חוקיות מוטלת בספק של תמרור תנועה

arlic242

New member
חוקיות מוטלת בספק של תמרור תנועה

שלום, קיבלתי דוח על אי ציות לתמרור חנייה בתחנת דלק. בדקתי ברשת ונראה שלתמרור הנ"ל אין אישור ולכן המשטרה אינה יכולה לאכוף אותו. פניתי למע"צ והם אמרו לי שמדובר בשטח פרטי של תחנת הדלק ויש לפנות לחברת הדלק. פניתי לחברת הדלק שבוע שעבר אך טרם נתקבלה תשובה. יש לציין שעברו ש 90 הימים יסתיימו בשבוע הבא. 1. במידה ואני לא אקבל מחברת הדלק תגובה עד המועד האחרון - כיצד אני יכול להמציא ראיה שהתמרור אינו חוקי ? על מי חלה חובת ההוכחה ? 2. במידה ויתברר שוהתמרור אינו חוקי, האם יש עוד טעם לפנות למשטרה לבקש ערעור למרות שעברו 30 יום ? ואם כן, אל מי לפנות ?

shlang

New member
אחד התנאים לקבלת היתר לבניית תחנת דלק

הינו קביעת תמרורים אשר נקבעים ע"י ועדת תנועה של העיריה, עליך לבדוק בעיריה האם התמרור המדובר קיבל אישור, אני אישית מאמין שכן.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אם טרם הצלחת להביא הוכחה שאינו חוקי

מה שנותר לך הוא לשלם או לבקש להישפט. חובת ההוכחה עליך כי כל זמן שאין לך הוכחה שהתמרור לא חוקי חובתך לציית לו. - נסה לברר ברשות המקומית שתחנת הדלק נמצאת בה, כל תמרור בתחום הרשות חייב ברישום בספר התמרורים שלה.

arlic242

New member
תחנת הדלק נמצאת בכביש בין עירוני

פניתי למע"צ והאם הפנו אותי לחברת הדלק כיוון שמדובר בשטח פרטי. בהנחה שהתמרור לא חוקי, האם ייתכן שתחנת הדלק תשים תמרור על דעת עצמה וחובת ההוכחה עליי?!

arlic242

New member
המשך העניין...

ככל הנראה ע"י בעלי התחנה. לא ברור האם יש להם אישור מועדת אישור תמרור על הצבת התמרור, פניתי אליהם וטרם קיבלתי תשובה האם קיים אישור הנ"ל או לא. מה שענו לי זה שהתמרור חוקי על פי תקנות תכנון ובנייה. 1. האם המשטרה יכולה לאכוף תמרור שכזה? 2. במידה ולא, איזה ראיה אני צריך להביא לבית משפט ?

arlic242

New member
מישהו יודע לענות לי ?

חברת הדלק בוחרת כנראה לא לענות לפנייתי לגבי בקשת מסמך האישור לתמרור חניית הנכים הנ"ל. מה אני אמור לעשות במקרה כזה?

למעלה