חוק איסור על עורכי דין לשלוח יד לכספי הלקוחות

חוק איסור על עורכי דין לשלוח יד לכספי הלקוחות

הצעת חוק חדשה שהונחה השבוע על שולחן הכנסת תאסור על עורכי דין לשלוח יד בכספי לקוחותיהם. בתגובה מסר עו"ד עפר אטיאס, יו"ר נשיאות בית הדין המשמעתי במחוז חיפה ושותף במשרד עו"ד אטיאס, פרוכטר ושות': "הצעת החוק היא הוכחה ניצחת לשטחיות הליכי החקיקה הפרטית של חברי הכנסת ומבזה באופן גורף את כל העוסקים בעריכת דין בארץ, כמו גם את יוזמי החוק" מה דעתכם? מתוך מאמר של אופיר שפיגל ההמשך כאן: http://www.mysay.co.il/articles/ShowArticle.aspx?articlePI=aaafgt

אני בהלם מהתגובה

של עו"ד עפר אטיאס הוא ממש מפגין בורות קיצונית ומתלהם ללא צורך בשל העובדה שאין צורך בחוק כזה כי עורכי הדין שמועלים בכספי הלקוחות לטענתו מטופלים בביםן דין משמעתי ובכן יש לעדכן את כבוד העו,ד שהמון עורכי דין לוקחים כספי נאמנות וכותרות העיתונים יעידו על כך מתלים את רשיונם לזמן קצוב וזה במקרה הטוב, כמו כן גם בשל עבירות אחרות של הונא\ת מקרקעין עד שהנושא מטופל עד שמתלים את רשיונם אם בכלל הם מתעשרים כי הם יודעים שבארצנו אין דין ואין דיין אין חקיקה רלוונטית ואין אכיפה והעונשים ממש מצחיקים. אם יעשו חוק כזה אולי לשכת עורכי הדין תהיה חייבת להתלות את רשיונות של העו,ד לצמיתות ולחייבו להחזיר את הכספים שנטל כיום אני מכירה כמה מקרים של עורכי דין שנטלו סכומי עתק!!!!!מתוך כספי נאמנות של לקוחות הייתה פניה ללשכת עורכי הדין האזורית הארצית ודבר לא נעשה יש תחושה של מערכת גיבוי שמגנה על עורכי השדין במקום להרחיקם מגילדת עורכי הדין שכן הם פוגעים מונטין של עורכי הדין. אני סבורה שיש מקום להוציא את הטיפול בכל גילדה של אנשים שעושים עבירות חמורות לגוף נייטרלי אחרת שום דבר לא יקרה במדינה שלנו. עובדה שכמות עורכי הדין שלוקחים כספי לקוחות עולה וגדל בהצמדה וגם בפורום זה אנחנו עדים לשאלות רבות של גולשים ששילמו לעו"ד ודרשו ממנו חלק מהשכ"ט בשל נסיבות מוצדקות והעו"ד לא ניאות לעשות כך....

hutc10

New member
ואני בהלם מהתגובה שלך אז מה?

כל עו"ד יודע שאסור לגעת בכסף של לקוחות. הדבר גם כתוב בכללי לשכת עוה"ד. זה שיש כאלה שלוקחים לא אומר שצריך לחוקק חוק מיוחד נגד זה. עוה"ד שגונבים מלקוחות מטופלים בדין משמעתי ע"י הלשכה וחלקם מוצאים לצמיתות מהלשכה ובנוסף הם מועמדים לדין פלילי על גניבה בידי מורשה. זה שלא שוללים אוטומטית לצמיתות את הרשיון זה בדיוק מאותה סיבה שלא נותנים אוטומטית את העונש המירבי הקבוע בחוק על כל עבירה אחרת. יש מקרים של נסיבות מקילות. זו הצעת חוק מיותרת ופופוליסטית.

אתה צריך להתעדכן בנושא...

מספרם של עורכי הדין ששלחו יד לכספי נאמנות הוא גבוה ואני מכירה כמה שלא אוכל מחמת צנעת הפרט לפרט כאן יותר..שנטלו סכומי עתק ופנו ללשכת עורכי הדין ועד רגע זה הם לא החזירו כספים ועובדים במלוא המרץ...אז צריך להתבונן בכל התמונה לשכת עורכי הדין לא מחמירה דיה בעורכי דין שסרחו בתפקידם העונשים אם קיימים קלים ביותר וכאמור יש עורכי דין בשל שיקולים זרים שלא מזמנים אותם לבית דין משמעתי וזה בדוק האמן לי לצערי הרב..

hutc10

New member
נו והנקודה היא?????

את כל זה אני יודע. לא חידשת כלום. גם אני מכיר כמה עו"ד שגנבו כסף מלקוחות. אחד מהם למשל ישב בכלא והוצא לצמיתות מהלשכה, השני כבר לא יהיה חבר לשכה אף פעם ויש עוד כמה. גם בתי המשפט לא מחמירים עם פורצים ושדדים ונגד זה יש חוק ספציפי אז מה? גם לא מחמירים עם אנסים למשל. וגם לזה יש חוק ספציפי. אז חוק שאומר שלעו"ד אסור לגנוב מהלקוח יעזור? נו באמת...

למעלה