חוק בישראל הקשור לוויקה...

TheBlueOne

New member
ועד כמה שידוע לי

כן התייחסתי לחוק... לא? :) אלא אם כן חופש הדת והחופש מדת אינם חלק מהחוק בישראל.. וכן, הוספתי נספח נוסף לשאלת הכותב...

gwizard

New member
איש קחול ונחמד...

ככותב ההודעה המקורית אני רוצה להבהיר כי התכוונתי לחוק אזרחי ! לא דתי, כי ברור לי ששום דת אגואיסטית (יהדות, נצרות, איסלם וכו) לא יכירו בדת אחרת כדת.

TheBlueOne

New member
ולחוק זה קוראים

כפי שכבר הסברתי ואף הבאתי אותו- חוק זכויות האדם והאזרח - הזכויות הטבעיות - חופש השת והחופש מדת. מספיק אזרחי בשבילך? :)

L e s t a t

New member
קודם כל

אני זה שהצביע על הזכות לחופש הדת והחופש מדת (אני קטנוני גאה
), מה שאתה עשית אחר כך זה להביא את דין המכשפה מהתנ"ך. אז אפשר להתייחס לזה כשדנים בזכות לחופש העיסוק והחופש מדת (על רקע רדיפה דתית ולא רק הטפה), אבל כשדנים בענייני דת - כישוף אינו דת. אומנם, יש כמה פסוקים בתנ"ך שדנים במה שצריך לעשות עם פגנים וכאן יש לנו לא רק רדיפה דתית אלא גם קריאה לרצח (עונש מוות, סקילה בד"כ). כאן אתה יכול לערב את עניין חופש הדת והחופש מדת בצורה יותר... חופשית. אוף, אתה רואה? רק צרות יש לנו מדמוקרטיה

מי אגם

New member
מאיפה הבאת את השטויות האלה?

יא חתיכת צ´ונג! אני לא יודעת אם לבנים מותר לענוד תכשיטים, אבל בתור חיילת מותר לי לענוד שרשרת עם איזה תליון שאני רוצה (כל עוד הוא לא עולה על 3 ס"מ), לא משנה אם הוא של פנטגרם, צלב קרס, מגן דויד או השפן הקטן.

L e s t a t

New member
מישהו דיבר על חיילות?

המפקדת! אני דיברתי על חיילים המפקדת! ובעקבות מה שסיפרו לי, בנים לא עונדים תכשיטים בצבא.

Justin Angel

New member
כנאמר

"המפקד, הדת שלי מצווה עליי ללכת עם התליון הזה או שאני הולך לגיהנום" מה הבעיה הזה? :)

L e s t a t

New member
הבעיה היא

"אם ככה, אל תשכח לסחוב גם את הקיט-בג!" מישהו אמר משהו על סובלנות דתית בצבא?

Cath

New member
אוקיי...נראה לי שקצת הגזמתם עם זה..

נעזוב את העניין של חופש מדת.. נעזוב את החוקים ומחזור אל הבסיס.. מדינת ישראל היא נוסדה כ"מדינה יהודית" או"מדינת היהודים" הבגרות שלי הייתה די מזמן אז אני לא זוכר מה הבדל החוקי בין שניהם, אבל זה לא לא משנה. יהדות זו לא רק לאום אלא דת בראש ובראשונה, וסלחו לי, אבל נראה ביזארי לגמרי לראות חוקים לטובת פאגאניזם בארץ, במדינה שנוסדה על דת מונוטאיסטית. יתר על כך, הזכות היחידה שלנו לשבת על האדמה הזאת היא מבוססת על ספר הקודש של היהדות. אז אני מצפה רק שתפעילו קצת את הראש ואולי גם אתם תראו את הפאראדוקס פה, ואני מאמין שאני לא צריך להסביר מה ההבדל בין ארצות הברית לכאן, ולמה לעולם פאגאניזם לא יוכל להיות דת מקובלת, לגיטימית, או אי שלא תקראו לזה, בישראל.

L e s t a t

New member
וגם האיסלם והנצרות לא

ומצד שני, מבטיחים שלפחות יתנהגו אל המיעוטים הללו כאל בני אדם ויכבדו את זכותם לעשות כרצונם... ויעלימו עין ממקרים בהם תהיינה הטפות מצד יהודים.

למעלה