חוקי או לא חוקי

faruk2000

New member
חוקי או לא חוקי

ידוע כי אין זה חוקי להסתובב עם כלי פריצה. אך מה אם אדם מזמין בדואר מחו"ל כלי פריצה בסיסיים (לצורך תחביב בלבד!), מקבל את הכלים ומשתמש בהם רק למטרות תחביב, בדלת אמותיו. האם יש בזה מן העבירה הפלילית? תודה

תשובה

קשה לתת ייעוץ משפטי מבלי להכיר את מלוא העובדות. למשל באיזה כלים בדיוק מדובר. האם יש איסורים נוספים על החזקתם למעט האיסור שבחוק העונשין. האם משלמים מכס ומצהירים על הטובין ועוד. ככלל, חל האיסור להחזיק כלי פריצה, לבניין או לרכב, למעט במצב שלמחזיק יש הסבר סביר לכך. במידה ומדובר בסוג מכשיר מסויים ייתכן וחלים איסורים נוספים. לכאורה, ומבלי שהדבר מהווה ייעוץ משפטי לשאלה, תחביב של פריצת מנעולים בשעות הפנאי בבית "נשמע" כהסבר סביר בהנחה והוא אכן אמיתי.

faruk2000

New member
מדובר בכלים הבסיסיים ביותר

שעולים משהו סביב 20-40 שקל. זה כמו סט מברגים שיכולים לפרוץ לא יותר ממנעולי תלי רגילים או מנעולים פשוטים ביותר. זה מגיע ישירות בדואר, ללא מכס. מהם "איסורים נוספים"? השימוש, עד כמה שידוע לי (ולא סביר שזה אחרת) תמים לחלוטין. העיניין הוא שזה לא כמו אקדח, שברור לכולנו שגם לשם איסוף או אחזקה "תמימה" דרוש רשיון.

תשובה

אני מקווה שאתה מבין שלא ניתן לייעץ ייעוץ פרטני במסגרת הפורום. אני לא יכול לראות בדיוק כיצד נראים כל אחד מהכלים, לרבות את הסיומות שלהם. אולי זה חד כסכין בקצה וכו'. איסורים נוספים הכוונה לגבי כלי פריצה שיכול להיות כזה שצריך היתר מיוחד להחזיק בו או לייבא אותו לישראל. צריך לעשות בדיקה פרטנית במסגרת ייעוץ קונקרטי. העובדה כי "זה מגיע ישירות בדואר" לא מלמדת על פטור ממכס וכו'. באופן כללי ביותר נראה כי עצם ההחזקה בישראל, בלי קשר לכל מה שקורה בדרך, לרבות בשאלה כיצד זה הגיע לישראל, למטרות תחביב והתעסקות עם מנעולים בבית תחשב כהחזקה שיש בצידה הסבר סביר.

למעלה