חוק לגבי ימי חופשה במשפחתונים

מצב
הנושא נעול.

Amiram_e

New member

הילד שלי נמצא במשפחתון. המטפלת לוקחת 14 ימי חופשה בחודש אוגוסט. לא כולל יום שלקחה בפורים וימישה ימים בפסח. שאלתי היא האם קיים חוק לגבי מספר ימי חופשה בשנה והאם יש יחס בין מספר החודשים שהילד נמצא במשפחתון לבין מספר הימים שמגיעים למטפלת. הילד שלי נמצא במשפחתון מחודש דצמבר ולא מספטמבר. בתודה מראש עמירם

שיר ורד

New member
משפחתון

הילד שלי נמצא במשפחתון. המטפלת לוקחת 14 ימי חופשה בחודש אוגוסט. לא כולל יום שלקחה בפורים וימישה ימים בפסח. שאלתי היא האם קיים חוק לגבי מספר ימי חופשה בשנה והאם יש יחס בין מספר החודשים שהילד נמצא במשפחתון לבין מספר הימים שמגיעים למטפלת. הילד שלי נמצא במשפחתון מחודש דצמבר ולא מספטמבר. בתודה מראש עמירם
משפחתון
הינו עסק פרטי של בעלת המשפחתון וחוקי העבודה אינם חלים בקשרים שבין ההורים לבין בעלת המשפחון (להבדיל ממטפלת שבדרך כלל נחשבת למועסקת של ההורים). לכן זה איננו מהנושאים השייכים לפורום. אם בעלת המשפחתון איננה חברה בארגון כלשהו של בעלי גנים פרטיים, אזי זכותה לקבוע את מועדי הפעילות כרצונה. אך זכותם של ההורים לדעת זאת מראש (בעת הרישום למשפחתון) ואם היא תשנה לרעה בדיעבד, ניתן לתבוע פיצוי בגין הפרת סעיף בחוזה. אם היא חברה בארגון כלשהו של בעלי/מנהלי גנים פרטיים, יתכן וקיים בארגון נוהל או הסכם קיבוצי הקובע מה יהיו ימי עבודה. בעקרון ההסכם הנ"ל אמור להיות כלפי מטפלות וסייעות המועסקות במשפחתון, אבל, הורה שלא נאמרו לו מראש מהם מועדי החופשות , יכול לדרוש שאלו יהיו על פי ההסכם הקיבוצי, אם לא נאמר לו מראש אחרת. למיטב ידיעתי, מספר הימים שציינת איננו חורג מהמקובל במעונות הציבוריים (ויצו, נעמת, אמונה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה