חורי התולעת של איינשטיין-קיימים או לא?

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
חורי התולעת של איינשטיין-קיימים או לא?

ובכן, אני חושב שגם אם קיימים אין בהם את מה שמייחסים להם שזה לקרב מאוד בין שתי נקודות מרוחקות במרחק,ובטח שלא לקרב בין שני יקומים, כלומר, את המרחק מנקודה X לנקודה Y במרחב אפשר לעבור רק בהתאם למהירות שבה אתה נע במרחב וזה לא ישתנה אפילו אם נצליח להכנס עם חללית לחור תולעת ע"י זה שנצליח להרחיב אותו שיוכל להכיל את החללית.

uzi2

Active member
אין ראיות לקיומם, והמודלים בפיסיקה

בד"כ מדברים על דברים הרבה יותר צנועים, ובוודאי לא משהו דומה למה שיש בסרטי מד"ב. אבל יש ביסוס תיאורטי מספיק על מנת שאפשרות קיומם תהיה ריאלית (אם כי לא גבוהה לדעתי), מספיק כדי שיהיה שווה לחקור.

hnc

New member
כן,אני יודע שאין ראיות לקיומם.

ובטח ששווה לחקור.
בנוסף, לא נשאלת רק שאלת קיומם או לא, אלא גם האם אפשרי מה שמייחסים להם, ולי נראה שבניגוד לקיצורי דרך שיש לנו פה על הארץ, במרחב אין קיצורי דרך ואם צריכים לעבור מספר כלשהו של קילומטרים זה גם מה שיהיה חייב לעבור גם אם ישנם חורי תולעת.

uzi2

Active member
סבירות נמוכה לדעתי אך בוודאי שלא בלתי אפשרי.

כפי שתורת הקוונטים הראתה, (ותורת הקוונטים כן הוכחה באינספור ניסויים בתחומים בהם היא מתיימרת להיות נכונה ואין סמארטפון/מחשב מודרני/מכשיר סלולארי שתכנונו לא מתבסס חזק על נכונות תורת הקוונטים) העולם יכול להיות מאוד מנוגד לאינטואיציה האנושית. תורת הקוונטים מאוד מנוגדת לאינטואיציה האנושית, אבל זה רק בגלל שהאינטואיציה האנושית נבנתה על החוויות שאנו עוברים שהן חוויות מאקרוסקופיות. ככל שאנו מתרחקים מהתחומים בהם צברנו חוויות, כך צריך לבנות את האינטואיציה מחדש מהבסיס מתוך המשוואות שהוכחו נסיונית ומתוך מה שהמשוואות מספרות לנו.

hnc

New member
כל מה שכתבת בקשר לתורת הקוונטים נכון כמובן.

יחד עם זאת כמו שכבר כתבתי לך בדיון קודם, עם כל הכבוד לכל התיאוריות אין עדיין תשובות לשאלות הבאמת גדולות שיש לנו.
ולגבי חורי התולעת שזה ענייננו כאן, נראה לי שההסבר למטה ל- Schrodingers Dog מבהיר למה אני חושב שגם אם יש חורי תולעת הם לא מקרבים בין שתי נקודות במרחב ובטח שלא נקודות מרוחקות ביותר כמו בין שני יקומים.

uzi2

Active member
התשובות הנכונות לא יבואו מתוך אינטואיציה.

הנימוקים האמיתיים הם מעולם הפיסיקה, והם מתבססים על הכללות אפשריות של החוקים הקיימים. האפשרות שאנחנו חיים על ממברנות, לא הוכחה ואין לה ראיות ישירות, אך מודלים שיכולים להסביר תופעות קיימות שעדיין אין להן הסבר מוכח, מכילים תכונה זו. בכל מקרה, דיון רציני יבוא מלימוד של הפיזיקה של המודלים, ולא רק מניתוח עד כמה תכונה בודדת שלהם מתאימה לאינטואיציה שלנו או לא.
ככה עד היום הפיסיקה התקדמה, ולא נראה לי שזה השתנה.

hnc

New member
אז בוא נשמע מהיכן יבואו התשובות הנכונות...

אני חושב שהן יבואו לא רק מהפיזיקה.

hnc

New member
זה עצוב שיש מי שחושב כך...

ובטח שיהיו דברים שלא נוכל לדעת אם ניצמד רק לפיזיקה ולמדע בכלל.
בשביל שנוכל לדעת צריך לחשוב מחוץ לקופסה.

uzi2

Active member
לפעמים צריך להשלים עם העובדות

אין קשר לחשיבה מחוץ לקופסה, זה רק השאלה האם כדי שיהיו לך יותר תובנות אתה מוכן להשתמש גם בכלים בלתי אמינים שמייצרים בד"כ תובנות שגויות, או שלא.

hnc

New member
נשמע כמו תירוץ להתחמקות.

ובכל זאת שני דברים קטנים לסיום, מי אתה ולצורך העניין כל מי שהולך רק בדרך המדעית שתקבעו בכזו החלטיות שחוץ מהמדע כל שאר הכלים לא אמינים כדי להשיג תשובות למה שחשוב לאדם לדעת?
ובפעם השמינית,האם המדע הזה שאתה סוגד לו כל כך הביא לך את כל התשובות אחרי כל כך הרבה תיאוריות שונות ומשונות, והוא תמיד כל כך אמין כפי שאתה מציג אותו?
האם בדרך המדעית המקובלת תוכל כאן להסביר רק דבר קטן ופשוט כמו לגבי מהות הזמן,ושלא נדבר על המציאות כולה?
לא,נכון?

uzi2

Active member
שום התחמקות. אבל התשת אותי.

וגם לשאלה שאתה לטענתך שואל בפעם השמינית (לא נמאס לך?) עניתי כבר. אמנם לא את התשובה שרצית, אבל עניתי. אם אתה מתעקש ליחס לי טענות שלא טענתי ולהתעלם ממה שכתבתי אז חבל על הזמן של שנינו.

hnc

New member
בדבר אחד אני בטוח לגביך...

אתה חזק בתירוצים

אבל לא נורא.חכמים ממך לא מבינים דבר כשמגיעים להסבר על הזמן, ובטח כשמדובר במציאות כולה.
&nbsp

magal101

New member
לפי התיאוריה של איינשטיין לגבי מרחב-זמן...

יש בהחלט אפשרות שיש עיקומים של הזמן, והתיאוריה של אינשטייין די הוכחה בתוספת תורת הקוונטים (תיאוריה הכל בכל שמאחדת את התיאוריה). נראה שיש בהחלט אלמנטים של מרחב וזמן שמאפשרים מעבר בין יקומים וגם בין זמנים למי שמסוגל לעשות זאת (למשל חלקיקים מתחת לגודל פלאנק, קוונטים שכל אחד יודע על הימצאותו של השני כאשר הם בשני קצוות של היקום ולא מהירות האור יכולה להסביר זאת...).

hnc

New member
אין תיאוריית כל.

לפחות לא כזאת שהתפרסמה כבר...

למעלה