חוק בישראל הקשור לוויקה...

gwizard

New member
חוק בישראל הקשור לוויקה...

שלום! יש לי שאלה ואני מקווה שמישהו יודע את התשובה או לפחות יוכל לתת השערה. איך החוק בישראל מתייחס לוויקה ו/או דתות פאגאניות אחרות ? האם יש איזה שהם פסיקות או תקדימים שיעגנו וויקה כדת רשמית בישראל ? אני מקווה שמישהו יוכל לתת מידע על הנושא. בארה"ב לדוגמה, וויקה היא דת רשמית המעוגנת ב-First Ammendment. וגם הצבא האמריקאי ובתי הספר מכירים (בחוק) את וויקה. לדוגמה ילדים בבית ספר יכולים ללבוש פנטגרם כמו שהנוצרים לובשים צלב. אותי מעניין מה קורה בישראל. ברכות, אלון.

Justin Angel

New member
אין כלום.

מילא אפשר לייחס את כל ההתייחסויות לאיסלם לדתות פאגאניות, אבל זה הכי הרבה.

gwizard

New member
ביקשתי תגובה אינטליגנטית ג´אסטין...

ממישהו אינטליגנטי מספיק בשביל לא לרשום שורה אחת ולהגיד לא.

Justin Angel

New member
מה אתה רוצה שאני אגיד?

אין שדולה ישראלית לפאגאנים - אין שיוויון חברתי-מדיני. זהו, חד וחלק. אתה רוצה מאמר מהשתי יחידות אזרחות שעשיתי על למה זה שגוי שאין באמת שיוויון? שנינו יודעים שזה יהיה מיותר.

gwizard

New member
ג´אסטין יקירי

אתה רוצה מאמר מהשתי יחידות אזרחות שעשיתי לא אני לא. במיוחד לאור העובדה שאתה עוד לא עשית את הבגרות באזרחות ומתכונן עכשיו. מה אני לא צודק ? אף אחד לא מאמין ל-Self important boolshit שאתה מספר על עצמך גם ככה. ואם כבר, אז רציתי לדעת אם יש איזה שהם תגדימים בחוק לגבי התייחסות לוויקה.

Justin Angel

New member
אם לראות את חברה שלי לשעבר

מתכוננת לבגרות שלה, ללמוד אותה ולבחון אותה בעל-פה על כל החומר שהיא הייתה צריכה ללמוד לא נחשב - אז לא, לא עשיתי. ובכל מקרה, אין. אתה רוצה תשובה מורחבת ל"אין"? "ממש אין" יספיק? פשוט אין. כל התקדימים המשפטיים שמתייחסמים לדת האיסלם לא מתייחסים ישירות לדת האיסלם אלא לשיווין חברתי-מדיני לכל תושבי מדינת ישראל ללפי ההבדלי דת כפי שמובטח במגילת העצמאות. היות הנ"ל תמיד רשום "ללא הבדלי דת", ואם תוכל לעגן בחוק שוויקה זה דת (דבר ראשון שיקרה אחרי שהמשיח יגיע) אז תוכל לטעון לכך שאפליה נגדך על בסיס דת היא לא חוקית. שוב, "אין", אז אל תעשה שום דבר שידרוש שיהיה משהו.

Cath

New member
וויזארד, יקירי...

אני לא ג´סטין וכבודו הוא לא כבודי. אבל אני חושב שהפעם הוא צדק בהחלט, והתגובה שלך הייתה לא המקום. לגבי התקדים בחוק: לא יהיו כאלה, עם כל הצער שבעניין.

gwizard

New member
cath יקירי...

אני כתבתי את מה שכתבתי בעקבות שיחת טלפון עם ג´סטין יקירנו ואני לא מתכוון לפרט יותר מזה.

Cath

New member
מתנצל, לא ידעתי.

אבל אם כבר, אז לדעתי זאת הודעה שהייתה צריכה ללכת למסר פרטי.

Justin Angel

New member
ווואו, דיברת איתי בטלפון...

כמו כל הפורום הזה, רק שרוב האנשים באמת פגשו אותי ואני לא רק קול בראש שלהם :) ואין לי מושג איך העובדה ששמעת את הקול שלי מתקשר לעובדה שאין חוקים בישראל בנושא פאגאניות, אבל אני מניח שאצלך הכל קשור להכל :)

gwizard

New member
There is no Justin, there is no ...

Justin...it´s just a voice inside my head.....ummmm tuumm tummm. And "I" am crazy ?

מי אגם

New member
../images/Emo45.gif

והעובדה שאני זקוקה למשהו חיצוני כדי לא לשקוע בדיכאונות מוכיחה את זה...

L e s t a t

New member
ובכן

ישראל היא מדינה (פסאודו) דמוקרטית, במדינה דמוקרטית לא ממש צריך שדת זו או אחרת תהיה "רשמית". במדינה דמוקרטית אחת הזכויות שיש לאדם ולאזרח היא הזכות לחופש הדת והזכות לחופש מדת. כל עוד פולחן דתי (ששייך לכל דת שהיא) לא פוגע באנשים אחרים אין שום סיבה לאסור עליו והוא מותר עפ"י החוק. אני לא יודע מה הולך בארה"ב, אבל כאן, אני לומד בבית ספר ממלכתי ובגלל שהוא נמצא בתוך מדינה דמוקרטית אני יכול ללכת עם פנטגראם בבית הספר ואם למישהו יש בעיה עם זה זו הבעיה שלו. שוב, אני לא יודע מה הולך בארה"ב, אבל בצה"ל אתה לא יכול לענוד שום דבר עליך וזה לא משנה אם זה מגן דוד, צלב, סהר, פנטגראם או עגיל (לפי מה שאני יודע, רק מילואימניקים יכולים להסתובב עם עגיל). חייל לא מסתובב עם תכשיטים כשהוא בבסיס או בפעולה, רק אחרי שהוא משתחרר הביתה הוא יכול לענוד תכשיטים ומצד צה"ל הוא גם יכול לשים מייק-אפ - כל עוד הוא בבסיס או בפעולה הוא יתנהג ויפעל בהתאם לכללים של צה"ל וזה אומר שאת העגילים, הפנטגראמים, הסהר, הצלב והמגן דוד הוא לא עונד.

TheBlueOne

New member
מצד שני של המטבע

בישראל אכן יש שלטון דמוקרטי (מיוחד במינו
) ואכן זכויות האדם והאזרח (שהן אוניברסליות) מועגנות גם אצלנו בחוק.. אך הבעיה היחידה היא שבישראל אין חופש (חצוצרות - פאם פאם פאם פאאאאם ) מדת וזאת כי אין הפרדת דת ומדינה. לוח השנה , החופשות החגים וכלל מצוות היהדות מכתיבים את אורח החיים בישראל. אדם רשאי לחופש מצפון ובשל כך גם חופש בחירה וקיום טקסים דתים מתוך בחירה אישית. זה אכן מתקיים במיקרו. אבל בבחינת המאקרו - ישראל הא מדינת יהודות ואם נרחיק ונכנס קצת יותר בעובי הקורה ונהיה מרובעים- הרי שהדת היהודים שוללת את קיומן של דתות אחרות ובמיוחד ריבוי אלילים.. איך הולך המשפט? "ומכשפה לא תחיון" או משהו כזה. חופש הדת מורכב משני חלקים עיקריים: חופש דת- זכותו של אדם לבחור בדת מסויימת, להאמין בה, להשתייך אליה ולקיים את הטקסים , התפילות והמנהגים המתחייבים מהדת. הדבר אמור כל עוד אין בפולחן משום פגיעה באדם אחר או בחברה. חופש מדת- זכותו של אדם להחליט כי הוא אינו אדם מאמין, אינו מקבל את התוקף המחלייב של הדת ואין לחייבו להשתייך לשום עדה דתית ולקיים את פולחנה. זכות החופש מדת כוללת את זכותו של אדם להינות מכל זכויות האזרח המקובלות ללא קשר לדת (דבר שבמדינת ישראל- אינו מתקיים במלוא מובן המילה).

L e s t a t

New member
קודם כל, תירגע

בישראל יש חופש דת, אנשים לא יכולים לומר לך במה להאמין וגם אם כן, אין שום חוק בישראל שאומר שאתה חייב להיות יהודי או שאתה צריך להקשיב להם. "איך הולך המשפט? "ומכשפה לא תחיון" או משהו כזה" יפה, "מכשפה לא תחיה" זה משפט מספר שמות, התנ"ך. המשפט הזה לא רלוונטי בימינו (במיוחד אחרי האינקוויזיציה) כי הוא נוגד את הזכות לחיים וביטחון ועל כן הוא לא כל כך חוקי. אני מבטיח לך, שהממשלה לא עורכת קמפיין של שריפת מכשפות... דבר שני, אודה לך אם תימנע בעתיד משימוש במילה "אלילים" שמהווה כינוי גנאי לאלים.

TheBlueOne

New member
אני לא חושב...

הרעיון (אותו קצת פיספסת) אשר הצגתי התחלק לשניים: התפיסה החוקית - שאר מדבר על חופש הדת וחופש מדת (ובה כתבתי שחופש דת מתקיים אך חופש מדת במדינתינו - אינו מתקיים במלוא מובן המילה). התפיסה הדתית- לפי היהודות- העיסוק במאגיה וכישוף ובשאר תארים אותם נותן התנ"ך אסור בתכלית האיסור (ולכך התייחס הציטוט...) כמובן שבמדינה מודרנית מתקדמת כמו שלנו אין אנו פועלים על פי צווי התורה לחלוטין (אחרת עונש מוות היה מקובל בין היתר) אך מבחינה מהותית דתית (בכל זאת, ההיסטוריה של עם ישראל מושתת על אותם חוקים וסיפורים מהתנ"ך) דבר זה נחשב כחטא. כנראה שלא הבנת נכון.. אני ממליץ לקרוא שוב את ההודעה... ולגבי המילה "אלילים" - מצטער אם זה פגע במישהו.

L e s t a t

New member
אתה זה שמפספס את הנקודה

כותב ההודעה המקורית שאל לגבי חוק הנוגע לוויקה. הוא לא התכוון לדין או ציווי דתי.

למעלה