

l i m o

New member
חופש שנתי

חופש שנתי
הנני עובדת מדינה (אחות), הצתברו לי 60 יום חופש שנתי, אני עובדת במשרה מלאה, אמורה לחזור מחופשת לידה לעבודה. איך אפשר לעבוד פחות משמרות בשבוע ע"י שימוש בחופש השנתי ?

לקחת ימי חופש כשאינך מעונינת להגיע.

חופש שנתי
הנני עובדת מדינה (אחות), הצתברו לי 60 יום חופש שנתי, אני עובדת במשרה מלאה, אמורה לחזור מחופשת לידה לעבודה. איך אפשר לעבוד פחות משמרות בשבוע ע"י שימוש בחופש השנתי ?
יתכן שלא הבנתי את השאלה, אנא הבהירי.

l i m o

New member
פשוט,

יתכן שלא הבנתי את השאלה, אנא הבהירי.
פשוט,
הנני אחות , שבמשך שנים, בגלל אילוצים כאלה ואחרים של הבית חולים, לא יצאתי לחופש וצברתי 60 יום חופש. אני אמורה עוד מעט לחזור מחופשת לידה, ואני לא רוצה לאבד משרה מלאה כי אני צריכה את הכסף, אז אני רוצה את הימי חופש שלי טיפין טיפין, אבל הבית חולים, היום התברר לי, מכריח אותי לקחת את כל החודשיים ביחד. האם אני יכולה להתעקש על לעבוד 3 משמרות בשבוע במקום משרה מלאה וכך "לבזבז" את הימי חופש ?

שיר ורד

New member
לא

פשוט,
הנני אחות , שבמשך שנים, בגלל אילוצים כאלה ואחרים של הבית חולים, לא יצאתי לחופש וצברתי 60 יום חופש. אני אמורה עוד מעט לחזור מחופשת לידה, ואני לא רוצה לאבד משרה מלאה כי אני צריכה את הכסף, אז אני רוצה את הימי חופש שלי טיפין טיפין, אבל הבית חולים, היום התברר לי, מכריח אותי לקחת את כל החודשיים ביחד. האם אני יכולה להתעקש על לעבוד 3 משמרות בשבוע במקום משרה מלאה וכך "לבזבז" את הימי חופש ?
לא
החוק מאפשר למעביד לקבוע באופן בלעדי את מועדי החופשה. לאחר דיון ממושך בועדת העבודה של הכנסת הוכנס לחוק לפני כשנה סעיף המאפשר לעובד לבחור יום חופשה אחד בשנה , וגם עליו העובד צריך להודיע למעסיק שבועיים מראש. לכן, אם המעסיק לא מוכן להצעתך, לא תוכלי לממש זאת. אבל, אם המעסיק מאוד לחוץ ורוצה שתחזרי לעבודה, את יכולה להודיע להם שבמידה ולא יגיעו אתך לסידור כזה, תקחי חל"ת בהתאם למגיע לך על פי חוק. אולי זה יעזור לשכנע את האחראים עלייך להתחשב ברצונך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה