חוקים

• פותח הנושא virs
  • פורסם בתאריך

virs

New member
חוקים

אוקיי להלן מספר חוקים לתרבות הגרפיטי: 1.לא עושים גרפיטי בכול סוג שהוא על מצבות מודעות אבל אנדרטות וכול מיני מאזכרי נפטרים למינהם . 2.מותר ואף רצוי לעשות גרפיטי על רכוש ציבורי כגון: משאיות אוטובוסים מטוסים והליקופטרים וגם על רכב משטרתי . ( רק לאמיצים שביננו.אז אני לא מהאמיצים תהרגו אותי...) 3.לפניי כול ציור דאגו לבדוק את מלאי הצבע שלכם כי עבודה חצי גמורה ממש מכערת קירות . 4. אנא בדקו גם לפניי כול ציור את הקיר עליו אתם הולכים לעבוד . אם הוא מכיל חורים ופירצות גדולות מצאו לכם לוח ציור אחר . גם תנו שפריץ קטן מהספריי על הקיר בשביל לבדוק אם הצבע נספג בקיר או שהוא נשאר בולט עליו . אם הוא נספג מיותר לצייר- הצבע ייגמר תוך זמן קצר מבלי שהסקתם למלאות את כול הציור . 5.כשאתם יוצאים לצייר דאגו שיהיה ברשותכם זוג של כפפות אלסטיות למניעת טביעות אצבע על הפחית כי אם יתפוס אותכם שוטר אך לא בשעת מעשה ובלי הוכחות חותכות - זה המילה שלכם כנגד שלו . 6.דאגו שיהיה ברשותכם מסיכת פלסטיק ( כזאת של מנתחים (ניתן להשיג מבית חולים) ) על מנת למנוע שאיפה של אדי אירוסול שגורמים לבעיות בכליות ובריאות . ( לאלה שבאמת אכפת עדיף

virs

New member
ההמשך..

6.דאגו שיהיה ברשותכם מסיכת פלסטיק ( כזאת של מנתחים (ניתן להשיג מבית חולים) ) על מנת למנוע שאיפה של אדי אירוסול שגורמים לבעיות בכליות ובריאות . ( לאלה שבאמת אכפת עדיף לקנות מסכה יקרה מחנות למוצרי בניין המסכות הרפואיות לא עוזרות הרבה כל כך אבל עדיף קצת מכלום) 7.צבעו בהנאה...

double M

New member
אני אישית....

לא אעשה גראפיטי על משאית פרטית. רק על רכבים ציבוריים כגון אוטובוסים של דן או של אגד....

virs

New member
כבר עשיתי

ד"א זאת חוויה מאוד מרגשת ... האדרנלין רץ בגוף מהפחד שבעל המשאית יתפוס אותך וחוץ מזה למה לא לעשות תראה את זה בתור דרך לקדם את ההכרה האישית שלך בתור אומן המשאית עם יצירה שלך עליה נוסעת ברחבי ארץ ישראל כל אדם בכביש ישים לב לזה...

DoubleD

New member
למה לא ?

אני אגיד לך למה לא, זו השחתת רכוש. לא רק שמעשה זה לצערי מצדיק את העובדה שגראפיטי היא עבירה על החוק, היא גם פוגעת ברכוש אישי ! אם אתה רוצה אדרנלין אין לי בעיה לסדר לך משחק של רולטה רוסית, יש את הפחד והבריחה גם כשאתה עושה עבודה על הקיר. לקדם את ההכרה האישית שלך בתור אומן ? יותר נכון- להוריד את רמת הגראפיטי ולהביא הצדקה לאוכפי החוק.. צר לי לבשר (לא סטייק) לך שישראל היא לא כזו רחבה ומי שישים לב לגראפיטי (שסביר להניח שיהיה רק ט'ראו אפ מעפן) רק יגעל מזה. עוד הערה: הפורום הזה נפתח למרות כל ההתנגדויות ואחד התנאים שישאר פתוח הוא לא לעודד השחתה ולפתח את הרמה של אומנות הגראפיטי בישראל. סך הכל- כבוד על המאמר :)

Steezo

New member
TOY

אנחנו לא מעודדים השחתה של רכוש, אנחנו מעודדים הפצה של אומנות
אולי תסבירי לי איך זה מוריד את הרמה של הגראפיטי שאתה עושה עבודה על ואן? אולי אם אי פעם תהיי קווין (קינג לא מתאים הפעם
) תהיה הצדקה להקשיב לך, אבל כרגע זו רק דעה מסכנה של מתחילה מול בערך דעה של כל וורייטר מכובד...

Znepsner

New member
עם כל האהבה לגרפיטי

לא היית רוצה להתעורר בבוקר ולגלות איזו "עבודת אמנות" על האוטו של אמא או שלך... תעשה את זה איפה שזה לא באמת מפריע לאף אחד אישית, קירות ואם אתה מתעקש על כלי רכב, אז ציבוריים.

Steezo

New member
לא על האוטו... אבל אם היה לי ואן אז

בשמחה... כל עוד זה לא מכוער רצח... וגם בתור וורייטר אני שונא לראות דברים מכוערים על קירות... ככה שזה לא משנה הרבה...

double M

New member
אמרת את זה בעצמך....

אתה לא רוצה שירססו לך על המכונית משהו מכוער. רוב האנשים חושבים שגראפיטי זה לא ממש יפה, בעיקר בארץ, אין כאן רמה בכלל. אולי למספר אנשים שאפשר לספור על יד אחת של נגר. למה שאתה תחליט בשביל מישהו שקנה במיטב כספו מכונית, שהמכונית שלו תראה יותר טוב עם הגראפיטי שלך? אני חושב שגראפיטי צריך לשפר מבחינה אסטטית את המקום שעליו הוא נמצא. בגלל זה אני עושה בעיקר במקומות מכוערים, קירות אפורים ונטושים. ולא על קיר לבן וחדש, זה גם מוריד את הסיכון שמישהו יחפש אותי אחרי זה. מבחינת העקרונות שלי ריסוס על קיר ציבורי הוא לא עבירה רצינית, אם הגראפיטי יפה. על רכוש פרטי כן. וגם על רכוש פרטי יש יותר סיכוי שתסתבך. ולחבוב עם האנדרנלין, תעשה על תחנות משטרה.

Steezo

New member
משאית של חברה

זה לא כמו אוטו משפחתי... על עסקים שזה משנה להם איך האוטו נראה (גרירה שזה הפרסומת שלהם והכל) אני לא עושה... אבל על חברות מסחריות שמביאות סחורה לחנויות בעזרת המשאית, או משאית לבנה, אני לא רואה סיבה שלא לעשות עליה... אתה לא רוצה לעשות? אל תעשה... אבל להגיד שזה מוריד את הרמה של הגראפיטי? נו באמת...

double M

New member
אמממ...

אישית בכייף הייתי עושה על משאית של חברת הובלות וכאלה. אבל לא חברה פרטית של איש אחד. חברה עם צי של משאיות? למה לא.

Steezo

New member
בדיוק הכוונה...

אבל גם זה שיפוט עצמי של הוורייטר... וברגע שמשאיות יהיו נפוצות יעשו גם את זה... זה בלתי נמנע ברגע שיש הרבה וורייטרס...

Znepsner

New member
מן הסתם

משהו שהוא לא פרטי... שזה אומר מסחרי. אבל שימו לב שיש המון אנשים שיש להם משאיות פרטיות ושעובדים בקבלנות... אז לא להגזים. כמה שזה ישמע טיפשי, אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך. אמנות זה דבר יפה, ולפגוע באנשים וברכושם זה דבר מכוער.

Levy AKA WRECK

New member
גם אני לא מבין

למה לכל הרוחות לא ?! למשל... ליד הבית שלי יש חניון של אוטובוסים, ומשאיות פרטיות, ואני לא רואנ שום סיבה למה לא לשים שם ב4 לפנות בוקר (שאפשר לקחת את הזמן ולשים חתיכת פיס) פיס עצבנית לתפארת מדינת ישאל !?
** ומה שהכי חשוב : מה הולך עם רכבת ישראל ?!?!?! למה היא נקיה ומשעממת -עדיין- ?!?!?!?!? **

double M

New member
על אוטובוסים לדעתי זה בסדר גמור...

בעיקר על אוטובוסים של דן ואגד, שהן החברות הגדולות בארץ ולא יזיק אם מישהו יפגע בהן קצת (חמישה שקלים עולה נסיעה....) השאלה מי הראשון שיפרוץ את המחסומים? מי יעשה את המעשה? מי יחצה את הקווים? מי יגזים בדימויים?

Znepsner

New member
אתה מוזמן לנסות

להכנס למתחם שבו שומרים על הרכבות כשהם לא פועלים ולקבל כדור בתחת מאיזה שומר שיחשוב שאתה ערבי שבא לשים מטען... תחשוב על דברים לפני שאתה אומר שטויות ! אתה יכול להספיק דברים קטנים ברכבת בתוכה או אם אתה לוקח אותה בשעות מאוחרות ממש, כשיש מעט אנשים ברציף... וגם אז יש המון סיכוי שיתפסו אותך, כי מצלמים

Steezo

New member
גם ככה זה בחו"ל

יש שמירה ויש מצלמות ויש הכל... ושם השומרים מחפשים הרבה יותר בתחנות (לפחות באירופה בערים העמוסות)... אין מה לעשות... זה ממש לא שטויות, זה פשוט עוד אנדרנלין לפעילות...

למעלה