חוץ מקצת מרק עדשים לא נשאר כלום

חוץ מקצת מרק עדשים לא נשאר כלום

משבת לכן שינסתי מותניים והכנתי
תבשיל תפוחי אדמה וחומוס מבושלים ברוטב מעגבניות טריות ועגבניות מרוסקות מקופסה עם פפריקה מתוקה וחריפה
עליו מונחות קציצות אפויות משבבי סויה, קשיו וגרעיני חומוס מבושלים שנטחנו , חאוויג', פלפל שחור ומלח.

לא לא לא

הנה זה

ladybug6

New member
וואו!!

את מוכיחה את שאני טוענת תמיד: זה לא משנה מה נגיש, אם לעיניים זה יהיה טעים - כבר עשינו חצי מהעבודה..
נראה משגע

זו תמונה ישנה

באמצע דלעת שמילאתי בתערובת טופו טחון וירקות, כמו הקציצות שמסביב. היום הייתי מצלמת את זה בלי ניר אפיה למשל שנותן תחושה של לא נקי...

ladybug6

New member
כאן בכלל לא היו בישולים בסופ"ש אז

התחלתי את השבוע עם מקרר עשיר במצרכים אבל שום דבר מבושל/מוכן לאכילה..
בלית ברירה מצאתי זמן להרתיח כרובית שלמה, ותיכף אטבול אותה בבלילה מתובלת ובפירורי לחם, ואכניס בשלמותה לתנור.
בערב אכין תפוחי אדמה מחורצים/מעוכים בתנור.
מקווה למצוא מתישהו גם זמן להכין סלט עדשים או מג'דרה, במקרה הכי גרוע אפתח קופסת שימורים של גרגרי חומוס ואקפיץ אותה במחבת עם תבלינים.

הכנסתי תבנית חיתוכיות לתנור

שיהיה עם מה לשתות את החליטה אחר כך.
אצלנו מרגישים פיכסה. חורף שאינו חורף גורם לכולם כאן להשתנק בשיעולים מכוערים, להנזיל מהאף כאילו אין מחר ולאחד נתפס הגב באופן קיצוני.
מתנחמים במזון חודר צינון.
חולטת שורש זנגביל וקורנית סוחטת לימונים ומקווה לטוב.

כוס תערובת אגוזים

פקאנים, שקדים ואגוזי ברזיל שנטחנו במעבד מזון לא דק מאד.
כוס קמח סורגום, שליש כפית קסנטן גם,
שתי כפיות אבקת אפיה,
קמצוץ מלח,
3/4 כוס סוכר חום שטחנתי בבלנדר לאבקה,
כפית תמצית וניל משובחת,
זסט מתפוז אחד
2 כפות גדושות שומן קוקוס
5-6 כפות חלב סויה

מעל אבקת סוכר אחרי האפיה

merav999

New member
אני הכנתי מוקפץ עם שאריות אורז

ותודה לימימה על הרעיון

הייתי היום בחופש מהעבודה

אז היה לי קצת זמן להכין אוכל. הכנתי קציצות עדשים כתומות אפויות. אתמול הכנתי כמות קטנה לצורך הניסיון ואחרי שראיתי שהניסיון עלה יפה, הכנתי היום כמות נוספת יותר גדולה. אחת מהפעמים הנדירות שאני ממש מרוצה ממשהו שהכנתי

וגם תבשיל ירקות שכולל: בטטה, גזר, ברוקולי, עגבניה וסלק. מתכוונת להוסיף לו עוד קצת ירק כמו נענע וכוסברה.

ובהמשך מתכוונת להכין מג'דרה מאורז אדום ועדשים שחורות.

למעלה