חוקיות ההחלטה

חוקיות ההחלטה

לאור זה שהנושא חוזר על עצמו בכל מיני שירשורים אחרים החלטתי לפתוח לו נושא משלו. ישנם הרבה כאלה שקוראים שההחלטה לפינוי אינה חוקית. אתם צריכים להבדיל בין החלטה שהיא אינה חוקית לבין החלטה שהיא אינה דמוקרטית או אינה מוסרית, שזה דברים שונים לגמרי וגוררים ויכוח חדש ושונה לגמרי. לגבי חוקיות ההחלטה, לי אישית, ואני מאמין שגם לכם אין ידע במשפטים ובחוקי המדינה ולא למדם מעולם משפטים. ההחלטה עברה בבג"ץ ברוב מוחץ של עשרה שופטים כנגד שופט אחד. שופטי בית המשפט העליון מבינים יותר טוב מכל אחד מכם לגבי חוקי המדינה, והם אלה שיכולים לקבוע האם ההחלטה חוקית או לא. הם קבעו שההחלטה חוקית לחלוטין. כעת אתם יכולים לטעון שההחלטה "אינה דמוקרטית" או "אינה מוסרית" - אבל זה כבר דיון חדש לגמרי. אתם לא יכולים לטעון שההחלטה אינה חוקית מהסיבה הפשוטה שאין לכם מספיק ידע בחוקי המדינה כדי לקבוע דבר זה. ולמי שבכל זאת חושב שהוא מבין ויודע את החוקים תנסו לענות לעצמכם על השאלה הבאה: אם אתם חושבים שההחלטה אינה חוקית, על איזה חוק בדיוק מחוקי המדינה עברו בהחלטה זו?

t i p o

New member
לפי חוקי המדינה לצה"ל ולמשטרה

יש אפשרות לפנות איזורים שונים בהתאם לצורכיהם להגנה על המדינה.

Dingo 28

New member
זה לא להגן זה לסכן!!!!!!!! ../images/Emo59.gif

מה שאמרת: "יש אפשרות לפנות איזורים שונים בהתאם לצורכיהם להגנה על המדינה." זה בלבולי שכל הריי יציאה מרצועת עזה מסכנת את אזרחי ישראל ולא מגנה אליהם ואני מבטיח לך שצה"ל יכנס אחריי שבוע בחזרה לרצועת עזה. ולצה"ל יהיה קשה להכנס בחזרה וחס וחלילה מישהו יכול ליפגע!!!!
ובקטע הזה חוקים לדעתי לא עוזרים!

t i p o

New member
אתה לא יכול לקבוע מה מסוכן ומה בטוח

למדינה, בשביל זה יש כוחות ביטחון, שבניגוד אליך גם מבינים בעיניין.

Dingo 28

New member
נו באמת.... ../images/Emo104.gif

גם אתה וגם כוחות הביטחון יודעים שזה נכון. אפילו גורמים צבאיים בכירים אמרו את זה... (שזה מסוכן למדינת ישראל). וראש הממשלה מתעלם מזה!!!!! גורמיים צבאיים בכירים אמרו שזה מסוכן. הם מבינים בעניין, לא? אז זה מסוכן!!!!!

t i p o

New member
גורמים מסויימים אמרו שזה מסוכן

גורמים אחרים אמרו שזה לטובה.

E טי

New member
איזה בולשיט

כבר הוכח (עיין "בומרנג") שראש הממשלה קיבל את ההחלטה בלי להיוועץ כלל בגורמים ביטחוניים.

E טי

New member
תקרא את הספר בומרנג

אתה יכול במקביל גם לשאול את הרמטכ"ל לשעבר ממי הוא קיבל מידע בנוגע להתנתקות.

פקודה בלתי חוקית בעליל

בזמן האנתיפאדה היו חיילים שהובאו למשפט על שהיכו עצורים ערביים. הם טענו שקיבלו פקודה ממפקדם לנהוג כך, והוא טען שקיבל ממפקדו. בקיצור : אלוף הפיקוד ואולי אפילו שר הבטחון דאז (=רבין) הורה "לשבור להם את הידיים והרגליים". כל החיילים הורשעו. ביהמ"ש פסק שלמרות שהם קיבלו פקודה - היא היתה בלתי חוקית בעליל. כי היא מנוגדת למוסר הבסיסי (וזה היה עוד לפני החוק המוסדר על "לחץ-פיזי-מתון"). עד אז לא היה בכלל חוק בעניין. אבל בג"ץ קבע שהחוק העליון הוא חוק המוסר - ולשבור ידיים לעצירים זה לא מוסרי, אפילו אם כל הכנסת תחליט על זה. בעיני ובעיני אחרים אני מניחה : גרוש אלפי יהודים מביתיהם רק בגלל שהם יהודים והריסת חבל ארץ פורח להפליא - הינה החלטה בלתי חוקית בעליל.

t i p o

New member
ההתנתקות מתבססת על חוקי המדינה

כך שאין מקום להשוואה.

hadasii

New member
די עם החוקים! איפה הרגש האנושיהודי?

ההתנתקות לא תועיל לנו
, רק לערבים ולדרך הטרור שלהם

t i p o

New member
היא תועיל לנו בהחלט

הרגש שלי מופנה לרוב העם,שעלי כחיל לדאוג להגנתו.

t i p o

New member
כמו שכבר אמרתי

כל עוד הכוח ההגנתי מתחלק בין הגנה על התנחלויות לבין הגנה על גבולות המדינה, כל חלק מקבל פחות הגנה. כלומר, אם לא נצטרך להגן על התנחלויות נוכל להשקיע יותר בהגנה על המדינה עצמה.

hadasii

New member
עצוב ובעייתי

שאתה לא מכליל את ההתנחלויות כחלק מהמדינה...

hadasii

New member
תגיד, אתה לא חושב ש

התפנות ומסירת שטחים לערבים זה היכנעות לטרור שלהם? אתה לא חושב שזה יחזק אותם בדרך שלהם?

yuvalweinbe

New member
זוהי אינה הכנעות,

זהו צעד ראשון אשר יכול להוות כפתח לשלום. ביטול ההתנתקות תהיה הכנעות לטרור, ולא של הפלסטינים, אלא לטרור שמשליטים המתנלחלים בעודם חוסמים כבישים, מבעירים צמיגים, נוהגים באלימות ותוקפים חיילים- זהו מיעוט במדינה המנסה לכפות את דעתו על הרוב- אחד המאפיינים הבולטים בדיקטטורה.

hadasii

New member
וחוץ מזה

נראה לך הגיוני? או חכם? להגיד שמתפנים בשביל נוחות של הצבא להגן על הארץ?????? מדינות אחרות ימסרו שטחים לאוייב כדי שהמדינה תהיה קטנה יותר וכך יהיה יותר קל להגן עליה?? פשוט לא מסתדר לי......

למעלה