חוץ מקצת מרק עדשים לא נשאר כלום

את התבשיל אוכלים

חם או קר כי נשמע לי סלט מבושל משובח במיוחד עם הירוקים שתארת
 
אני אוכלת אותו חם

אפשר להוסיף את הירוקים טריים, על הסלט החם.
 
מאתמול נותרו רק תפוחי אדמה ברוטב אדום

אז הכנסתי לתנור אורז מלא עגול עם כוסמת ירוקה= מאז שגיליתי כי היא אינה ארומטית כלל אני משתמשת בה לא מעט בשל סגולותיה תומכות הבריאות.
חוץ מזה היה לי עדיין הרבה אבל הרבה מאד גזר לכן קלפתי אותם את כולם וכמעט שלמים הנחתי בסיר רחב על מצע של ראש סלרי חתוך קטן ובצל, מעל זלפתי תערובת של מייפל טבעי וסויה נ"ג עם פלפל שחור ונתתי לזה לקרות. קרה טעים טעים.
לתנור הונסו לחמניות נ"ג על בסיס סורגום ממותקות כמעה במייפל
ובצד עומדת קערת בצק ללחם רגיל עם קוואקר

ככה פתאום התחשק לי
 

ladybug6

New member


גם לי יש הרבה גזר ולא ידעתי מה לעשות איתו, בסוף הכנתי את ממרח/רוטב הגזר מהבלוג של וגאנסקי, טעים..
 
נטולות גלוטן

מבוססות על קמח סורגום, וריאציה פרועה על מתכון שפעם מצא עבורי RSPA וזכויותיו ישמרו לו לעד על כך


יצאו אווריריות, בעלות מרקם פריס ונח ממש כמו לחם גלוטן
 
מסתבר

שלא צריך ביצים ולא מוצרי חלב
יחס נכון בין קמח בסיס- לעניננו סורגום ועמילן לעניננו קמח תפוח אדמה ,בפעמים קודמות טפיוקה או שניהם, כפית מחוקה קסנטן גם , שמרים מוזנים יפה לעניננו סירופ מייפל טבעי, עושה את זה!
 

RSPA

New member
נראות מצוין.

ועל הקרדיט אפשר לוותר. זה לא אני שהמצאתי את המתכון. אבל יפה שאת זוכרת אותי....
 
בבקשה

• חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות)-2 סורגום, 3/4 תפוח אדמה רבע טף וחצי קורנפלור/ טפיוקה
• כפית שטוחה קסנטן גם
• 2 כפיות שמרים יבשים
• 3-4 כפות סילן או מייפל טבעי
• בערך 2 כוסות מים פושרים
• חצי כפית מלח
• חצי כוס שמן זית/ אחר
• לערבב הכל ליצור לחמניות ביד רטובה ולהניח מכוסה במגבת להתפחה. כשמכפיל עצמו להכניס לאפיה.
אפשר גם הפוך, להתפיח ואז ליצור לחמניות או לרדד משטח על ניר אפיה בגודל מתאים לתבנית ואז זה בסיס מצויין לפיצה או לחמעג'ון טבעוני.

עוד אפשרות היא המתכון היותר סבוך הזה שהמרתי בו את הכמויות לישראליות ובמקום ביצים אפשר שלוש כפות רסק תפוחים ואז פחות סילן. אני שיניתי את היחסים בין הטף לסורגום ל-280 גרם סורגום, 20 טף, 170 גרם עמילן- ת"א \טפיוקה או שניהם. זה במקרה שהארומה הטפית עזה מדי, אצלנו הצליאקי אוכל גם את הגירסה המקורית בשמחה רבה

In a small bowl or large measuring cup mix:

43.3 צלזיוס1.5 cups water at 110 degrees F
1 Tbsp yeast

Set aside in a warm place while you mix the other ingredients. It should sit for 5-10 minutes until the yeast is dissolved and the water becomes opaque.

Mix in a large bowl:

200g Teff flour
100g Sorghum flour
75g Tapioca flour
75g Potato Starch
2T sugar
1.5 tsp xanthan gum
1.5 tsp salt

Whisk together:

3 eggs

Add the eggs and the water mixture to the dry ingredients with:

4 Tbsp oil or melted butter
1 Tbsp + 1 tsp. apple cider vinegar

Beat the dough until smooth and completely mixed. Oil or grease a sandwich bread pan. Pullman loaf panswith really high sides give you bigger slices. Cover the pan with a cloth and let rise in a warm place for 60 minutes. In the meantime, heat the oven to 375 ,190 צלזיוס. Once the bread has risen, bake in the oven for 50 minutes to an hour. The internal temperature should reach 200 degreesשל הלחם מבפנים למי שמקפיד למדוד.... Let cool on a drying rack for at least 15 minutes before slicing.
 

july14

New member
תודה!המתכון באנגלית הוא גם ללחמניות מאפינס?

 
אפשרי

כשאת ממלאה בשקעים לפני ההתפחה של לפני האפיה מלאי רק חצי שיהיה לזה לאן לתפוח
 
למעלה