חוקי תנועה

scorpio82

New member
חוקי תנועה

עצר אותי שוטר על מהירות, הוא ניגש אלי והתנהל בלי כובע, בנוסף הוא היה לבדו בניידת ואחר כך שמתי לב שהוא חתם תחת עד נוסף סתם שם כלשהו... האם זה תקף? כי אני לא יודע אם זו שמועה או לא אך נאמר לי ששוטר בתפקיד חייב להיות עם כובע וחייבים להיות 2 שוטרים. אשמח לעזרה מכיוון שקיבלתי שלילה ומשפט בעוד שנה ואם באמת יש דרך לצאת מזה ויש מישהו שיכול לעזור לי אשמח לבדוק בקשר לשכירת שירותיו

תשובתי:

נכון העניין ששוטר אמור להיות עם כובע בעת מתן דו"ח, בפועל זה לא תמיד קורה ואם תטעו/ני זאת - סביר להניח שהשופט/ת יצחקו לך בפנים... לגבי עדות שמועה - צריך לבחון את הדו"ח. לגבי השלילה והמשפט - קח/י עו"ד שמתמחה בתחום!

scorpio82

New member
אני מעוניים בעורך דין שמתמחה בתחום...

פשוט מעניין אותי בעיקר לדעת אם יש חובה לשוטרים לעשות זאת בזוגות. אני זוכר שלפני כחצי שנה היה מבצע של משטרת התנועה ובשביל שיהיה מספיק כח אדם הם שילבו שוטר וחייל מהמשטרה הצבאית כי צריכים להיות 2 חוץ מזה, ראיתי שרשום בדוח למטה שיש צורך בעד נוסף והשוטר רשם בפרטי העד הנוסף איזה שם לא ברור עם מספר אישי לא ברור...

ch2856

New member
אין חובה להיות בזוגות!

בשום תקנה לא כתוב כי על מנת לתת דו"ח מהירות חובה על שני שוטרים להיותץ נוכחים במקום מה גם ששוטר משטרה צבאית כלל לא נחשב לשוטר אזרחי ואני יכול לפעול בנושאים שאינם קשורים בחיילים (למי שאינו חייל בסדיר אז שוטר צבאי יכול לפעול רק במקרא של צו שמונה או שירות מילואים פעיל) במבצע שהיה היו שוטרים צבאיים כי לא נשכח שרוב הנהגים החדשים/צעירים הינם חיילים בשירות סדיר.

למעלה