חוק החזקת סכין

G u y T a l1

New member
חוק החזקת סכין

שלום לכולם, אני בן 17,מתקרב ל18 אם זה קשור לעניין.רכשתי לי רב כלי של חברת לת'רמן.זה מכיל הרבה כלים ובינהם סכין. אורך הסכין הינה כ7 ס"מ...עכשיו הרב כלי הוא לשימושים רבים,אבל אני הרבה מסתובב איתו. אז יש לי כמה שאלות: 1.האם הרב כלי הזה נחשב מבחינה חוקית ל"סכין"?(ד"א,זו סכין מתקפלת,כשהיא מתקפלת החוצה היא ננעלת) 2.האם יכולים לעשות לי בעיות על זה שאני מסתובב איתו בלי סיבה ברורה מעבר לזה שזה כלי שימושי לכל דבר? 3.האם מותר להכנס עם הכלי הזה לקניונים ומקומות ציבוריים כאלה שיש בהם בדיקות בטחוניות? אשמח לתשובות מפורטות,מאוד מעניין אותו העניין, תודה! גיא

תשובה

חוק העונשין, תשל"ז-1977 184. הגדרות לענין סימן זה - "סכין" - כלי בעל להב או כלי אחר שסוגל לדקור או לחתוך; "אולר" - סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע; 186. החזקת אגרופן או סכין שלא כדין (א) המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים. (ב) לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת השניה, או בסמוך אליהם. (ג) השר לביטחון הפנים רשאי בצו, מטעמים של שמירה על ביטחון הציבור ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לשנות את התוספת השניה לענין סעיף קטן (ב). בת"פ (שלום יר') 3300/06 מדינת ישראל נ' טימור גרנט נדונה שאלת "מעמדו" של הלדרמן כמו גם מהי מטרה כשרה: מהי "מטרה כשרה"? "....למטרה כשרה" לאמור: שלא לצרכי ביצוע עבירה (אחרת) כלשהיא ויש הגורסים שאין דיי בכך, וצריך שהחזקת הסכין כאמור, תהיה בתום לב ולמטרה ראויה המצדיקה את החזקתה על אף האיסור הכללי" (ראו: קדמי, "על הדין בפלילים" (חלק רביעי, מהדורה 2006 ) בעמ' 2106). עוד נאמר כי לעניין ס"ק א, הנאשם אינו יוצא ידי חובתו אלא אם הוכיח כי מדובר ב"מטרה כשרה" במידה של עמידה במאזן הסתברויות, דהיינו, עליו להביא לפחות את מידת ההוכחה המטה את כפות המאזניים של הראיות לעברו, וגם נקבע כי החזקת סכין שלא למטרה ספציפית, אינה מהווה מטרה כשרה הדיון בלדרמן 12. האבחנה בחוק בין סכין לאולר חשובה נוכח החזקה הקבועה בסעיף 186(ב) לחוק כי החזקת "אולר" נחשבת כהחזקה ל"מטרה כשרה", אך על מנת שחפץ יוגדר כ-"אולר" ובכך יוחרג מסעיף 186(א) לחוק, עליו לעמוד בשלושה תנאים מצטברים: (1) היותו סכין מתקפלת; (2) אורך להבו פחות מ- 10 סנטימטרים; (3) הוא לא ניתן לקיבוע בעזרת קפיץ או אמצעי אחר. על שלושת התנאים להתקיים ביחד כדי שחפץ ייחשב לאולר, ודי באי קיומו של אחד התנאים כדי לקבוע שהחפץ אינו אולר. בלי קשר לדרמן יכול להיחשב גם כהחזקת כלי פריצה והדבר תלוי נסיבות המקרה הספציפי.

למעלה